Φυλές Σκύλων. Σιβηρικό Χάσκυ

FullPress365 team
0


Μπορεί να επιβιώσει στις σκληρές συνθήκες της Σιβηρίας και μπορεί να τραβήξει αρκετό βάρος χωρίς να κουραστεί.

Πληροφορίες για το Σιβηρικό Χάσκυ


Το Χάσκυ είναι ένα όμορφο σκυλί με δυνατό και συμπαγές σώμα. Το σώμα του είναι ελαφρά πιο μακρύ από το ύψος του και έχει αθλητική εικόνα με ισορροπία και χάρη. Τα μάτια του είναι συνήθως καστανά ή γαλανά ή μπορεί να έχουν και τη λεγόμενη ετεροχρωμία, δηλαδή το ένα μάτι να έχει άλλο χρώμα από το άλλο. Το πρόσωπό του έχει μία λευκή μάσκα και η έκφρασή του είναι πάντα φιλική και δείχνει ζώο πάντα έτοιμο για δράση.


Τα αυτιά του είναι τριγωνικά και όρθια και εκφύονται ψηλά στο κεφάλι ίσια ή με ελαφριά καμπύλη. Η μύτη είναι μαύρη σε σκουρόχρωμους σκύλους, καστανοκόκκινη σε πιο ανοιχτόχρωμους και μπορεί να είναι ροζέ σε άσπρους. Έχει πανέμορφη ουρά, που ποτέ δεν κουλουριάζει και δεν γυρίζει πάνω από την πλάτη, πέφτει προς τα κάτω μόνο όταν ο σκύλος είναι ξεκούραστος. Το τρίχωμα του είναι διπλό, ένα μαλακό, απαλό υπόστρωμα πάνω από το δέρμα που καλύπτεται από ένα πιο μακρύ και σκληρό εξωτερικό. Το απαλό υπόστρωμα παγιδεύει τη θερμότητα του σώματος του σκύλου και το εξωτερικό τρίχωμα δεν αφήνει το νερό να φτάσει στο δέρμα. Το χρώμα μπορεί να είναι γκρίζο με άσπρο, μαύρο με άσπρο, πορτοκαλοκόκκινο με άσπρο, καστανοκόκκινο με άσπρο, όπως επίσης και μονόχρωμο άσπρο.


Πηγή: βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά από την Fédération Cynologique Internationale (FCI)


Προέλευση της φυλή


Οι κάτοικοι της Σιβηρίας είχαν ανάγκη από ζώα που να μπορούν να τραβούν φορτία, να αντέχουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες να είναι γρήγορα και σκληραγωγημένα. Αυτή η ανάγκη δημιούργησε το Σιβηρικό Χάσκυ, ένα σκύλο που μπορεί να εργαστεί σκληρά και ομαδικά, μπορεί να επιβιώσει στις σκληρές συνθήκες της Σιβηρίας και μπορεί να τραβήξει αρκετό βάρος χωρίς να κουραστεί.


Πολλές φορές η ταχύτητα και η αντοχή αυτών των σκύλων έσωσαν τους ιδιοκτήτες τους όταν στις ξαφνικές επιδρομές των εισβολέων φόρτωναν σε έλκηθρα τις οικογένειες τους καθώς και τα υπάρχοντά τους και απομακρύνονταν πολύ γρήγορα. Τα σημερινά Σιβηρικά Χάσκυ έχουν πολλά στοιχεία από την προσωπικότητα, το πείσμα και το κουράγιο των προγόνων τους, με μοναδική διαφορά ότι είναι περισσότερο σύντροφοι παρά φύλακες.


Λεπτομέρειες φυλής


Χώρα: Σιβηρία

Ύψος /cm: 51 - 58 cm

Βάρος /κιλά 16 - 27 kg

Μέσο προσδόκιμο ζωής: 12 - 14 ετών


Δυνατός / Κοινωνικός / Ήρεμος / Αθλητικός


Βασικά στοιχεία

  • Χρειάζεται μέτρια περιποίηση τριχώματος

  • Χρειάζεται πολλή άσκηση

  • Απολαμβάνει την εκπαίδευση

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !