ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Πώς να μάθετε στο κουτάβι σας να ανεβαίνει τις σκάλες

G.S
0
Τα κουταβάκια όταν συναντήσουν για πρώτη φορά σκαλιά στη ζωή τους φοβούνται και αγχώνονται! Ειδικά αν έχετε σκάλες στο σπίτι σας, 



θα είναι ένα φυσικό εμπόδιο για το κουταβάκι και πρέπει να το βοηθήσετε να μάθει ν ανεβαίνει ή να κατεβαίνει αντί να το παίρνετε αγκαλιά. Το να μάθετε στο κουτάβι σας να μην φοβάται τις σκάλες είναι εύκολο! Ο στόχος είναι να χωρίσετε την διαδικασία (να ανέβει/κατέβει τις σκάλες) σε μικρότερα κομμάτια. Μία σκάλα, από τη βάση της ως την κορυφή, φαίνεται φοβιστική στο κουτάβι! Αλλά ένα ένα σκαλάκι δεν είναι και τόσο φοβερό! Αρχίστε βάζοντας το κουτάβι στο πρώτο σκαλοπάτι και αφήστε μια λιχουδιά στο έφαφος κάτω. Ενθαρρύνετε το κουτάβι να κατέβει απ το σκαλί για να πάρει τη λιχουδιά. Επανάλβετε μερικές φορές και μετά προσπαθήστε να κάνετε το ίδιο αλλά με τη λιχουδιά στο δεύτερο σκαλοπάτι. Επιβραβεύστε το κουτάβι επειδή είναι γενναίο και σταματήστε την εκπαίδευση για εκείνη τη μέρα. Την επόμενη φορά που θα ξανα κάνετε εκπαίδευτη, βάλτε το κουτάβι και πάλι στο πρώτο σκαλοπάτι. Επανάλαβετε την διαδικασία πάλι (πιο γρήγορα) και μετά κάντε το ίδιο από το σκαλοπάτι στην κορυφή προς το κάτω σκαλοπατι. Το κουτάβι θα έχει σύντομα και θάρρος και ισορροπία και θα μάθει να βάζει σωστά τα πόδια του για να ανέβει ή κατέβει τις σκάλες!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !