Οι συγγραφείς ανακάλυψαμ ότι υπάρχουν σοβαρά λάθη που δημοσιεύουν τα ΜΜΕ σε κάποιες ιστορίες και έτσι δεν βασίστηκαν σε πηγές δημοσιογράφων αλλά και στις αναφορές και τις συνεντεύξεις υπεύθυνων φιλοζωικών οργανώσεων - διαχείρισης ζώων (animal control), ερευνητές της αστυνομίας και ντεντέκτιβ ανθρωποκτονιών. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι ΡΑΤΣΕΣ των σκύλων που εμπλέκονται σε θανάσιμες επιθέσεις μπορούσαν να ταυτοποιηθούν μόνο στο 18% των περιπτώσεων.
Συχνά, οι αναφορές των ΜΜΕ για τη ράτσα του σκύλου ερχονται σε αντίθεση με τις επίσημες αναφορές των αρμόδιων διαχείρισης ζώων. Σε αυτό το 18%, αναγνωρίσθηκαν 20 διαφορετικές ράτσας το οποίο επαληθεύει προηγούμενες έρευνες που είχαν αποδείξει ότι δεν υπάρχει ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΡΑΤΣΑ ΣΚΥΛΟΥ που είναι πιο πιθανό να επιτεθεί, από ότι άλλη ράτσα. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών ξεκαθαρίζουν ότι η λύση στην πρόληψη δαγκωμάτων & επιθέσεων από σκύλους είναι η καλύρτερη διαχείριση των ζώων με εκπαίδευση των ιδιοκτητών τους και όχι η απαγόρευση συγκεκριμένων φυλών (ρατσών). Τα αποτελέσμα της νέας έρευνας είναι ενδιαφέροντα αν και δεν εκπλήσσουν όσους γνωρίζουν τα σκυλιά. Οι διάφοροι παράγοντες που είναι κοινοί σε θανάσιμες επιθέσεις σκύλων (φαινόμενο που συναντάται στις ΗΠΑ, και αναφέρεται σε σκύλους που έχουν ιδιοκτήτη) είναι:
1) ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ (87.1%) Όπως αναφέρει η διεθνώς αναγνωρισμένη θετική εκπαιδεύτρια σκύλων Victoria Stilwell, αυτός είναι ο λόγος που ικετεύει και λέει σε γονείς ποτέ να μην αφήνουν μικρά παιδιά μόνα με ένα σκύλο σε καμία περίπτωση. Χρειάζεται ένα δευτερόλεπτο για να γίνει ''το κακό'' και είναι αναγκαίο να υπάρχει πάντα κάποιος παρών για να βοηθήσει σε περίπτωση μίας επίθεσης σκύλου σε άτομο που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
2) ΤΟ ΘΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ (85.2%) Ο παράγοντας αυτός υπενθυμίζει με σοβαρό τρόπο ότι πρέπει να προσέχουμε με τα σκυλιά μας όταν κάποιος που δεν γνωρίζουν τα πλησιάζει, ειδικά αν το σκυλί είναι φοβικό ή επιθετικό. Ο παράγοντας δείχνει ότι η πλειοψηφία των θανάσιμων επιθέσεων σκύλων συμβαίνουν όταν το θύμα δεν είχε καμία σχέση με το σκύλο,οπότε πρέπει να μπορούμε να χειριστούμε το περιβάλλον του σκύλου μας και και να προστατεύσουμε τον καλεσμένο μας από κάποιο δάγκωμα. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι να αναγνωρίζουμε την συμπεριφορά και τη διάθεση του σκύλου μας. Απ την άλλη, είναι ζωτικό να προσέχουμε εμείς οι ίδιοι όταν ερχόμαστε σε επαφή με σκυλιά που δεν γνωρίζουμε.
3) ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ (84.4%) Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η στείρωση είναι σημαντική αλλά η επιθετικότητα ίσως είναι ο πιο σημαντικός λόγος να στειρώσεις το ζώο σου! Σχεδόν στο 85% των περιπτώσεων τα σκυλιά που επιτέθηκαν δεν ήταν στειρωμένα. Πρέπει να είστε έξυπνος & υπεύθυνος ιδιοκτήτης και να στειρώσετε το σκύλο σας ώστε να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα ο σκύλος σας να επιτεθεί ενώ και τα σκυλιά είναι υγιή και πιο ευτυχισμένα όταν είναι στειρωμένα, αναφέρει η εκπαιδεύτρια.
4) ΤΟ ΘΥΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΡΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ (77.4%) Συνήθως, λόγω της ηλικίας του θύματος ή ως αποτέλεσμα της σωματικής ή νοητικής του κατάστασης, υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να διδάσκουμε τα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται με ασφάλεια σε ένα σκύλο για να μην έχουμε επιθέσεις αλλά είναι και στα χέρια των γονιών και των ιδιοκτητών σκύλων να ελέγχουν τις κινήσεις και την επαφή μεταξύ σκύλου & άλλων ανθρώπων που δεν είναι σε απόλυτη σωματική ή νοητική υγεία.
5) ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΔΕΝ ΖΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ (76.2%) Όταν κρατάμε ένα σκυλί αλυσοδεμένο στην αυλή μας που γαυγίζει αδιάκοπα για ώρες, μέρα και νύχτα και δεν έχει επαφή με ανθρώπους και άλλα ζώα είναι πιο πιθανό να εμφανίσει επιθετική συμπεριφορά και να ζήσει τη ζωή τους χωρίς θετική κοινωνική συμπεριφορά. Γι αυτό η αλυσόδεση και ο περιορισμός του σκύλου είναι άσχημο πράγμα και ''βοηθά'' την κακή συμπεριφορά
. 6) Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ (37.5%) 'Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙ (21.1%) ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η κακοποίηση, η παραμέληση ή κακή ιδιοκτησία - φροντίδα του σκύλου είναι παράγοντες που βοηθούν την επιθετικότητα και τη βίαιη συμπεριφορά των σκύλων. Τα σκυλιά που δεν ταϊζονται σωστά ή που τα χτυπούν είναι αυτά που επιτίθενται ως τελευταία τους επιλογή.
Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!