Ο σκυλος μας πηδάει πάνω στους ανθρώπους

Unknown
0
Όταν ένας σκύλος πηδάει πάνω μας είναι ένδειξη χαιρετισμού και παιχνιδιού. Αν και θεωρείται ένα πρόβλημα στα δεσποζόμενα σκυλιά, η συμπεριφορά αυτή στην πραγματικότητα δεν είναι μέτρο της ανυπακοής,


 άλλα ένα παράδειγμα έκφρασης της συμπεριφοράς των κοινωνικών ζώων. Τυπική κυνοειδής τελετή χαιρετισμού περιλαμβάνει την όσφρηση του προσώπου, γι΄αυτό είναι απολύτως φυσικό για τα σκυλιά να πηδάνε πάνω μας, σε μια προσπάθεια τους να μας χαιρετίσουν και να φτάσουν το πρόσωπο μας.


 Ομοίως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το σκυλί μας συχνά μας ακουμπάει με το πόδι του ή πηδάει πάνω μας την ώρα του παιχνιδιού, αυτές είναι συμπεριφορές που συμβαίνουν συχνά κατά τη διάρκεια παιχνιδιού με άλλα σκυλιά. Θα πρέπει να δοθεί βάση στο πως εμείς ενισχύουμε αυτή τη συμπεριφορά και ποια κοινωνική αλληλεπίδραση ακολουθείτε. Η αποτελεσματική εκπαίδευση περιλαμβάνει τόσο αρνητική τιμωρία (πηδά πάνω θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της προσοχής μας) και θετική ενίσχυση (πραγματοποιώντας μια προτιμώμενη ασυμβίβαστη συμπεριφορά θα κερδίσει την προσοχή μας).


 Η συνέπεια είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα της μείωσης των αλμάτων, όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με το σκύλο θα πρέπει να συμπεριφέρονται το ίδιο. Ο σκύλος θα πρέπει επίσης να διδαχθεί μια εναλλακτική συμπεριφορά, όπως το να κάθεται ή απλά κρατώντας τα μπροστινά πόδια του στο πάτωμα. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως η διαφορική ενίσχυση των ασυμβίβαστων συμπεριφορών.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !