Επιθετικότητα σκύλου και πως να την αντιμετωπίσουμε

Fullpress365 team
Αν ο σκύλος σας παρουσιάζει σοβαρή επιθετικότητα – βγάζει δόντια, γουρλώνει τα μάτια του , έχει ένα  γρύλισμα που ξεκινά από την κοιλιά του , και πολλές φορές η απάντησή του σε κάτι είναι το δάγκωμα...

 τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το θέμα άμεσα. Αυτές οι διαταραχές προσωπικότητας εμφανίζονται πολύ νωρίς, συνήθως κατά τους πρώτους 4 μήνες της ζωής του.
Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε αν το κουτάβι σας βρυχάται μερικές φορές σε εσάς ή γαβγίζει σε κάποιον άγνωστο. Αυτές είναι φυσιολογικές συμπεριφορές που μπορείτε να τις αποβάλλετε με την κατάλληλη εκπαίδευση.
Η λύση μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη όταν προσπαθείτε μόνοι σας χωρίς βοήθεια γιαυτό και μπορεί μερικές φορές  να χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία συμπεριφορικής ζώων ή εκπαιδευτή.
Η επιθετικότητα σκύλου εμφανίζεται σε ορισμένες ράτσεςπου  είναι από τη φύση τους προστατευτικές, και αυτές οι φυλές πρέπει να εκπαιδευτούν από πολύ νωρίς. Και, κάθε σκυλί πρέπει να ξέρει ότι είστε το αφεντικό του, έτσι ώστε να αισθάνεστε και εσείς  σίγουροι ότι μπορείτε να χειριστείτε οποιαδήποτε κατάσταση.
Σημάδια στην επιθετικότητα σκύλου εμφανίζονται γιατί προσπαθεί πάντα να πετύχει κάτι και κάποια από αυτά  αυτά είναι :
Να γίνει ο προστάτης σας : Αυτό το σκυλί αναλαμβάνει την ευθύνη για την προστασία των μελών της οικογένειάς του , δηλαδή εσάς. Θα πρέπει να του δώσετε να καταλάβει ποιος έχει το πάνω χέρι και ότι αυτό είναι που πρέπει να υπακούει στις εντολές σας.
Φύλαξη του εδάφους του: Αντιπαραθέσεις με άλλα σκυλιά συχνά συμβαίνουν όταν θα συναντηθούν στο έδαφος του σκύλου σας και τότε και τα δύο θα το θεωρούν δικό τους. Τα σκυλιά επίσης να προστατεύουν αντικείμενα που αντιλαμβάνονται ως δικά τους.
Αντιμετωπίζει κάποιο φόβο : ένα άτολμο και ντροπαλό κουτάβι πολλές φορές μπορεί να εμφανίσει μεγάλη επιθετικότητα ως αμυντικό μηχανισμό.
  • Αν το κουτάβι σας παρουσιάζει σημάδια του φόβου όταν υπάρχει παρέα στο σπίτι , όπως το να κουρνιάζεται, να πλησιάζει αργά, να αποφεύγει ή να γαβγίζει έχοντας την ουρά κάτω από τα σκέλια ή να κρύβεται πίσω από τα έπιπλά, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε με κατανόηση και υπομονή. Δεν μπορείτε να διορθώσετε ένα φοβισμένο κουτάβι. Αυτό απλά θα αυξήσει  το φόβος του.Θα αγνοήσουμε μια ανάρμοστη συμπεριφορά και να θα είμαστε πάντα έτοιμοι να επαινέσουμε όταν το σκυλί μας κάθεται ήρεμα.
Επαναφορά στην επιθετική τους φύση: Η επιθετικότητα  είναι μια ενστικτώδης συμπεριφορά από τους χρόνους όταν τα σκυλιά ήταν λύκοι και κυνήγούσαν για την επιβίωση. Τα περισσότερα σκυλιά έχουν ακόμη κυνηγιτικό ένστικτο. Ακόμη και αν οι εκτροφείς το έχουν καταστάλει αυτό στις περισσότερες φυλές, μερικές φυλές ενστικτωδώς καταδιώκουν αλλά και άλλες φορές μπορεί να σκοτώσουν μικρά θηράματα.
  • Μία λύση σε αυτό είναι να εστιάσετε στο παιχνίδι με κυνηγητό, εκτονώνοντας τα κυνηγητικά τους ένστικτα με μία πιο φιλική μορφή.
Εάν έχετε ένα κουτάβι που δείχνει επιθετικότητα, χρησιμοποιήστε την κυριαρχία σας για να κρατάτε την επιθετικότητά του υπό έλεγχο.
Κρατήστε το μακριά από το κρεβάτι σας  τα έπιπλα όπως οι καναπέδες. Ένα επιθετικό σκυλί νομίζει ότι είναι καθήκον του να σας προστατεύσει. Το πρώτο βήμα για την επίλυση αυτού του ζητήματος είναι να κοιμάται πάντα σε χαμηλότερο ύψος από εσάς!
Αγνοήστε όταν παρακαλάει για την προσοχή σας  και να του λέτε όσες εντολές ξέρει. Δώστε το σκύλο απλές εντολές σας, όπως »’κάτω»!
Να προσπαθείτε να το εκπαιδεύετε καθημερινά με αυτήν την εντολή. Κάντε την πέντε φορές τη μέρα σε δεκάλεπτα μαθήματα κάθε , επανεξετάζοντας τις γνωστές εντολές ή τη διδασκαλία μιας νέας δεξιότητας
Επίσης σταματήστε να το ταίζετε  χωρίς πρώτα να κάνει κάτι που θα του πείτε. Εσείς επιλέγετε πότε το σκυλί σας πρέπει να φάει αυτό απλα θα εκτελέσει τις οδηγίες σας.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !