Δείτε τις 15 πιο πιστές ράτσες για την οικογένεια

FullPress365 team
0


Η κάθε ράτσα, ο κάθε σκύλος έχει μια ποικιλία χαρακτηριστικών που συναντώνται σπανιότερα ή και καθόλου σε άλλες ράτσες.


 Υπάρχουν ορισμένα σκυλιά που διακρίνονται για την πίστη και την ατέρμονη αφοσίωση τους στο αφεντικό τους, χωρίς να επιζητούν τίποτα περισσότερο από ένα χάδι και μια αγκαλιά. Παρακάτω ακολουθούν οι πιο πιστές ράτσες σκύλων στην οικογένεια τους.

  1. Ακίτα.

Ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος και το Animal Planet χαρακτηρίζουν το Ακίτα ως το πιο πιστό σκυλί στην οικογένεια του. Αυτή η εργατική ράτσα που κατάγεται από την Ιαπωνία έχει έναν αξιοπρεπή και θαρραλέο χαρακτήρα. Σύμφωνα με άλλες πηγές, το Ακίτα αποτελεί έναν στοργικό, διασκεδαστικό σύντροφο ζωής που σέβεται τους ανθρώπους, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι είναι κοινωνικοποιημένο και εκπαιδευμένο.

Το πρώτο Ακίτα που έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 1937 ήταν δώρο της Ιαπωνικής κυβέρνησης προς την, παγκοσμίου φήμης, Αμερικανίδα συγγραφέα, λέκτορα και ακτιβίστρια Helen Keller.

Το πιο διάσημο Ακίτα στον κόσμο ονομαζόταν Χάτσικο και ήταν το πιο πιστό σκυλί! Ο Χάτσικο συνήθιζε να συνοδεύει το αφεντικό του κάθε μέρα μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό. Μια μέρα το αφεντικό του πέθανε ξαφνικά και ο Χάτσικο τον περίμενε κάθε μέρα στον σιδηροδρομικό σταθμό για δέκα ολόκληρα χρόνια! Αυτή η ιστορία είναι το απόλυτο δείγμα σεβασμού και αφοσίωσης σκύλου στο αφεντικό του και ενέπνευσε τους δημιουργούς της ομώνυμης ταινίας «Hachiko: Η ιστορία ενός σκύλου».

  1. Μπιγκλ.

Η συγκεκριμένη ράτσα είναι πολύ αγαπητή στις οικογένειες. Ο Κυνολογικός Όμιλος χαρακτηρίζει το Μπιγκλ ως ένα ενεργητικό και δραστήριο σκυλί με εξαιρετικές κυνηγητικές ικανότητες και πιστό χαρακτήρα. Η ράτσα αρχικά εκτράφηκε για να κυνηγάει μαζί με άλλα σκυλιά της αγέλης, γι’ αυτόν τον λόγο το Μπιγκλ τα πάει πολύ καλά με άλλα κατοικίδια και ανθρώπους.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το Μπιγκλ έχει τη τάση να κατευθύνεται «όπου τον οδηγεί η μύτη του», ακόμα κι αν το αφεντικό του το οδηγεί προς κάποια άλλη κατεύθυνση. Παρ’ όλα αυτά, το Μπιγκλ δεν παύει να είναι ένας σκύλος που έχει την ανάγκη να νιώθει μέρος «της αγέλης του» και χρειάζεται την παρέα τόσο του ανθρώπου, όσο και των ομοίων του.

Η φιλική και προσιτή προσωπικότητα των Μπιγκλ τα καθιστά πιστά σκυλιά και πετυχημένους κυνηγούς της αγέλης. Ακόμα και αν το Μπιγκλ είναι κοινωνικοποιημένο σε μέτριο βαθμό, αναπτύσσει ισχυρό δεσμό με την οικογένεια του, πόσο μάλλον, αν είναι άρτια κοινωνικοποιημένο και εκπαιδευμένο.

Κάτι ενδιαφέρον για τη ράτσα των Μπιγκλ είναι ότι υπάρχουν δύο μεγέθη Μπιγκλς, τα οποία μπορεί να βρεθούν ακόμα και στην ίδια γέννα.

  1. Μπόξερ.

Υπάρχει μια φήμη σχετικά με τα Μπόξερ που αφορά στο λευκό χρώμα του δέρματος τους. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται σε κάποια γενετική μετάλλαξη της ράτσας που προκαλεί λεύκη/αλβινισμό. Η αλήθεια είναι ότι το λευκό χρώμα συγκαταλέγεται στα  χρώματα της ράτσας, αλλά μόλις το ¼ των Μπόξερ γεννιούνται λευκά.

Αυτά τα σκυλιά θεωρούνται πιστά, παιχνιδιάρικα και εξαιρετικοί φύλακες. Πρόκειται για υπομονετικά, ενθουσιώδη σκυλιά που τα πάνε καλά με τα παιδιά και είναι πολύ προστατευτικά, γι’ αυτό επιλέγονται συχνά από οικογένειες. Επίσης, τα Μπόξερ λατρεύουν την διασκέδαση και χρειάζονται καθημερινή γυμναστική με την οικογένεια τους.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ένα υπεύθυνο και εκπαιδευμένο Μπόξερ δένεται πραγματικά με το αφεντικό του. Παρόλο που στην ιστορία των Μπόξερ υπάρχει το μελανό σημείο της χρησιμοποίησης τους σε κυνομαχίες, αυτά τα σκυλιά αποτελούν εξαιρετικό κατοικίδιο για οικογένειες με παιδιά. Το στοιχείο που χαρακτηρίζει την ράτσα είναι η θρυλική υπομονή και η ευγένεια απέναντι σε παιδάκια.

  1. Μπρετόν.

Ο Κυνολογικός Όμιλος κατατάσσει τα Μπρετόν στην λίστα με τις πιο πιστές ράτσες σκύλων. Το Μπρετόν λατρεύει την γυμναστική με το αφεντικό του, ειδικά το τρέξιμο, το κυνήγι, την ανίχνευση και τα παιχνίδια. Πρόκειται για πολύ γρήγορα και περίεργα πλάσματα, γι’ αυτό τους αρέσει να ιχνηλατούν και να ερευνούν. Παρόλο που τα Μπρετόν έχουν ανεξάρτητο χαρακτήρα, ανταποκρίνονται αμέσως στις εντολές του αφεντικού τους.

Επικρατεί η άποψη ότι η ζωή με ένα Μπρετόν δεν είναι ποτέ βαρετή, λόγω του ότι είναι δραστήρια και αθλητικά σκυλιά που λατρεύουν να συμμετέχουν σε εκδρομές και παιχνίδια με την οικογένεια. Το Μπρετόν, όπως τα περισσότερα σκυλιά, έχει ανάγκη από καθημερινή γυμναστική και ασκήσεις που διεγείρουν σώμα και νου. Σε περίπτωση που είστε τύπος των σπορ και φυσιολάτρης, το Μπρετόν είναι το ιδανικό κατοικίδιο για σας και θα λατρέψει πολύ παιχνίδια κυνηγιού και ανίχνευσης στη φύση.

Το Μπρετόν έχει εξαιρετικές επιδόσεις σε ασκήσεις που απαιτούν ευλυγισία, άρπαγμα μπάλας ή υπακοή. Επίσης, του αρέσει πολύ το φρίσμπι και η πεζοπορία, ειδικά, αν συνοδεύεται από παιδάκια. Πρόκειται για μια όμορφη παρέα!

  1. Τσιουάουα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν ακούν την ράτσα Τσιουάουα, έχουν στο μυαλό τους ένα μικροσκοπικό σκυλί με ισχυρή προσωπικότητα. Αυτό που πολλοί αγνοούν είναι ότι αυτό το έξυπνο σκυλάκι είναι ένας πολύ πιστός σύντροφος του ανθρώπου. Ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος υποστηρίζει ότι ο ενθουσιασμός που έχουν αυτά τα σκυλιά τα κάνει να μην χρειάζονται πολύ εκπαίδευση από το αφεντικό τους.

Το Τσιουάουα είναι η πιο μικρόσωμη ράτσα στον κόσμο, καθώς το βάρος τους δεν ξεπερνάει τα 2 κιλά. Σε πολλά petshop θα βρείτε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σε κρεβατάκια σκύλου ακριβώς για τόσο μικρόσωμες ράτσες. Παρόλο που είναι μικροσκοπικά πλασματάκια, τα Τσιουάουα είναι πολύ πιστά και επιζητούν διαρκώς τη προσοχή των ανθρώπων.

Η επικρατέστερη φήμη που ακολουθεί τη συγκεκριμένη ράτσα είναι ότι τα Τσιουάουα είναι πολύ επιθετικά απέναντι στους ξένους και γαυγίζουν πολύ. Αυτό ισχύει απόλυτα για τα Τσιουάουα, ωστόσο, δικαιολογείται από το ότι έχουν έμφυτο το ένστικτο να προστατεύουν την οικογένεια τους.

Αυτό που αξίζει να προσέξουμε, όσον αφορά στα Τσιουάουα, είναι το γεγονός ότι έχουν τη τάση να αποκτούν ασταμάτητο και πολύ τσιριχτό γαύγισμα, όταν δεν λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση. Η σωστή εκπαίδευση των Τσιουάουα απαιτεί  ήπια συμπεριφορά και συνέπεια στο πρόγραμμα από το αφεντικό του. Όπως και να’ χει, όμως, αυτά τα σκυλιά είναι έξυπνα και ανταποκρίνονται καλά, όταν εκπαιδεύονται με τη μέθοδο της ενθάρρυνσης και επιβράβευσης.

Μια μικρή λεπτομέρεια για τα Τσιουάουα είναι ότι προτιμάνε σκυλιά της ίδιας ράτσας στις κοινωνικές συναναστροφές τους. Μήπως είναι εξαιρετικά επιλεκτικά σκυλιά;

  1. Ντάτσχαουντ.

Δεν θα μπορούσε να παραλείπεται το Ντάτσχαουντ από την λίστα με τα πιο πιστά σκυλιά του κόσμου, καθώς αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια του. Ο Αμερικανικός Κυνολογικός  Όμιλος θεωρεί ότι αυτά τα σκυλιά είναι έχουν πολύ ζωντάνια μέσα τους και είναι πολύ φιλικά με τους γύρω τους. Επίσης, το Ντάτσχαουντ είναι ένα πολύ έξυπνο σκυλί με οξυμένη οσφρητική ικανότητα που το κάνει να είναι πάντα σε ετοιμότητα.

Το Ντάτσχαουντ είναι ένα σκυλί που διαθέτει ανεξάρτητο χαρακτήρα, ωστόσο, λατρεύει την ανθρώπινη επαφή και παρέα, ειδικά, όταν αυτή συνδυάζεται με δραστηριότητες. Όσοι έχουν ως κατοικίδιο ένα σκυλί ράτσας Ντάτσχαουντ, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτά τα σκυλιά είναι ευφυή, απόλυτα αφοσιωμένα στην οικογένεια τους και έχουν ισχυρό κυνηγητικό ένστικτο.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι τα Ντάτσχαουντ έχουν ανάγκη να συμμετέχουν διαρκώς σε παιχνίδια και δραστηριότητες, ειδάλλως βαριούνται εύκολα. Οφείλουμε να γνωρίζουμε από πριν την προσωπικότητα και τις ανάγκες ενός σκύλου, προκειμένου να δούμε, αν μπορούμε να ανταποκριθούμε σωστά στον ρόλο μας ως «σκυλογονείς» και να έχουμε ένα κατοικίδιο ψυχικά και σωματικά ευτυχισμένο!

  1. Ντόπερμαν.

Παλαιότερα, επικρατούσε ακατάπαυστα η φήμη ότι τα Ντόπερμαν είναι από τα πιο άγρια και επικίνδυνα σκυλιά του κόσμου. Σήμερα, είμαστε στη θέση να γνωρίζουμε πως ένα Ντόπερμαν που εκπαιδεύεται σωστά, όπως όλα τα σκυλιά άλλωστε, και το οποίο είναι μέρος μιας οικογένειας με παιδιά ή άλλα κατοικίδια ζώα, θα κάνει τα πάντα για να τα προστατεύσει και να τα κάνει χαρούμενα.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο, ένα άρτια εκπαιδευμένο και σωστά αναθρεμμένο Ντόπερμαν Πίνσερ είναι ένας φίλος και φύλακας για την οικογένεια. Το Ντόπερμαν θεωρείται πολύ έξυπνο και άκρως εκπαιδεύσιμο σκυλί, γι’ αυτόν τον λόγο επιλέγεται από την αστυνομία και τον στρατό ως πολύτιμος συνεργάτης. Πέραν των υπηρεσιών που προσφέρει, όμως, λίγοι ξέρουν την παιχνιδιάρικη  πλευρά αυτού του σκύλου και την αγάπη του να περνάει χρόνο και στιγμές με την οικογένεια του, ειδικά, όταν συμμετέχει σε δραστηριότητες.

Το Ντόπερμαν έχει αποκτήσει επάξια τον τίτλο «πιστό και περιπετειώδες σκυλί», ενώ συγχρόνως, μερικοί υποστηρίζουν ότι είναι η πιο πιστή ράτσα του κόσμου. Ο χαρακτηρισμός του Ντόπερμαν ως πιστός σκύλος δεν περιορίζεται μόνο στο ότι συμπαθεί το αφεντικό, επειδή εκείνος το φροντίζει. Στη πραγματικότητα, το Ντόπερμαν αναπτύσσει έναν απίστευτα ισχυρό δεσμό με την οικογένεια του που μένει για πάντα χαραγμένος στη καρδούλα του. Ω! Τι όμορφο να ακούς κάτι τέτοιο!

  1. Γερμανικός Ποιμενικός.

Μία από τις πιο γνωστές ράτσες του κόσμου και όχι μόνο λόγω της συμμετοχής της στην αστυνομική σειρά «Ρεξ». Αυτοί οι τετράποδοι φίλοι του ανθρώπου είναι διάσημοι για την απίστευτη ευφυΐα και τον  ευγενικό  χαρακτήρα τους, ενώ συγχρόνως, δεν συμβιβάζονται με μια καθιστική και ήρεμη ζωή. Αντιθέτως, ο Γερμανικός Ποιμενικός χρειάζεται καθημερινά άφθονη σωματική και πνευματική δραστηριότητα.

Γενικά, ο Γερμανικός Ποιμενικός διαπρέπει σε οποιαδήποτε εργασία και μπορεί να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή του ανατεθεί. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που εργάζεται ως σκύλος της αστυνομίας, του στρατού, ως σκύλος-οδηγός, σκύλος για έρευνα και διάσωση ή ως αθλητής! Παρόλο που είναι εξαιρετικοί συνεργάτες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, δεν χάνουν την στοργική και φιλική πλευρά τους απέναντι σε παιδιά.

Σύμφωνα με εμπεριστατωμένες πηγές, αυτός ο σκύλος αποτελεί τέλεια παρέα, υπό την προϋπόθεση ότι έχει λάβει σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση. Η εκπαίδευση με τη μέθοδο crate – κλουβιά σκύλου είναι πολύ αποτελεσματική και ακολουθείται από πολλούς ανθρώπους για τα κατοικίδια τους. Μολονότι δεν κάνει αμέσως φίλους, όταν το κάνει, είναι ένα απίστευτα πιστό και φιλικό σκυλί!

Ένα πολύ ενδιαφέρον και αληθινό γεγονός είναι ότι ο Γερμανικός Ποιμενικός  Rin Tin Tin που καταλάθος βρέθηκε σε κάποιο πεδίο μάχης κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, αργότερα, έγινε ο πρώτος σκύλος-ηθοποιός που συμμετείχε σε ταινία.

  1. Ορεινός Πυρηναίων.

Όποιος είναι λάτρης του βουνού και των δραστηριοτήτων που προσφέρει θα αποτελέσει εξαιρετικό δίδυμο με έναν Ορεινό Πυρηναίοντα. Αυτή η ράτσα χαρακτηρίζεται πιστή, έξυπνη, ήρεμη, στοργική, αλλά και πεισματάρικη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτός ο σκύλος το μόνο που θέλει είναι να προσφέρει ανιδιοτελώς την αγάπη του!

Αυτό που οφείλουμε να γνωρίζουμε για τον Ορεινό Πυρηναίοντα είναι ότι χρειάζεται έναν σταθερό, συνεπή και αυστηρό χαρακτήρα για αφεντικό του. Η εκπαίδευση του απαιτεί συνέπεια, πειθαρχία, υπομονή και ενθάρρυνση. Το πιο εντυπωσιακό με αυτόν τον σκύλο είναι ότι υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις γίνεται πολύ πιστός και αφοσιωμένος στην οικογένεια του, σε σημείο που δεν θα διστάσει να θυσιάσει ακόμα και την ίδια του τη ζωή για τη προστασία «των δικών του»! Ο Ορεινός Πυρηναίων αγαπάει τα παιδιά και τα πάει καλά με άλλα σκυλάκια ίδιας ή άλλης ράτσας, όταν είναι κοινωνικοποιημένος «από κούνια»!

Το πρώτο ζευγάρι Ορεινών Πυρηναίων μεταφέρθηκε στην Αμερική από τον αξιωματικό Lafayette το 1824.

  1. Ιρλανδικός Γουλφχάουντ.

Αυτός ο σκυλάκος έχει μια σπάνια και χαριτωμένη συνήθεια, η οποία δεν είναι άλλη από το να καλπάζει σαν άλογο! Πρόκειται για το πιο ψηλό σκυλί του κόσμου και χαρακτηρίζεται για την ήρεμη και υπάκουη προσωπικότητα του. Παρά το γεγονός ότι είναι αθλητικά σκυλιά, τα Ιρλανδικά Γουλφχάουντ δεν χρειάζονται πολλή γυμναστική συγκριτικά με άλλα δραστήρια σκυλιά.

Ο πρωταρχικός ρόλος της ράτσας ήταν να κυνηγάει θηράματα, ωστόσο, αυτός ο σκύλος λατρεύει και χρειάζεται έναν δικό του ελεύθερο χώρο, για να καλπάζει και να παίζει σαν αλογάκι!

Ο εν λόγω σκύλος είναι ένας συνδυασμός αξιοπιστίας και αφοσίωσης, καθώς αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς αγάπης με την οικογένεια του και θέλει να συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις οικογενειακές στιγμές. Το επιβλητικό ύψος αυτού του σκύλου μερικές φορές τον κάνει να μην έχει πλήρη έλεγχο του μεγέθους του, οπότε χρειάζεται επίβλεψη, όταν παίζει με μικρά παιδιά. Όπως και να’ χει, όμως, αυτός ο σκύλος είναι πολύ υπομονετικός και φιλικός, οπότε είναι ένας υπέροχος σύντροφος για τον άνθρωπο!

Ένα από τα χαρακτηριστικά της ράτσας είναι και ο «παλιμπαιδισμός», καθώς ο Ιρλανδικός Γουλφχάουντ έχει τη τάση να συμπεριφέρεται σαν κουτάβι μέχρι την ηλικία των δύο χρόνων. Μολονότι είναι χαριτωμένο να βλέπεις έναν γιγαντιαίο σκύλο να θεωρεί τον εαυτό του κουταβάκι, αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόκληση κατά την εκπαίδευση του, οπότε χρειάζεται συνέπεια, υπομονή και επιμονή.

  1. Κούβατζ (Kuvatz).

Η συγκεκριμένη ράτσα σκύλων δεν είναι πολύ γνωστή στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά αν θέλετε να εντάξετε στην οικογένεια σας ένα από τα πιο πιστά σκυλιά στον κόσμο, αξίζει να δώσετε προσοχή σε αυτόν τον σκύλο. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο, ο Κούβατζ( πλήρες όνομα kuvaszok) είναι ένας εργατικός σκύλος με πάρα πολύ πιστό, προστατευτικό και απόλυτα θαρραλέο χαρακτήρα. Επίσης, ο εν λόγω σκυλάκος είναι γλυκός και υπομονετικός, ενώ συγχρόνως είναι πολύ περισσότερο παιχνιδιάρης και δραστήριος από άλλα σκυλάκια.

Ο Κούβατζ έχει από τη φύση του το ένστικτο της προστασίας της οικογένειας του, οπότε είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδευθεί από κουτάβι σχετικά με το ποια πράγματα αποτελούν απειλή και ποια είναι απλώς περίεργα. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Κούβατζ έχει έναν ευαίσθητο και ευγενικό χαρακτήρα και το ίδιο περιμένει από τους γύρω του, οπότε η εκπαίδευση του δεν πρέπει να είναι βίαιη και αυστηρή.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτός ο σκύλος είναι πολύ προστατευτικός και αφοσιωμένος στο αφεντικό του, ενώ με τους καλεσμένους αρκείται στο να είναι απλά ευγενικός.

  1. Rough collie.

Το Ρόου ή μακρύτριχο Κόλεϊ έχει κερδίσει τον χαρακτηρισμό ως μια από τις πιο πιστές και αφοσιωμένες ράτσες του κόσμου. Τα Κόλεϊ έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστά για τις συγκεντρωτικές και προστατευτικές τους ικανότητες, ωστόσο, δεν παύουν να απολαμβάνουν ιδιαίτερα πολύ και χουχουλιάρικες στιγμές με την οικογένεια.

Οι ειδικοί εκτιμούν στα Κόλεϊ τρία εντυπωσιακά και βασικά στοιχεία της προσωπικότητας τους α) την ευαίσθητη οξυδέρκεια τους, β) την απύθμενη αφοσίωση τους,  γ) την ικανότητα να προβλέπουν τις ανάγκες του αφεντικού τους. Ακόμα, αυτά τα σκυλιά είναι καλοσυνάτα, φιλικά, αλλά και επιφυλακτικά με τους ξένους. Όσον αφορά στην συμπεριφορά τους απέναντι σε παιδιά, τα Κόλεϊ είναι πολύ φιλικά και καλοπροαίρετα μαζί τους.

Οι περισσότεροι από μας, αν όχι όλοι, όταν ακούμε τη ράτσα Κόλεϊ, έχουμε στο νου μας την Λάσι από την ομώνυμη σειρά «Λάσι  γύρισε σπίτι- Lassie come home» που προβαλλόταν για 19 ολόκληρα χρόνια! Όλοι είχαμε αγαπήσει αυτήν την πιστή και αφοσιωμένη σκυλίτσα που έκανε τα πάντα για να προστατεύει την οικογένεια της με μόνο αντάλλαγμα την αγάπη και την στοργή!

Αυτό που ίσως δεν ξέρουμε για την συγκεκριμένη σειρά είναι ότι οι υπεύθυνοι της σειράς στην αρχή είχαν απορρίψει το συγκεκριμένο σκυλί που ονομαζόταν «Pal», λόγω του φύλου του. Στη συνέχεια, όμως, εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ με τον χαρακτήρα και τις υποκριτικές του ικανότητες που δεν δίστασαν να τον πληρώσουν όσο πλήρωναν και την διάσημη συμπρωταγωνίστρια του, Elizabeth Taylor.

  1. Σκύλος Αγίου Βερνάρδου.

Όταν αναφερόμαστε σε πιστά και αφοσιωμένα σκυλιά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον σκύλο Αγίου Βερνάρδου. Αυτός ο τεράστιος και μαλλιαρός σκύλος συγκαταλέγεται στις πιο διάσημες και αξιαγάπητες ράτσες του κόσμου και όχι αδίκως. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για έναν επιβλητικό σκύλο που εκ πρώτης όψεως προκαλεί φόβο και δέος, στη πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ φιλικός και υπομονετικός χαρακτήρ! Αξίζει να προσθέσουμε ότι με σωστή εκπαίδευση και καθημερινή άσκηση αυτός ο σκύλος είναι ιδανικό κατοικίδιο για οικογένειες με παιδιά. Μάλιστα, ο σκύλος Αγίου Βερνάρδου αποτελεί έναν από τους καλύτερους μπέιμπισιτερ για παιδιά!

Οι άνθρωποι που θέλουν ένα κατοικίδιο και σκέφτονται να προτιμήσουν αυτή τη ράτσα οφείλουν να κάνουν ενδελεχή έρευνα για αυτόν τον σκύλο. Ο λόγος που υποστηρίζεται κάτι τέτοιο είναι γιατί ο σκύλος Αγίου Βερνάρδου μπορεί να εμφανίσει προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς, ακόμα και αν λαμβάνει καλή ανατροφή. Αν θέλετε τον ήρεμο και προστατευτικό σκύλο Αγίου Βερνάρδου, πρέπει να ξέρετε ότι απαιτείται προσπάθεια και χρόνος για την πλήρη εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση του από τη πρώτη κιόλας ημέρα. Τα κλουβιά σκύλων αποτελούν ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο εκπαίδευσης των ζώων και ενδείκνυνται για μεγαλόσωμα σκυλιά. Όπως και να’ χει, όμως, ο γλυκός και προστατευτικός του χαρακτήρας αξίζει τον κόπο και την αγάπη μας!

Υπάρχει μια συγκινητική και όμορφη ιστορία που έχει στιγματίσει τη συγκεκριμένη ράτσα. Κάποτε, δύο σκύλοι Αγίου Βερνάρδου διέσωσαν έναν εγκλωβισμένο άνθρωπο στις κορυφές των Ελβετικών Άλπεων, όπου το ένα σκυλάκι γαύγιζε  ασταμάτητα για βοήθεια, ενώ το άλλο του έγλειφε το χέρι, για να το ζεστάνει. Τελικά, ο άνθρωπος σώθηκε από τα σκυλάκια τα οποία απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος άνθρωπος και, μερικές φορές, σωτήρας του ανθρώπου!

  1. Σκάι Τερριέρ.

Το Σκάι Τερριέρ είναι μια εξίσου πιστή ράτσα σκύλων που είναι γνωστή στους περισσότερους ανθρώπους, μολονότι είναι σπάνιο να τη συναντήσεις. Οι σκύλοι της ράτσας χαρακτηρίζονται αφοσιωμένοι, πιστοί, θαρραλέοι, αξιοπρεπείς, ήρεμοι, αλλά λιγάκι πεισματάρηδες. Το Σκάι Τερριέρ αγαπάει τις μακρινές βόλτες και το έντονο παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα χρειάζεται διαρκή κοινωνικοποίηση για να είναι χαρούμενο και εξωστρεφές.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ράτσα των Τερριέρ έχει τη τάση να γαυγίζει και να σκάβει πεισματικά. Επίσης, η εν λόγω ράτσα προτιμάει περισσότερο τους ενήλικες απ’ ότι τα παιδιά και μπορεί να εμφανίσει κάποιες δυσκολίες κατά την εκπαίδευση. Παρ’ όλα αυτά, ο επιμένων νικά και αν εκπαιδεύσουμε σωστά το Σκάι Τερριέρ, θα λάβουμε αστείρευτη αγάπη και αφοσίωση.

  1. Γιορκσάιρ Τερριέρ.

Ένα ακόμα Τερριέρ που ανήκει στις πιο πιστές ράτσες του κόσμου είναι το Γιορκσάιρ Τερριέρ. Μολονότι πρόκειται για ένα μικρόσωμο σκυλάκι, το Γιορκσάιρ Τερριέρ έχει ισχυρή προσωπικότητα. Ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος χαρακτηρίζει τα «Γιόρκις» γενναία, αποφασιστικά, ερευνητικά και δραστήρια σκυλιά που επιδεικνύουν στοργή στα μέλη της οικογένειας τους. Μία από τις πιο σημαντικές πληροφορίες για τα Γιόρκις είναι ότι μπορούν να μείνουν από ένα μικρό διαμέρισμα, μέχρι ένα μεγάλο σπίτι με κήπο.

Τα Γιορκσάιρ Τερριέρ πάντα ψάχνουν αφορμή για περιπέτεια με την οικογένεια τους και είναι λιγάκι «καπετάν φασαρίες». Η αλήθεια είναι πως μεγάλο πάθος για σκανταλιές, κυρίως, γιατί επιζητούν συνεχώς  τη προσοχή του αφεντικού τους. Αν έχετε ένα Γιορκσάιρ Τερριέρ στο σπίτι σας θα ξέρετε ότι δεν του αρέσει να μένει μόνος του για πολλή ώρα και χρειάζεται τόσο την ανθρώπινη παρουσία, όσο και τη παρουσία άλλων κατοικίδιων ζώων, με τα οποία σε γενικές γραμμές έχει καλές σχέσεις. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του χαρακτήρα τους είναι η αστείρευτη αφοσίωση τους στους «δικούς του».

Η ράτσα κατάγεται από την Αγγλία και ο αρχικός ρόλος της ήταν να κυνηγάει αρουραίους σε βιοτεχνίες επεξεργασίας μαλλιού. Τα τελευταία χρόνια της Βικτωριανής Εποχής τα Γιόρκις βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από οικογένειες της υψηλής κοινωνίας σε όλη την  Ευρώπη.

Συμπερασματικά, όλα τα σκυλάκια έχουν μέσα τους το στοιχείο της πίστης και της αφοσίωσης στο αφεντικό τους, οι συγκεκριμένες ράτσες, όμως, επιδεικνύουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό αφοσίωση στα μέλη της οικογένειας τους. Πέραν της αφοσίωσης ενός σκύλου στο αφεντικό του, οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη όλα  τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες ενός σκύλου, προκειμένου να σιγουρευτούμε, αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές με επιτυχία. Τα σκυλάκια είναι σύντροφοι ζωής και χρειάζονται υπεύθυνα, σοβαρά και  στοργικά αφεντικά!

το διαβασαμε στο Petvet24.

 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !