Γερμανικό Ποιμενικό. Τι πρέπει να ξέρω

FullPress365 team
0

 


Ο γερμανικός ποιμενικός, το γνωστό σε όλους μας λυκόσκυλο, είναι από τις πιο γνωστές ράτσες σκύλων του κόσμου και προέρχεται από τη Γερμανία. Ουσιαστικά είναι η τρίτη πιο διάσημη ράτσα στην Ευρώπη. Γενικά, οι σκύλοι της ράτσας έχουν μεγάλο σωματότυπο και εργατικό χαρακτήρα.

 Το German Shepherd έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι, μέχρι να ρίξει το τρίχωμα που έχει από κουτάβι, δεν ξέρουμε τι απόχρωση έχει η γούνα του. Θα λέγαμε πως το ακριβές του χρώμα είναι μια έκπληξη που την ανακαλύπτουμε εκ καιρώ, ωστόσο, συνήθως κυμαίνεται στις αποχρώσεις του μαύρου και του χρυσού.

Οι σκύλοι της ράτσας έχουν τα εξής εξωτερικά χαρακτηριστικά:

  • Φουντωτή και πυκνή ουρά
  • Μυτερά και στητά αυτιά
  • Φυσιογνωμία που μοιάζει με λύκο.

 Το βάρος που ζυγίζουν τα αρσενικά λυκόσκυλα είναι 30-40 κιλά και το ύψος τους 60-65 εκατοστά. Τα θηλυκά ζυγίζουν 22-32 κιλά και το ύψος τους φτάνει τα 55-60 εκατοστά.

 Οι γερμανικοί ποιμενικοί ανατράφηκαν να έχουν υψηλό επίπεδο ευφυΐας και θεωρούνται από τις εξυπνότερες ράτσες του κόσμου. Η εξυπνάδα, η υπακοή και οι ικανότητες στην εκπαίδευση, τα κάνουν να είναι ευπροσάρμοστα και πολυμήχανα. Αυτός είναι ο λόγος που είναι ευρέως γνωστά σαν σκύλοι εργασίας για τις υπηρεσίες έρευνας, διάσωσης και ιχνηλασίας που παρέχουν στην αστυνομία και τον στρατό.


Αν εκπαιδευθεί κατάλληλα και του δίνονται καθημερινά ευκαιρίες κοινωνικοποίησης, είναι ένα ασφαλές κατοικίδιο για οικογένειες.

 Ως επί το πλείστον, το προσδόκιμο ζωής τους είναι τα 10-14 έτη, όταν μεγαλώνουν σε ένα υγιές, χαρούμενο και πλούσιο σε δραστηριότητες περιβάλλον.

 Ωστόσο, υπήρξαν περιπτώσεις τέτοιων σκύλων που συμπλήρωσαν, μέχρι και είκοσι έτη ζωής! Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική και σωματική τους υγεία να έχουν ερεθίσματα κοινωνικοποίησης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !