Σκύλος και μουσική

FullPress365 team
0


Μας αρέσει να ακούμε μουσική στο σπίτι, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο, έξω σε μαγαζιά και σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος και αν πάμε.


Η μουσική μας ηρεμεί και βοηθά να αποβάλουμε το άγχος. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι τα τραγούδια και οι μελωδίες μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς ανθρώπους. Μπορεί να μας κάνουν χαρούμενους, ευτυχισμένους και να μας φτιάξουν τη διάθεση.


Αλλά γνωρίζετε ότι και οι σκύλοι μπορεί επίσης να ηρεμούν και να απολαμβάνουν τη μουσική; Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι με την αναπαραγωγή μουσικής, τα ζώα έχουν την τάση να γίνονται πιο ήρεμα και να νιώθουν άνετα ακόμα και σε ένα ξένο γι’ αυτά περιβάλλον.



Τι μουσική αρέσει στα σκυλιά;

Από έρευνες που έχουν διεξαχθεί, προκύπτει ότι τα σκυλιά αγαπούν συγκεκριμένους τύπους κλασικής μουσικής που τους δημιουργεί ηρεμία και χαλάρωση, ενώ δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για ποπ μουσική ή ραδιοφωνικές εκπομπές. Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις, αφού οι τετράποδοι φίλοι μας έχουν τις δικές τους προτιμήσεις στη μουσική, όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς.


Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν έπαιζε κλασική μουσική με τους ήχους του περιβάλλοντος που είχαν ενσωματωθεί στη μελωδία όπως: ανθρώπινη κουβέντα, γάβγισμα σκύλου ή κελάηδημα πουλιών τα σκυλιά χαλάρωναν περισσότερο. Πολλά καταφύγια ζώων, κυρίως στο εξωτερικό, έχουν ήδη αρχίσει να βάζουν χαλαρωτική μουσική για να βοηθήσουν τα σκυλιά μα μένουν ήρεμα και να νιώθουν ασφάλεια. Αυτή η τεχνική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τα σκυλιά στα καταφύγια κατά τη διάρκεια Πρωτοχρονιάς ή την ημέρα της Ανάστασης, γιατί τα βοηθά να αντιμετωπίσουν τους εκκωφαντικούς θορύβους, την αγωνία και το φόβο που βιώνουν συχνά από τα πυροτεχνήματα.

Επιπλέον, ένα άλλο σημαντικό όφελος της μουσικής είναι ότι τα σκυλιά που νοσηλεύονται τείνουν να έχουν χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό όταν ακούνε μουσική από άρπα. Αυτό υποδηλώνει ότι η μουσική δεν είναι μόνο για να βοηθήσει τα ζώα να χαλαρώσουν, αλλά επιπρόσθετα, τα βοηθά να αναρρώσουν γρηγορότερα από προβλήματα υγείας. Φαίνεται ότι, τόσο οι άνθρωποι, όσο και τα ζώα μπορούν να απολαύσουν και να επωφεληθούν από τη μουσική, που τους κάνει να αισθάνονται ήρεμα, ήσυχα και τους βοηθά να αντιμετωπίσουν δύσκολες και αγχωτικές καταστάσεις. Αν και δεν είναι πολύ περίεργο, είναι άξιο να σημειωθεί ότι τα σκυλιά δεν συμπαθούν τη μουσική από ορισμένα κρουστά όργανα, τα οποία θυμίζουν ήχο από πυροβολισμό. Τέλος στα σκυλιά, επίσης, φαίνεται να αρέσει η λέξη ” Όχι “, στους στίχους των τραγουδιών. Σήμερα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πεπεισμένοι ότι τα κατοικίδια ζώα τους απολαμβάνουν αρκετά τη μουσική που τα βοηθάει να παραμείνουν ήρεμα στο σπίτι, όταν είναι μόνα τους, και επίσης να αναρρώσουν από κάποια ασθένεια ή χειρουργική επέμβαση.


Το Διαβάσαμε εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !