Πόσο καλά ακούνε τα σκυλιά;

G.S
0
Ο σκύλος έχει πολύ καλή ακοή. 

Συλλαμβάνει ήχους, τους υπέρηχους, που οι άνθρωποι δεν ακούνε. Ένα παιδί έχει ακουστική ικανότητα 30.000 κύκλους το δευτερόλεπτο. Όταν γίνει ενήλικας 30 ετών, μειώνεται στους 20.000.
Όταν ο άνθρωπος γεράσει, μειώνεται η ακουστική του ικανότητα στους 12.000 κύκλους. Έρευνες παλαιότερες για την ακουστικότητα των σκύλων, ανεβάζουν τον αριθμό κύκλων το δευτερόλεπτο σε 30.000 έως 40.000. Πιο σύγχρονες έρευνες μιλάνε για 80.000 έως 100.000.
Η ευαίσθητη ακοή του σκύλου, είναι η εξελικτική κληρονομιά του. Ήταν απαραίτητο μέσο για την επιβίωση του την εποχή που έπρεπε με όλες τις αισθήσεις του σε εγρήγορση να εντοπίσει το θήραμα του.
Σήμερα οι ακουστικές του ικανότητες μας εντυπωσιάζουν, όταν για παράδειγμα «μαντεύει» ότι πλησιάζει στο σπίτι ο κύριος του, αφού έχει ακούσει πριν από εμάς το θόρυβο της μηχανής του αυτοκινήτου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !