ΕΡΕΥΝΑ.Πες μας πώς κοιμάται ο σκύλος σου να σου πούμε τι σημαίνει!

FullPress365 team
0


Οι σκύλοι κοιμούνται περίπου 12-14 ώρες την ημέρα ενώ όταν μεγαλώνουν συνήθως κοιμούνται 16- 18 ώρες ημερησίως. Οι συνήθειες του ύπνου ενός σκύλου, όμως, φανερώνουν πολλά για τον χαρακτήρα και τα συναισθήματά του.


 Εσένα πώς κοιμάται ο σκύλος σου; Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες στάσεις ύπνου των σκύλων και το τι σημαίνουν!

Κουλουριασμένος

Η συγκεκριμένη στάση ύπνου είναι η πιο συνηθισμένη και παρατηρείται πιο συχνά στα άγρια σκυλιά. Η συγκεκριμένη θέση ύπνου εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς: Απ’ την μια μ’ αυτό τον τρόπο ο σκύλος σου μπορεί να προστατεύει τα ζωτικά του όργανα κι απ’ την άλλη μπορεί εύκολα να αναπηδήσει και να σταθεί στα πόδια του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τέλος, ο σκύλος σου μ’ αυτό τον τρόπο μπορεί να κρατήσει ζεστό το σώμα του.

Στα πλάγια

Πρόκειται για μια πολύ ευάλωτη στάση ύπνου, καθώς τα ζωτικά όργανα είναι εκτεθειμένα. Εάν ο σκύλος σου κοιμάται έτσι, σημαίνει ότι νιώθει ασφάλεια στον χώρο και το περιβάλλον όπου βρίσκεται.

Ξαπλωμένος με το στομάχι προς τα κάτω

Τη συγκεκριμένη στάση ύπνου προτιμούν συνήθως τα κουτάβια και τα σκυλιά με πολλή ενέργεια. Πρόκειται για μια άνετη στάση, τα οποία τους επιτρέπει να είναι σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή και ν’ αντιδράσουν σε δευτερόλεπτα εάν νιώσουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ανάποδα

Μήπως ο σκύλος σου προτιμάει να κοιμάται με τα πατουσάκια του στον ουρανό και την πλάτη του προς τα κάτω; Αυτό είναι το απόλυτο σημάδι ενός ξένοιαστου σκύλου. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να δροσιστεί ο σκύλος σου εάν ζεσταίνεται, ενώ υποδηλώνει και ότι νιώθει ασφάλεια διότι δεν τον ενοχλεί να είναι εκτεθειμένος.

Γιατί κοιμούνται τόσες ώρες οι σκύλοι;

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι καθοριστικό ρόλο στον ύπνο των τετράποδων φίλων μας παίζει το φυσικό και το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζουν. Δηλαδή, ένας σκύλους που είναι μέσα σε ένα σπίτι κοιμάται πιο πολύ από κάποιον άλλον που ζει σε ένα αγρόκτημα ή στον δρόμο.

Βασικός επίσης παράγοντας που ρυθμίζει το πόσο κοιμούνται οι σκύλοι είναι η ηλικιά τους. Για παράδειγμα ένα κουτάβι κοιμάται πολλές περισσότερες ώρες από έναν ενήλικα σκύλο.

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάς ότι και η διατροφή του παίζει μεγάλο ρόλο στον ύπνο του. Αν δηλαδή η τροφή του είναι χαμηλή σε θρεπτικά συστατικά αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο σκύλος να μην είναι ευδιάθετος και να κοιμάται περισσότερες ώρες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !