Φυλές Σκύλων. Ντόμπερμαν

FullPress365 team
0


Τα Ντόμπερμαν είναι σκυλιά ενεργητικά και πάντα σε επιφυλακή. Συνήθως είναι ατρόμητα και κάνουν πολύ καλούς φύλακες.

Πληροφορίες για το Ντόμπερμαν


Το Ντόμπερμαν, έχει σφιχτό, γεροδεμένο, δυνατό και μυώδες σώμα, μεγάλη αντοχή και ταχύτητα. Είναι κομψό, με περήφανη κορμοστασιά και αποπνέει αριστοκρατισμό και έντονη προσωπικότητα. Έχει μακρύ κεφάλι και τα μάτια του είναι αμυγδαλωτά, βαθιά και σκούρα. Τα αυτιά είναι σηκωμένα και δυστυχώς συνήθως κόβονται. Τα μάγουλά του είναι επίπεδα και οι σιαγώνες του πολύ δυνατές.


Ο λαιμός του στέκει ψηλά, με μία μικρή κλίση και είναι μυώδης. Η ουρά τους όταν δεν είναι κομμένη, είναι ψηλά. Τα πόδια του είναι πολύ δυνατά, ευθεία και παράλληλα μεταξύ τους. Το τρίχωμά τους είναι κοντό, πυκνό και μαλακό. Το χρώμα τους είναι μαύρο, με καφέ στίγματα πάνω από τα μάτια, στη μουσούδα, στο στήθος, τα πόδια και κάτω από την ουρά.


Πηγή: βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά από την Fédération Cynologique Internationale (FCI)


Προέλευση της φυλή


Το Ντόμπερμαν εκτράφηκε αρχικά στα τέλη του 19ου αιώνα από το Γερμανό Louis Dobermann. Ο Herr Dobermann ήταν νυχτοφύλακας και ο μπόγιας της πόλης του. Ήθελε να δημιουργήσει ένα σκύλο φύλακα που θα μπορούσε να τον συνοδεύει στις νυχτερινές περιπολίες του, και για το σκοπό αυτό πιθανότατα διασταύρωσε German pinschers, rottweilers, μαύρα και κανελί τεριέ και greyhounds ώσπου να πετύχει το λεπτόσωμο Doberman.


Λεπτομέρειες φυλής


Χώρα: Γερμανία

Ύψος /cm: 60 - 70 cm

Βάρος /κιλά 32 - 43 kg

Μέσο προσδόκιμο ζωής: 12 - 14 ετών


Δυνατός / Κοινωνικός / Ήρεμος / Αθλητικός


Βασικά στοιχεία

  • Χρειάζεται μέτρια περιποίηση τριχώματος

  • Χρειάζεται πολλή άσκηση

  • Απολαμβάνει την εκπαίδευση

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !