Είναι φυσιολογικό να τρέχουν αφροί από το στόμα του σκύλου μου;

G.S
0
Αφροί

Το τρέξιμο μερικών αφρών είναι φυσιολογικό σε ορισμένες ράτσες, όπως στα Μπόξερ και στα Ντόγκ ντε Μπορντώ. Σε άλλους σκύλους ο αφρός μπορεί να εμφανιστεί μόλις αντιληφθούν κάποια μυρωδιά ή όταν θέλουν να φάνε. Παθολογικά ο αφρός σημαίνει, είτε κάποια πάθηση στα δόντια είτε κυνάγχη
είτε κάποια πολύ σοβαρή αρρώστια, όπως η λύσσα, μηνιγγίτιδα, ξένα σώματα. Μπορείτε να ανοίξετε το στόμα του σκύλου για να ψάξετε για κάποιο ακόμα σύμπτωμα, που μπορεί να σας δώσει να καταλάβετε τι συμβαίνει, αυτό όμως απαγορεύεται απόλυτα, αν υπάρχει και η παραμικρή υποψία πως μπορεί να πρόκειται για λύσσα.

ΈλκηΟ βλεννογόνος του στόματος μπορεί να γεμίσει με στρογγυλά βαθιά έλκη, που τρέχουν ορό και αίμα και έχουν κόκκινο βιολετί χρώμα. Τα έλκη δείχνουν 
συνήθως μια δηλητηρίαση στο σκύλο από χημική τοξική ουσία ή ουραιμία, που μπορεί να συνοδεύει σοβαρές παθήσεις, όπως τη λεπτοσπείρωση (τύφο).

ΚακοσμίαΗ κακοσμία του στόματος μπορεί να οφείλεται, σε υπερβολική συγκέντρωση πέτρας στα δόντια του σκύλου είτε σε υπερβολική συγκέντρωση πέτρας στα δόντια είτε σε τερηδόνα είτε σε σάπισμα των τροφών, που έχουν σφηνωθεί ανάμεσα σε δυο δόντια, αλλά μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα γενικής κακής κατάστασης της υγείας ή αφύσικων ζυμώσεων στο στομάχι.

Δυσκολίες στη μάσησηΑν οι ρίζες είναι κόκκινες, ματώνουν εύκολα και πονούν, πρόκειται για ουλίτιδα. Η τερηδόνα επίσης μπορεί να προκαλέσει τέτοιες δυσκολίες. Μπορεί να παρουσιαστεί δυσκολία στη μάσηση από μυϊκή παράλυση, στην περίπτωση παραλυσίας των μυών.

Δυσκολίες στην κατάποση
Μπορεί να οφείλεται σε κυνάγχη ή σε μεγάλη μόλυνση του φάρυγγα, ή μπορεί να οφείλεται σε κάποιο ξένο σώμα εμφυτευμένο στη στοματική κοιλότητα ή στα τοιχώματα του φάρυγγα. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε παραλυσία του φάρυγγα.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !