Η κοινωνικοποίηση ενός κουταβιού

FullPress365 team
0


Η κοινωνικοποίηση αναφέρεται στη διαδικασία του να φέρετε το κουτάβι σας σε επαφή με νέες εικόνες, ήχους και εμπειρίες.


Έχει να κάνει με το να το βοηθήσετε να συνηθίσει τον κόσμο και με το να το μάθετε να έχει αυτοπεποίθηση σε καινούργιες καταστάσεις.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η κοινωνικοποίηση;

Η αποτελεσματική κοινωνικοποίηση είναι ζωτικής σημασίας για εσάς και για τη ζωή του κουταβιού σας μαζί σας, καθώς μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο για την μακροπρόθεσμη σωματική και νοητική ευημερία του. Παρόλο που χρειάζονται μόνο λίγες εβδομάδες για την κοινωνικοποίηση του κουταβιού σας, τα μαθήματα που μαθαίνουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους μπορούν να τα καθοδηγούν για μια ζωή.

  • Αποφύγετε την ανεπιθύμητη ή επιθετική συμπεριφορά

  • Βοηθήστε τα ώστε να αισθάνονται άνετα γύρω από τους ανθρώπους

  • Διδάξτε το πώς να αλληλεπιδράει με τον σύγχρονο κόσμο

  • Εισαγάγετε την επιθυμητή αλληλεπίδραση με άλλους σκύλους και κατοικίδια ζώα

  • Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της ανεξαρτησίας του κουταβιού

Κοινωνικοποίηση: Τέσσερις κανόνες

  • Ο χρόνος είναι σημαντικός Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε την κοινωνικοποίηση, τόσο απλούστερο και περισσότερο ωφέλιμο θα είναι για εσάς και το κουτάβι σας.

  • Η κοινωνικοποίηση είναι μια διαδικασία Ξεκινήστε αργά και σταδιακά. Μην κατακλύσετε το κουτάβι σας με ερεθίσματα. Πηγαίνετε με τον ρυθμό του κουταβιού σας

  • Ο ρυθμός ανάπτυξης του κάθε κουταβιού είναι διαφορετικός. Γι' αυτό, ποτέ μην πιέζετε το κουτάβι σας να δοκιμάσει κάτι με το οποίο δεν νιώθει άνετα. Εάν φοβάται, αφήστε το και δοκιμάστε μια άλλη μέρα. Αν το κουτάβι σας φαίνεται φοβισμένο, σκεφτείτε ξανά πώς μπορείτε να του παρουσιάσετε την κατάσταση με διαφορετικό τρόπο.

  • Θετική ενίσχυση Ενώ η παρουσίαση νέων εμπειριών στο κουτάβι σας είναι σημαντική, αυτές οι εμπειρίες πρέπει να υποστηρίζονται με ανταμοιβές (παιχνίδι, τροφή ή στοργή) για να ενισχύσουν τις επιθυμητές συμπεριφορές.

Τι πρέπει να παρουσιάσετε στο κουτάβι σας;


Οι παρακάτω προτάσεις είναι οι τύποι ρυθμίσεων, καταστάσεων και εμπειριών που θα βοηθήσουν στην κοινωνικοποίηση του κουταβιού σας:


Θόρυβοι Ο κόσμος είναι γεμάτος από περίεργους ήχους που μπορεί να φαίνονται τρομακτικοί στο κουτάβι σας. Το τρένο, το πιστολάκι, το πλυντήριο, το κινητό, η χύτρα, η τηλεόραση, η μουσική, ο συναγερμός ενός αυτοκινήτου ή ακόμα τα πυροτεχνήματα είναι ήχοι που πρέπει να εξερευνήσει το κουτάβι σας από νεαρή ακόμα ηλικία ώστε να εξοικειωθεί με αυτούς.

Μέρη Τα κουτάβια είναι συχνά πρόθυμα να εξερευνήσουν νέους χώρους, οπότε άλλα σπίτια, σχολεία, πάρκα, ανελκυστήρες και σκάλες, λεωφορεία και τρένα, αγορές και διασταυρώσεις κυκλοφορίας είναι όλα ενδιαφέροντα περιβάλλοντα για το κουτάβι σας τα οποία μπορεί να ανακαλύψει προσεκτικά καθώς μεγαλώνει.

Άνθρωποι Η γνωριμία με μια ποικιλία ανθρώπων είναι καλή για την ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση του κουταβιού σας. Φροντίστε να το βάζετε σε νέες, κοινωνικές καταστάσεις που να το φέρνουν σε επαφή με νέα άτομα με θετικό, ήρεμο τρόπο. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν κτηνιάτρους, άτομα με στολή, ποδηλατιστές και άλλους που ενδεχομένως να μη βλέπει συχνά.

Επιφάνειες Στην αρχή, οι διαφορετικές επιφάνειες μέσα και έξω από το σπίτι μπορεί να φαίνονται τρομαχτικές στα κουτάβια. Η πόλη, η ύπαιθρος και η παραλία είναι καλά μέρη για να ξεκινήσετε. Θα σας φανεί επίσης χρήσιμο να φέρετε το κουτάβι σε επαφή με διαφορετικά ύψη, κλίσεις και υφές, όπως η άμμος και οι επιφάνειες από ξύλο ή πλακάκια, έτσι ώστε να μην φοβάται τις αλλαγές όταν θα ενηλικιωθεί.

Καιρός Πράγματα που για εμάς είναι δεδομένα, όπως η βροχή, ο άνεμος ή το χιόνι, για ένα κουτάβι μπορεί να αποτελούν ασυνήθιστες εμπειρίες. Δοκιμάστε να το πάτε βόλτα σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες για να το βοηθήσετε να συνηθίσει τις αλλαγές στον καιρό, το κλίμα και τη θερμοκρασία. Ορισμένες φυλές σκύλων ενδέχεται να χρειάζονται προστατευτικά ρούχα για να παραμένουν ζεστοί και στεγνοί.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !