Η εκπαίδευση του σκύλου και οι σωστές βάσεις

G.S
Με την εκπαίδευση του σκύλου εννοούμε κυρίως την εκπαίδευση αφεντικού, γιατί αν εμείς δεν εκπαιδευτούμε σωστά σε σχέση με το σκυλί μας...

 τότε ούτε και αυτό θα μπορέσει να πάρει τις σωστές  βάσεις για τη μετέπειτα εκπαίδευσή του.
Όλα τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν;
Φυσικά και όλα τα σκυλιά εκπαιδεύονται . Ο καλύτερος τρόπος της εκπαίδευσης του σκύλου είναι να ξεκινήσουν σε μικρή ηλικία δηλαδή περίπου στους πρώτους πέντε μήνες της ζωής τους. Πρώτα πρέπει να γίνουν τα εμβόλια του σκύλου και έπειτα η εκπαίδευση για να μπορεί να κυκλοφορήσει έξω και να εκπαιδευτεί σε όλα τα επίπεδα και τους χώρους.
Το λάθος που κάνουμε σε σχέση με τα πολύ μικρά σκυλάκια όσον αφορά το χώρο που λερώνουν, πριν καν μάθουν τί και πού πρέπει να τα κάνουν είναι ότι απλά τα μαλώνουμε χωρίς να του δείχνουμε που θέλουμε εμείς να λερώνει.
Άρα πάντα το σκυλί μαθαίνει  με έναν συνδυασμό πραγμάτων.
Π.χ όταν κάνει το πιπί του πρέπει να λέμε Οχι εδώ, Ναι εκεί και συγχρόνως το παίρνουμε και το πάμε εκεί που θέλουμε εμείς να λερώσει – συνήθως στην εφημερίδα ή στην πάνα – . Αν δίνουμε μισές πληροφορίες στο σκυλάκι μας ποτέ δε θα μάθει να κάνει αυτά που θέλουμε . Για εμάς είναι κάτι φυσιολογικό, για τα σκυλάκια μας όμως όχι.  Εμείς χρησιμοποιούμε κυρίως μόνο το Οχι και το Ναι και το σκυλί μπερδεύεται γιατί δεν μπορεί να ξέρει πού θα πάει και πού να λερώσει.
Όλα τα σκυλιά έχουν την ίδια αντίληψη. Το να εκπαιδευτούν σωστά δεν έχει να κάνει με την εφυία τους σε καμία περίπτωση αλλά με τη δική μας σταθερότητα. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να γίνει η εκπαίδευση του σκύλου σε όλα τα τετράποδα  στην βασική υπακοή που είναι το σχολείο του σκύλου δηλαδή η αγωγή του.
Όταν το σκυλί δεν μαθαίνει αυτά που θέλουμε τότε σε αυτό φταίμε εμείς και αυτό γιατί χρησιμοποιούμε τα ένστικτά του με λάθος τρόπους , παράδειγμα, ωθούμε ένα σκυλί που έτσι κι’αλλιώς είναι φύλακας και έχει τη διάθεση να φυλάξει , να το εκφράσει υπέρμετρα αυτό.
Για τα σκυλιά φύλακες, πέρα από τη βασική εκπαίδευση, υπάρχει και μία δεύτερη εκπαίδευση πιο εξιδικευμένη π.χ για σωματοφυλακή, που σ’αυτήν την κατηγορία μπορούν να εκπαιδευτούν μόνο ράτσες που μπορούν να γίνουν φύλακες.
Για παράδειγμα δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε ένα κυνηγόσκυλο στο να γίνει φύλακας και να μας προστατεύσει και ούτε ένα λυκόσκυλο να μας κηνυγάει και να μας φέρνει πάπιες,γιατί απλά βασιζόμαστε στα χαρακτηριστικά της κάθε φυλής.
Το κάθε σκυλί λοιπόν έχει τα χαρακτηριστικά του και βάση αυτών προχωράμε και στην ανάλογη εκπαίδευση του σκύλου.
Όσον αφορά την οικογένεια και τα παιδιά, υπάρχουν πολλές ράτσες που είναι ιδανικές να έχουμε στο σπίτι , τα μικρόσωμα σκυλάκια είναι η πρώτη επιλογή συνήθως, αλλά και ράτσες που από τους περισσότερους είναι παρεξηγημένες. Το λυκόσκυλο π.χ που πάρα πολλοί το φοβούνται, είναι ένας σκύλος οικογένειας όπως επίσης και ένα ισορροπημένο Ροντβάιλερ είναι ιδανικό για μία οικογένεια.
Όλα τα σκυλιά με τη σωστή και την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν να προσφέρουν στη ζωή του κάθε ανθρώπου, είτε συναισθηματικά είτε πρακτικά. Η εκπαίδευση των σκύλων είναι μία υπόθεση που ο κάθε ιδιοκτήτης δεν πρέπει να αμελήσει αν θέλει να έχει αυτός και το σκυλί του μια σωστή και χαρούμενη ζωή.
e-dog

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !