Eίναι ο Φίλος σου, ο Σύντροφός Σου, ο Προστάτης σου, το Σκυλί σου.Είσαι η Ζωή του, η Αγάπη του, ο Αρχηγός του.
Germanikos poimenikos. Από το Blogger.
Ο σκύλος μου είναι barfer και τρώει...
100% φυσική τροφή από φρέσκιες πρώτες ύλες σχετιζόμενες
απόλυτα με τη διατροφική του φύση, όλα τα υλικά μας
έχουν μόνο να προσφέρουν και καλύπτουν απόλυτα τις
ανάγκες του οργανισμού του, από την πρώτη μέρα που θα
απογαλακτιστεί, μέχρι τα βαθιά του γεράματα...

Τα σκυλιά ζηλεύουν....

Τελικά, ίσως η ζωή ενός σκύλου είναι ακόμα δυσκολότερη από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι...

καθώς οι επιστήμονες ανακαλύπτουν πλέον με βεβαιότητα ότι οι καλύτεροι τετράποδοι φίλοι μας είναι ικανοί για πολύπλοκα και μάλλον ενοχλητικά συναισθήματα, όπως η ζήλια, η περηφάνια και ο φθόνος.
Η τελευταία μελέτη του εσωτερικού κόσμου των σκύλων -που έγινε από το δρ. Φριντερίκε Ράνγκε του τμήματος νευροβιολογίας του πανεπιστημίου της Βιένης και είναι η πιο πρόσφατη σε μια μακριά σειρά ερευνών σε πολλά ζώα (μεταξύ αυτών αγελάδες, άλογα, γάτες, πρόβατα κ.α.- έδειξαν ότι κρύβουν μέσα τους πολλά περισσότερα από ό,τι πιστεύαμε ως τώρα.
Σύμφωνα με την έρευνα, ειδικά οι σκύλοι νιώθουν έντονη ζήλια, όταν αντιλαμβάνονται ότι οι άνθρωποι τους συμπεριφέρονται άδικα και μεροληπτικά σε σχέση με άλλα σκυλιά. Κυρίως όμως, οι σκύλοι σιχαίνονται να βλέπουν τους ιδιοκτήτες τους να δείχνουν στοργή σε άλλα πλάσματα, ειδικά άλλους σκύλους, και φαίνεται πως υποφέρουν άσχημα, όταν τα αφεντικά τους φέρνουν στο σπίτι ένα νέο φίλο ή φίλη, ίσως επειδή φοβούνται ότι θα τους αντικαταστήσει. Συχνά μάλιστα, όπως διαπιστώνουν οι ερευνητές, στην αρχή μιας νέας σχέσης, προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή του αφεντικού τους μακριά από το νέο σύντροφό του, που θεωρείται ανταγωνιστής.

«Συνειδητοποιούμε πλέον ότι τα σκυλιά, τα άλογα και ίσως πολλά άλλα είδη είναι πολύ πιο συναισθηματικά πολύπλοκα από ό,τι είχαμε φανταστεί», δήλωσε ο δρ Πολ Μόρις, ψυχολόγος του βρετανικού πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ και μελετητής των συναισθημάτων των ζώων, σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου. «Τα ζώα μπορούν να νιώσουν -και να υποφέρουν- απλές μορφές πολλών συναισθημάτων, που κάποτε νομίζαμε ότι μόνο οι πίθηκοι μπορούσαν να βιώσουν». Μέχρι πρόσφατα, οι ψυχολόγοι πίστευαν ότι τα περισσότερα ζώα δεν διέθεταν την αναγκαία «αίσθηση του εαυτού» τους, που απαιτείται για να αισθανθούν τα λεγόμενα δευτερογενή συναισθήματα όπως η ζήλια ή η ενοχή - και τα οποία είναι πιο πολύπλοκα σε σχέση με τα απλοϊκότερα πρωτογενή συναισθήματα του φόβου, της ηδονής ή της χαράς.

Οι ειδικοί συνιστούν στους κατόχους σκύλων, όταν ένας νέος σύντροφος ή ένα παιδί μπαίνει στη ζωή και στο σπίτι τους, να διατηρούν, όσο μπορούν, αμετάβλητη την καθημερινή συμπεριφορά τους απέναντι στο σκύλο τους, αλλιώς κινδυνεύουν να πάθουν πονοκέφαλο από τα συνεχή γαβγίσματα - συν, φυσικά, την ενοχή τους για τα ψυχικά τραύματα του αγαπημένου τους τετράποδου!
healthierworld.gr