Φυλές Σκύλων. Ελληνικός Ποιμενικός

FullPress365 team
0


Η ιστορία του Ελληνικού Ποιμενικού ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν και λέγεται ότι προέρχεται από τον Αρχαίο Ελληνικό Μολοσσό.


Πληροφορίες για το Ελληνικός Ποιμενικός


Ο Ελληνικός Ποιμενικός είναι ένας μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους σκύλος. Έχει συμπαγές σώμα και μεγάλη δύναμη που τον καθιστά άξιο υπερασπιστή του κοπαδιού από επιτήδεια αρπακτικά. Το κρανίο του είναι ογκώδες και το ρύγχος βαθύ και ανοιχτό. Τα αυτιά του είναι πεσμένα στα πλάγια της κεφαλής, τα μάγουλα ελαφρώς πλαδαρά, ενώ οι σιαγώνες του σχηματίζουν δάγκωμα ψαλιδιού. Τα μάτια του έχουν ωοειδές σχήμα με χρώμα συνήθως καστανό ή μαύρο. Το δέρμα του είναι παχύ με πλούσιο τρίχωμα. Ο θώρακας είναι ανοιχτός δίνοντας την εντύπωση και αποδεικνύοντας συνάμα την δύναμη της φυλής. Η ουρά είναι παχιά στη βάση της και με πλούσιο τρίχωμα, σπανίως θα συναντήσουμε κομμένες ουρές σε Ελληνικό Ποιμενικό. Το τρίχωμα είναι διπλό και αποτελείται από το κοντό εσωτερικό και το μακρύ εξωτερικό. Τα χρώματα που συνήθως θα το συναντήσετε είναι το καφέ, το μαύρο, το γκρι και το λευκό.


Πηγή: βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά από την Fédération Cynologique Internationale (FCI)


Προέλευση της φυλή


Η ιστορία του Ελληνικού Ποιμενικού ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν και λέγεται ότι προέρχεται από τον Αρχαίο Ελληνικό Μολοσσό. Ο Μέγας Αλέξανδρος χρησιμοποίησε αυτόν τον σκύλο στις εκστρατείες του, ο Πύρρος Βασιλιάς της Ηπείρου, ενώ ο Πλάτωνας και ο ποιητής Οππιανός κάνουν λόγο για τα χαρίσματά του αλλά και το θάρρος του. Η φυλή με την πάροδο των χρόνων έφθινε και μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες παραλίγο να εξαφανιστεί. Η δράση της οργάνωσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσωσε από τον αφανισμό αυτή την θαυμάσια φυλή, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής και διάθεσης.Επίσης απο το 2000 ιδρύθηκε ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ποιμενικού (Ο.Φ.Ε.Π.) με αποστολή τη διάσωση και την διατήρηση της φυλής.


Λεπτομέρειες φυλής


Χώρα: Ελλάδα

Ύψος /cm: 65 - 75 cm

Βάρος /κιλά 40 - 50 kg

Μέσο προσδόκιμο ζωής: 12 - 14 ετών


Έξυπνος / Σε εγρήγορση / Πιστός / Προστατευτικός / Δυνατός / Ζωηρός / Ενθουσιώδης


Βασικά στοιχεία

  • Γίνεται σπουδαίος σκύλος-φύλακας

  • Χρειάζεται έναν έμπειρο ιδιοκτήτη

  • Γίνεται σπουδαίος σκύλος οικογένειας

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !