Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας του Γερμανικού Ποιμενικού

FullPress365 team
0





 Δυσπλασία των γοφών και του αγκώνα.

 Πρόκειται για τη κατάσταση κατά την οποία το οστό δεν εφάπτεται σωστά στην άρθρωση, με συνέπεια, να εμφανίζουν πρόωρη αρθρίτιδα. Σύμφωνα με τον Ορθοπεδικό Οργανισμό Ζώων, το ποσοστό της ράτσας που πλήττεται από αυτήν την ασθένεια ανέρχεται σε 19,1%.

  • Εκφυλιστική Μυελοπάθεια.

 Μερικά σκυλάκια της ράτσας εμφανίζουν αυτήν την νευρολογική ασθένεια στη ζωή τους, ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι η εν λόγω ράτσα έχει προδιάθεση στην εκφυλιστική μυελοπάθεια. Μπορούμε να διαγνώσουμε το πρόβλημα με μια απλή δειγματοληψία από το σάλιο του σκύλου και, αν σκοπεύουμε να πάρουμε το σκυλάκι από εκτροφέα μπορούμε να ζητήσουμε το τεστ από εκείνον.

  • Νόσος του Von Willebrand.

 Αυτή η νόσος παρεμποδίζει την ικανότητα του αίματος να πήζει και αυτό μπορεί να επιφέρει ακατάσχετη αιμορραγία μετά από επέμβαση, ρινορραγία, ματωμένα ούλα και αίμα στο στομάχι. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο, αλλά, όσα σκυλιά βγαίνουν θετικά στη νόσο, με μεταγγίσεις αίματος ζουν μια φυσιολογική ζωή. Οι γερμανικοί ποιμενικοί είναι πιο επιρρεπή στη νόσο απ’ ότι άλλες ράτσες.

  • Εξωκρινής Παγκρεατική Ανεπάρκεια.

 Πρόκειται για μια σοβαρή ασθένεια που δεν επιτρέπει στον οργανισμό του σκύλου να μεταβολίσει και να απορροφήσει τη τροφή που τρώει. Τα συμπτώματα της ασθένεια είναι: έλλειψη όρεξης για φαγητό, απώλεια κιλών, αέρια και αλλαγές στα κόπρανα. Η ασθένεια μπορεί να θεραπευτεί με τη χορήγηση συμπληρωμάτων για τη παγκρεατίτιδα με το φαγητό. Το εν λόγω πρόβλημα υγείας βλάπτει το 1% των γερμανικών ποιμενικών στη Μεγάλη Βρετανία.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !