5 εκπληκτικοί τρόποι που τα σκυλιά βελτιώνουν την ανθρώπινη υγεία

G.S
Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα σκυλί είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν επίσης αποδείξει ότι οι σκύλοι μπορούν και να βελτιώσουν την υγεία του ανθρώπου
Αυτό δεν είναι έκπληξη. Οι άνθρωποι και τα σκυλιά έχουν εργαστεί μαζί για χιλιάδες χρόνια, και μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ακόμα και ότι τα δύο είδη έχουν εξελιχθεί για να ζήσουν το ένα με το άλλο. Το να έχετε ένα κατοικίδιο δεν θα βελτιώσει την υγεία σας, αν δεν το θέλατε από την αρχή, όμως οι λάτρεις των ζώων μπορούν να αποκομίσουν πολλά οφέλη από τη συμβίωση με αυτά.

Τα σκυλιά σας ενθαρρύνουν να ασκείστε περισσότερο

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν τα οφέλη της άσκησης, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να βρούμε κίνητρο κάθε μέρα για να σηκωθούμε και να κινούμαστε. Ένας σκύλος παρέχει ισχυρό κίνητρο για αυτό, και μπορεί να κάνει την καθημερινή σας βόλτα ή το καθημερινό τρέξιμο λιγότερο μοναχικό και πιο διασκεδαστικό. Επιπλέον, θα κάψετε επιπλέον θερμίδες όταν βοηθάτε το σκύλο σας να τρέχει με το λουρί και όταν κάνετε σύντομες ασκήσεις με το σκυλί σας. Για μερικούς ανθρώπους, το να πηγαίνουν για περίπατο μόνοι είναι τρομακτικό, αλλά η εγγύηση ενός σκύλου μπορεί να κάνει τις βόλτες και το τρέξιμο πιο ασφαλή.

Τα σκυλιά βοηθούν στην ανακούφιση από το στρες

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ιδιοκτησία ενός σκύλου έχει κάποια άγχη, από το να εξασφαλίσετε ότι έχετε εφαρμόσει την μηνιαία προστασία του για τους ψύλλους μέχρι και το να ανησυχείτε για το πώς θα τα πάει το σκυλί σας με τα άλλα σκυλιά στο πάρκο. Ωστόσο, τα οφέλη της ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων αξίζουν περισσότερο από αυτά τα άγχη. Η έρευνα έχει δείξει ότι λίγα λεπτά χαϊδέματος ενός ζώου μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα, την ορμόνη του στρες. Η κορτιζόλη συμβάλλει στην κόπωση, στην αύξηση του σωματικού βάρους και της γήρανσης, και το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της. Λίγα λεπτά παιχνιδιού με τον σκύλο σας κάθε μέρα απελευθερώνουν ενδορφίνες, ισχυρές ορμόνες καλής διάθεσης, που εξακολουθούν να υπάρχουν στην κυκλοφορία του αίματος πολύ καιρό μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Τα σκυλιά δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας

Πολλοί άνθρωποι που ζουν μόνοι ανησυχούν για εισβολείς και διαρρήκτες, και ένας σκύλος μπορεί να τους βοηθήσει να έχουν μια αίσθηση ασφάλειας. Οι διαρρήκτες είναι λιγότερο πιθανό να εισβάλλουν σε ένα σπίτι με ένα σκυλί να γαβγίζει, και το σκυλί σας μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε λιγότερο μονάχος αν περνάτε μόνος τη νύχτα ή αν ζείτε μόνος μακροπρόθεσμα. Αν ακόμα ο σκύλος σας είναι γέρος και μετακινείται με κόπο, πάλι μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι ξέροντας ότι το σκυλί σας θα καταλάβει έναν εισβολέα πριν το κάνετε εσείς. Αν ο σκύλος σας πρέπει να έχει πρόσβαση σε υψηλότερες επιφάνειες, μπορείτε να αγοράσετε μια ράμπα για κατοικίδια σκυλιά για να καταστεί ευκολότερο στο σκυλί σας να βλέπει έξω και ταυτόχρονα να είναι και ορατό απ’ έξω.

Τα σκυλιά ξεκινούν την κοινωνική αλληλεπίδραση με άλλους

Οι άνθρωποι που έχουν τακτικές θετικές αλληλεπιδράσεις με άλλους, τείνουν να ζουν περισσότερο και να είναι πιο ευτυχισμένοι. Τα κατοικίδια ζώα σας προσφέρουν μια πολύτιμη ευκαιρία να συναντηθείτε και να αλληλεπιδράσετε με άλλους ανθρώπους. Ακόμα και αν είστε ντροπαλοί, είναι εύκολο να έχετε μια συνομιλία με ένα άλλο άτομο, αν μιλάτε και οι δύο για τα ζώα σας. Τα ταξίδια στον κτηνίατρο, οι επισκέψεις στο πάρκο και οι συναντήσεις με άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων παρέχουν επίσης ουσιαστικές ευκαιρίες για αλληλεπιδράσεις. Εάν αισθάνεστε άβολα με την  γνωριμία με νέους ανθρώπους, ενταχθείτε σε μια διαδικτυακή ομάδα από άτομα με παρόμοια κατοικίδια ζώα. Θα κάνετε γρήγορα νέους φίλους εκτός από ότι θα μάθετε πολλά για τον καλύτερο φίλο σας, το κατοικίδιο σας.

Τα σκυλιά βοηθούν στην καλύτερη ψυχική υγεία

Σε ένα γρήγορα κινούμενο κόσμο με πολύ άγχος, οι  διαταραχές της ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και το άγχος είναι υψηλότερες από κάθε άλλη εποχή. Όμως, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων έχουν λιγότερες ψυχικές ασθένειες, και τα ζώα χρησιμοποιούνται ακόμη και ως θεραπεία για ανθρώπους που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες. Αν παλεύετε με την κατάθλιψη, ένα ζώο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα προβλήματά σας. Η άσκηση και η χαλάρωση που παίρνετε περνώντας χρόνο με το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να αναστρέψουν τα αποτελέσματα ακόμα και της κατάθλιψης. Οι ιδιοκτήτες σκυλιών επίσης, είναι σημαντικά λιγότερο αγχωμένοι από ό, τι οι άνθρωποι που δεν έχουν σκύλο, και η μείωση του στρες σχετίζεται άμεσα με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μεγαλύτερη ευτυχία και βελτίωση της υγείας.
Έτσι, αν δεν έχετε στην ιδιοκτησία σας κατοικίδιο ζώο, και θέλετε να κάνετε κάποιες θετικές αλλαγές στη ζωή σας, πηγαίνετε σε ένα καταφύγιο ζώων ή υιοθετήστε ένα αδέσποτο. Δε χρειάζεται να αγοράσετε κάποιο. Τα οφέλη και η συντροφιά είναι ακόμη μεγαλύτερα όταν η παρέα είναι τυχαία, όπως με το σκυλί της φωτογραφίας που λέγεται Νώε και χάρισε 13 υπέροχα χρόνια σε πάρα πολλούς ανθρώπους!!
nutrilabs
Tags

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !