Παράξενες διατροφικές συνήθειες των ζώων και η σημασία τους

G.S
Οι διατροφικές συνήθειες των ζώων ποικίλουν και μερικές φορές φαντάζουν τόσο παράξενες σε εμάς που σίγουρα αναρωτιόμαστε την αιτία για αυτές
Ενώ είναι κατανοητό ότι οι κροκέτες και  τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα κάθε μέρα θα μπορούσαν να τα παρακινήσουν σε  μια αναζήτηση για μερικές λιχουδιές συμπληρωματικά, από καιρό σε καιρό, οι επιλογές τους δεν φαίνονται και πολύ καλά μελετημένες..

Χώμα


Χώμα μία απο τις πιο συνηθισμένες αλλά παράξενες διατροφικές συνήθειες των ζώων. Είναι φυσιολογικό να δείτε ένα σκυλί να σκάβει στο χώμα, αλλά τι γίνεται όταν σκύλος σας αρχίζει να το τρώει; Το χώμα δεν είναι κάτι εύπεπτο αλλά περιέχει μερικά μέταλλα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα σκυλιά, όπως κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σίδηρο. Τα άρρωστα σκυλιά συχνά τρώνε χώμα, για να διορθώσουν στον οργανισμό τους μια διατροφική ανισορροπία.
Αλλά ενώ μερικά σημεία του εδάφους είναι πιθανώς αβλαβή,αν το σκυλί τρώει το χώμα σε  σταθερή βάση μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο για αυτό. Το χώμα περιέχει ίχνη κοπράνων από  άλλα ζώα, και το να τρώει τακτικά ένας σκύλος είναι επικίνδυνο στο  να πάρει κάποια δυσάρεστα παράσιτα.

Περιττώματα

Πολλά σκυλιά που συνηθίζουν να τρώνε τα περιττώματά τους , μια συμπεριφορά που είναι γνωστή ως coprophagy, και στην πραγματικότητα είναι αρκετά συχνή μεταξύ των σκύλων. Αν και δεν είναι κάτι διασκεδαστικό για αυτά , δεν είναι απαραιτήτως  σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Πολλά κατοικίδια ζώα θα φάνε τα περιττώματά τους ή άλλων σκύλων από περιέργεια ή απλά για διασκέδαση. Αν είναι δικά τους, είναι πιο  ακίνδυνο. Μπορεί επίσης να είναι μια ενστικτώδης πτυχή –  στην άγρια ​​φύση τρώνε συχνά  τα περιττώματα τους για να αποφύγουν την προσέλκυση θηρευτών.
Μερικά ζώα, όπως τα κουνέλια, πρέπει να τρώνε κακά τους. Το πεπτικό σύστημα στα λαγόμορφα  παράγει κάποια στοιχεία από μια ειδική θήκη που καλλιεργεί ευεργετικά βακτήρια και αποθηκεύει θρεπτικές ουσίες.

Γρασίδι

Οι γάτες έχουν πολλούς περίεργους τρόπους για να διασκεδάζουν. Το τρέξιμο στην αυλή για να τρώνε το γρασίδι συμβαίνει να είναι ένας από αυτούς. Υπάρχουν, επίσης, ουσιαστικές αποδείξεις ότι αυτή η συνήθεια είναι καλή για αυτές. Επειδή οι γάτες και άλλα σαρκοφάγα καταλήγουν να τρώνε οτιδήποτε βρουν έξω  στη φύση, τα ινώδη φυτά όπως το γρασίδι μπορούν να προκαλέσουν εμετό όπου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσει  το στομάχι και τα έντερα τους και να τις κρατήσει ασφαλή από κάποια απόφραξη και η διάσχιση.
Οι γάτες που δεν έχουν πρόσβαση στο χορτάρι συνήθως ψάχνουν  δηλητηριώδη φυτά ως υποκατάστατο όπως το φυτό aloe vera ακόμα και τα φυτά από καουτσούκ . Πάντα να είστε σίγουροι  ότι τα φυτά του εσωτερικού σας χώρου είναι ασφαλή για τη γάτα σας.

Απεργία…πείνας

Μερικά κατοικίδια ζώα απλά τσιμπολογούν, αλλά και η ανορεξία –  ο όρος ισχύει και για τα κατοικίδια ζώα – μπορεί επίσης να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας. Η  άρνηση του κατοικίδιου ζώου σας να φάει, επίσης, θα μπορούσε να είναι εξαιτίας κάποιου  γαστρεντερικού προβλήματος , κάποιας νευρολογικής ασθένειας ή μιας λοίμωξης του στόματος που κάνει τη διαδικασία του φαγητού πάρα πολύ επίπονη. Όταν η απώλεια βάρους γίνεται αισθητή, ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν κτηνίατρο. Μπορείτε να παρατηρήσετε και άλλα συμπτώματα όπως πόνο στις αρθρώσεις, δύσπνοια και πυρετό. Αυτά μπορεί να τα συνοδεύονται από ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα.
Από την άλλη πλευρά, τα σκυλιά και οι γάτες μισούν το φαγητό τους να βρίσκεται σε βρώμικα πιάτα σχεδόν όσο εμείς, και τρώγοντας ή πίνοντας από το ίδιο παλιό βρώμικο μπολ μπορεί να τους κάνει να μην θέλουν να φάνε άλλο. Τα πιάτα τους πρέπει να πλένονται εξίσου συχνά όπως και τα ανθρώπινα πιάτα
Tags

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !