Πως να προσαρμοστεί.. ένα ενήλικο σκυλί που υιοθετήσατε στους κανόνες του σπιτιού !

G.S
Αποφασίστε ποιοι είναι οι κανόνες του σπιτιού και να επιμείνετε σε αυτούς, ειδικά για τους πρώτους δύο μήνες τουλάχιστον. 
Αφήστε το σκυλί σας να δει ότι ακόμα κι αν είστε ο καλύτερος άνθρωπος πάνω  στη γη και το καλύτερο αφεντικό που  θα μπορούσε ποτέ  να βρει, το σπίτι σας έχει κανόνες, και θα πρέπει να τους ακολουθήσει.
Το ενήλικο σκυλί σας θα δημιουργήσει  το σεβασμό και την αγάπη προς εσάς στο να είστε ηγέτης του. Εάν δεν έχετε συμπεριφορά αφεντικού, το σκυλί ποτέ δεν θα σας δει σαν αφεντικό. Δεν υπάρχουν δημοκρατίες σ’αυτά. Οι κανόνες πρέπει να ακολουθούνται πιστά.

Καθιερώστε μια ρουτίνα για το ενήλικο σκυλί σας
Τα περισσότερα ενήλικα σκυλιά αρχίζουν να αισθάνονται άνετα στα νέα σπίτια τους σε περίπου ένα μήνα. Μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα για να τους  βοηθήσετε να καταλάβουν ότι το νέο σπίτι του είναι το δικό σας σπίτι και το ενήλικο σκυλί είναι ένα αγαπημένο μέλος της νέας οικογένειας του, αλλά το μοντέλο ηγεσίας είστε εσείς και όχι αυτό .
Μερικές συμβουλές – ασκήσεις που πρέπει να κάνετε
Λουρί-δέσιμο. Για μία ώρα κάθε βράδυ, να δέστε το λουρί του σκύλου σας στη ζώνη σας και κάντε της  σας με το ένα άκρο του λουριού δεμένο στη ζώνη σας και το άλλο στο κολάρο του σκύλου . Μην τον φωνάζετε να σας ακολουθεί  και κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το λουρί. Απλά κάντε τις δουλείες στο σπίτι σας, όπως θα τις  κάνατε κανονικά. Το αποτέλεσμα είναι ότι μαθαίνει να δίνει προσοχή για το πού είστε και τι σκέφτεστε εσείς και καταλαβαίνει ότι, ότι κι’αν  κάνετε είναι σημαντικό.
Ζητήστε του να «καθίσει» – και να τον επαινείτε  τον όταν το κάνει – ζητήστε του να καθίσει πριν φάει το φαγητό του, πριν το  χάιδεμα του, και πριν να τον βγάλετε  έξω από την πόρτα για τη βόλτα του. Θα αρχίσει να σκέφτεται ότι όλα τα καλά πράγματα έρχονται από εσάς, αλλά μόνο όταν συμπεριφέρεται όπως εσείς επιθυμείτε.
Πρώτα ο άνθρωπος και μετά τα ενήλικα σκυλιά
Στον κόσμο των σκύλων το υπέρτερο ζώο πηγαίνει πρώτο. Την υψηλότερη κατάταξη για το σκύλο σας πρέπει να την έχετε εσείς . Έτσι, το σκυλί σας θα πρέπει να τρώει μετά από εσάς , και θα πρέπει να βγαίνει από την πόρτα επίσης μετά από εσάς . Ποτέ μην το αφήσετε να τρέξει πίσω  από ένα αυτοκίνητο, στην αυλή σας ή στο πάρκο  χωρίς τη δική σας συγκατάθεση.
Το φαγητό σας και το φαγητό των ενήλικων σκύλων σας
Μην μοιράζεστε τα γεύματά σας με το σκυλί σας, και μην του δίνετε  αποφάγια σας. Αν τα μοιράζεστε, δεν έχετε παρά να κατηγορήσετε  τον εαυτό σας αργότερα για την λάθος συμπεριφορά του
Το κρεβάτι σας και το κρεβάτι του ενήλικου σκύλου σας.
Πάρτε στο σκυλί σας ένα άνετο κρεβάτι ή κλουβί και βάλτε τον να κοιμηθεί σε αυτό. Αφήστε τον να κοιμηθεί στο δωμάτιό σας, ώστε να μπορεί να είναι κοντά σας. Το κρεβάτι σας είναι το πιο προνομιακό κομμάτι της  περιουσίας σας στον κόσμο του, και θα πρέπει να είναι δικό σας και μόνο. Θα πρέπει να έχει πρόσβαση με την άδειά σας και μόνο!
Μπορεί το σκυλί σας να κοιμάται  στο κρεβάτι σας; Κανονικά όχι .  Σίγουρα όμως αυτό γίνεται πολλές φορές από κάποιους  αλλά τουλάχιστον  δεν θα πρέπει να καταλήξει να γίνεται χωρίς την άδεια σας και θα πρέπει να ξέρει το σκυλί ότι είναι ένα προνόμιο, όχι δικαίωμα!

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !