Σκύλος. Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!

FullPress365 team
0


 Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, εδώ και περίπου 33.000 χρόνια αναφέρει επιστημονική έρευνα που εξέτασε το DNA από 58 ράτσες σε ολόκληρο τον κόσμο.


Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, εδώ και περίπου 33.000 χρόνια αναφέρει επιστημονική έρευνα που εξέτασε το DNA από 58 ράτσες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά την εξέταση του γονιδιώματος των σκύλων και των λύκων από την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική, η ομάδα επιστημόνων κατέληξε ότι ο σκύλος προήλθε από πληθυσμούς των γκρι λύκων της Ασίας.


«Τα σκυλιά αντιπροσωπεύουν μία από τις πιο όμορφες γονιδιακές μεταλλάξεις που χαράχθηκαν από τη φύση και τον άνθρωπο» αναφέρει η έρευνα. Μετά την εξέλιξή τους για αρκετές χιλιάδες χρόνια στην Ανατολική Ασία, μία ομάδα σκύλων μεταφέρθηκε στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη.

Η ομάδα των επιστημόνων από την Κίνα, τον Καναδά, τη Φινλανδία, τη Σιγκαπύρη, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ, εξέτασε τους σκύλους από τις τρεις Ηπείρους και τους γκρι λύκους. Οι επιστήμονες βρήκαν σημαντικές γενετικές ομοιότητες με τους λύκους και υπολόγισαν ότι η εξέλιξή τους ξεκίνησε πριν από 33.000 χρόνια.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα τα σκυλιά προήλθαν από ένα πληθυσμό γκρι λύκων που αριθμούσε περίπου 4.600 άτομα. Επίσης διαπιστώθηκε ότι πριν από περίπου 10.000 χρόνια έφθασαν στην Ευρώπη την ίδια εποχή όπου οι άνθρωποι άρχισαν να χτίζουν σπίτια, χωριά και άρχισαν να βασίζονται στην γεωργία.

Πηγή: Independent

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !