Φυλές Σκύλων. Κάνε Κόρσο

FullPress365 team
0


Αυτοί οι πολύ μεγάλοι σκύλοι είναι γεροδεμένοι και στιβαροί, αλλά παράλληλα εντυπωσιακά κομψοί.


Πληροφορίες για το Κάνε Κόρσο


Το ιταλικό μαστίφ Κανέ Κόρσο είναι ένας μεγάλος και δυνατός σκύλος, με μια πολύ κομψή εμφάνιση. Με πολύ δυνατούς και μεγάλους μυς, το Κανέ Κόρσο είναι το πιο αθλητικό από την οικογένεια Μαστήφ. Η εντύπωση που αντανακλά στα μάτια κάποιου που βλέπει έναν τέτοιο σκύλο είναι η ισορροπία μεταξύ δύναμης και αθλητικής εμφάνισης.


Το σώμα αυτού του σκύλου είναι μεγαλύτερο στο μήκος απ’ ότι στο ύψος και το ρύγχος του είναι ευρύ και βαθύ. Το μήκος του ρύγχους σε σχέση με το πλάτος είναι στο ίδιο μέγεθος. Αυτό του δίνει μια τετραγωνισμένη εμφάνιση ως το κατώτατο σημείο του σαγονιού όπου τα χείλη κρέμονται. Το θετικό αποτέλεσμα αυτής της δομής είναι ότι το Κανέ Κόρσο έχει ένα από τα πιο δυνατά δαγκώματα που συναντούμε στις μεγάλες φυλές σκύλων.


Το κεφάλι δεν πρέπει να έχει καθόλου ρυτίδες, ενώ τα αυτιά είτε αφήνονται στη φυσική τους μορφή και είναι πεσμένα κάτω, είτε κόβονται δυστυχώς δημιουργώντας την εικόνα μικρού τριγώνου. Ο λαιμός του έχει ένα σχήμα αψίδας, με παρόμοιο μυϊκό παρουσιαστικό όπως και στο υπόλοιπο σώμα του. Το δέρμα του είναι χοντρό και σφριγηλό και η ουρά του συνήθως κομμένη.που συντροφεύει.


Πηγή: βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά από την Fédération Cynologique Internationale (FCI)


Προέλευση της φυλής


Το ιταλικό μαστίφ Κανέ Κόρσο έχει πάρει το όνομά του από το Cane da Corso, ο οποίος είναι όρος για τους σκύλους που χρησιμοποιούνταν για τις αγροτικές εργασίες. Επίσης χρησιμοποιήθηκε πολύ και ως σκύλος φύλακας ειδικά στη νότια Ιταλία, στην Campania και στην Puglia. Η φυλή έφτασε ως τα πρόθυρα της εξάλειψης, ως ότου την δεκαετία του ΄70 κάποιοι εκτροφείς αποφάσισαν να την επαναφέρουν μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής. Από την δεκαετία του ΄80 και μετά η φυλή γίνεται πολύ δημοφιλής ιδιαίτερα στις Η.Π.Α. Το 2008 αναγνωρίστηκε από την Ενωμένη Λέσχη Κυνόφιλων και από την αντίστοιχη αμερικανική το 2010.


Λεπτομέρειες φυλής


Χώρα: Ιταλία

Ύψος /cm: 64 - 70 cm

Βάρος /κιλά 45 - 50 kg

Μέσο προσδόκιμο ζωής: 12 - 14 ετών


Δυνατός / Προστατευτικός / Ευκίνητος / Υπάκουος


Βασικά στοιχεία

  • Γίνεται σπουδαίος σκύλος-φύλακας

  • Χρειάζεται έμπειρο ιδιοκτήτη

  • Χρειάζεται εξωτερικό χώρο

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !