ΠΡΟΣΟΧΗ...Όχι κόκκαλα στο σκύλο.

FullPress365 team
0


Όλοι μας σίγουρα έχουμε δει ταινίες, κινούμενα σχέδια αλλά και κάποια στιγμιότυπα σε διαφημίσεις που θέλουν τα σκυλιά να λατρεύουν τα κόκαλα και να κάνουν τα πάντα για να τα αποκτήσουν. 


Αν σας λέγαμε πως αυτή είναι μια λανθασμένη διαδεδομένη αντίληψη που κυριαρχεί, τι θα λέγατε; Θα σας εξηγήσουμε αμέσως και τους λόγους που θέλουν τα κόκαλα να γίνονται άκρως επικίνδυνα και θανατηφόρα για την υγεία των σκύλων μας.

Για όσους νομίζουν πως τα κόκαλα είναι μια καλή τροφή και έχουν την απορία γιατί τόσο καιρό ο σκύλος τους τα τρώει χωρίς να έχει πάθει τίποτα, αναφέρουμε τους λόγους τους οποίους θα τους κάνουν την επόμενη φορά να το σκεφτούν πολύ κάτι τέτοιο. Άλλωστε το κακό συμβαίνει μια φορά.

Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα που χρειάζεται να ξέρει κάθε κηδεμόνας σκύλου. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα περισσότερα κόκαλα είναι πολύ σκληρά και συχνά ακόμα και τα πιο μεγαλόσωμα σκυλιά δυσκολεύονται πραγματικά να τα σπάσουν. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα ένα λαίμαργο σκύλο να καταπιεί ολόκληρα κομμάτια κόκαλα χωρίς να τα μασήσει, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ούλα και οισοφάγο. Σε αυτήν τη περίπτωση χρήζει άμεσα κτηνιατρικής περίθαλψης.

Άλλη περίπτωση που έχει καταγραφεί σε κτηνιατρικά ιατρεία είναι κόκαλο με αιχμηρές άκρες να έχει φρακάρει στην κυριολεξία στο λαιμό του σκύλου προκαλώντας του εσωτερική αιμορραγία. Μπορεί μάλιστα το κολλημένο στο λαιμό κόκαλο να μην ενοχλεί το ζώο κάνοντας, χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι, ζημιά. Η διαδικασία για αφαίρεση του ξένου σώματος από το λαιμό του είναι επίπονη και χρειάζεται νάρκωση.

Πολλοί μπορεί να νομίζουν πως δεν είναι όλα τα κόκαλα έτσι και ότι υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως σας λέμε πως είτε κόκαλα μπριζόλας είτε κόκαλα από κοτόπουλο είναι το ίδιο επικίνδυνα και θανατηφόρα. Αν μάλιστα γνωρίζατε πως τα κόκαλα από κοτόπουλο είναι από τα πιο επικίνδυνα, δεν θα του δίνατε ξανά. Το κοτόπουλο έχει πολύ μικρά κοκαλάκια που σπάνε εύκολα τραυματίζοντας λαιμό, στομάχι αλλά ακόμη και έντερα.

Συμπτώματα για να καταλάβουμε πως ο σκύλος μας έχει τραυματιστεί από κόκαλο

-Δυσκολεύεται να αναπνεύσει
-Δυσκολεύεται να αφοδεύσει
– Κάνει διάρροια με αίμα
-Προσπαθεί να ξύσει το στόμα του με τις πατούσες του
-Έχει μειωμένη όρεξη για φαγητό
-Κάνει εμετό

Αν θέλετε να δώσετε κόκαλο στον σκύλο σας, δώστε του ένα ειδικά σχεδιασμένο για σκυλιά. Τέτοια κόκαλα θα βρείτε σε κτηνιατρεία αλλά και σε pet shops, τα οποία είναι έτσι φτιαγμένα που λιώνουν με το μασούλημα κάνοντας καλό ακόμη και στα δόντια.

Πηγή: https://www.ilovedogs.gr/el/archiki/

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !