Μπορεί ο σκύλος σου να πηδήξει απ’ το μπαλκόνι; Και ποια είναι τα μέτρα προστασίας

G.S
0


Μπορεί ο σκύλος σου να πηδήξει απ’ το μπαλκόνι; Και ποια είναι τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβεις ώστε να αποτρέψεις ένα τέτοιο ατύχημα;

Είναι καλή ιδέα να αφήνεις τον σκύλο σου στο μπαλκόνι τώρα που καλοκαιριάζει; Μπορεί ο σκύλος σου να πηδήξει απ’ το μπαλκόνι και τι μπορείς να κάνεις για να το αποτρέψεις;


 Τόσο στις γάτες όσους και στους σκύλους υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν από το μπαλκόνι, αν δεν δώσεις την απαραίτητη προσοχή, σύμφωνα με την Dr. Sonja Olson. Και όπως σημειώνει η ίδια, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να πέσει μια γάτα από το μπαλκόνι και όχι ένας σκύλος.

Παρ’ όλο που οι γάτες έχουν ένα έμφυτο αντανακλαστικό για να προσγειωθούν στα πόδια τους, δεν έχουν και ανοσία…Στην πραγματικότητα οι τραυματισμοί είναι πολύ πιο συνηθισμένοι από όσο νομίζουμε.


Σε ένα σχετικό report, από τις 119 γάτες που μπορεί να πέσουν από ένα μπαλκόνι, το 97% επέζησε αλλά είχε σημαντικούς τραυματισμούς.

Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά για τα κατοικίδια;

Η πτώση από μπαλκόνι είναι ο πρωταρχικός κίνδυνος για τα κατοικίδια ζώα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων σπασμένων οστών και ζημιά στα εσωτερικά όργανα. Μπορεί παράλληλα να προκληθούν τραύματα στο πρόσωπο, σε μύτη και δόντια αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε σπασμένα σαγόνια.

Ακόμα κι αν το κατοικίδιό σου, όμως, δεν τραυματιστεί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να φύγει και να χαθεί.

Εκτός βέβαια, από το γεγονός ότι μπορεί να εξαφανιστεί, υπάρχει περίπτωση να έρθει σε επαφή με ένα σωρό βλαβερά στοιχεία, όπως τοξικά φυτά, μέλισσες, σφήκες και άλλα έντομα, αν δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχό σου.

Ποια είναι τα μέτρα που μπορείς  να λάβεις;

Αν θέλεις να λάβεις τα μέτρα σου για να αποφύγεις ένα τέτοιο ατύχημα, πρέπει να μη χάνεις τον σκύλο σου ή τη γάτα σου στιγμή από τα μάτια σου.
Επίσης, τα ασφαλέστερα μπαλκόνια είναι εκείνα με προστατευμένα περιβόλια αν και το κατοικίδιό σου μπορεί να βρει πάντα τον τρόπο να ξεφύγει.
Μπορείς παράλληλα,να βάλεις σίδερα γύρω-γύρω και να “φρουρήσεις” το μπαλκόνι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να πηδήξει.
Αν θέλεις να αφήσεις τον σκύλο σου έξω στο μπαλκόνι μπορείς να το κάνεις μόνο αν τον έχεις δεμένο με το λουρί του.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !