ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η σημασία του τακτικού βουρτσίσματος της γούνας του σκύλου μας

G.S
0
Όλοι γνωρίζουμε πως είναι καλό να βουρτσίζουμε το τρίχωμα του σκύλου μας. 
Το κάνει μεταξένιο και απαλό, βοηθώντας το να παραμένει υγιές, λαμπερό και ευχάριστο στην αφή. Πέρα από αυτούς τους λόγους όμως, υπάρχουν και άλλοι που καθιστούν καλή ιδέα το καθημερινό βούρτσισμα του τριχωτού του τετράποδου φίλου μας.
Κυκλοφορία του αέρα : Η απομάκρυνση σκόνης, νεκρών κυττάρων και χαλαρού τριχώματος από τη γούνα διευκολύνει την κυκλοφορία του αέρα από και προς το δέρμα του σκύλου. Η διοχέτευση του αέρα στο δέρμα το βοηθά να παραμένει υγιές. Επίσης, ο σκύλος παραμένει δροσερός όσο τρέχει ή γυμνάζεται αλλά και στις πιο ζεστές περιόδους του έτους.

Κόμποι : Οι περισσότερες ράτσες σκύλων με μακρύ τρίχωμα παρουσιάζουν κόμπους στη γούνα, αν δεν τη βουρτσίζουμε τακτικά. Οι κόμποι όχι μόνο αφαιρούνται δύσκολα αλλά σε αρκετές περιπτώσεις προκαλούν πόνο στον σκύλο μας, απώλεια ύπνου και κατά συνέπεια λήθαργο, άγχος και κατά προέκταση προβλήματα στη συμπεριφορά του.

Λεμφικό σύστημα : Το βούρτσισμα ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα του σκύλου. Κατά συνέπεια βελτιώνεται η πέψη, το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος κ.α. . Το υγιές λεμφικό σύστημα βελτιώνει, επίσης, τη γενικότερη συμπεριφορά του σκύλου.

Παράσιτα : Το τακτικό βούρτσισμα σας δίνει την ευκαιρία να εντοπίσετε τυχόν εξωτερικά παράσιτα στον σκύλο σας. Τα παράσιτα αυτά όχι μόνο προκαλούν φαγούρα αλλά επηρεάζουν αρνητικά την υγεία του σκύλου αλλά και των ανθρώπων που ζουν κοντά του, καθώς φέρουν μικρόβια και ασθένειες που προσβάλλουν σκύλους αλλά και ανθρώπους. Προφανώς, τέλος, επιδρούν αρνητικά στην υγεία και την ομορφιά του τριχώματος του σκύλου σας.

Άλλα προβλήματα υγείας : Το τακτικό βούρτσισμα σας γνωστοποιεί την κάθε καμπύλη και κοιλότητα του σώματος του σκύλου σας. Οι ιδιοκτήτες σκύλων που βουρτσίζουν συχνά το τριχωτό του τετράποδου φίλου τους είναι πιθανότερο να εντοπίσουν προ-καρκινικούς ή καρκινικούς όγκους αλλά και άλλα προβλήματα υγείας. Με το βούρτσισμα, ακόμη, μπορείτε να παρατηρήσετε τυχόν πληγές ή πρηξίματα τα οποία, υπό άλλες συνθήκες, δε θα προσέχατε και τα οποία χρίζουν κτηνιατρικής συμβολής.

Ηρεμία : Όταν γίνεται με τον κατάλληλο τρόπο, το βούρτσισμα αποτελεί μια εξαιρετική, χαλαρωτική εμπειρία για τον σκύλο σας. Πολλοί κτηνίατροι θεωρούν πως το άγχος στους σκύλους οδηγεί σε πολλά προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς. Γενικά, ένας ήρεμος σκύλος είναι πιο χαρούμενος, έχει καλύτερη συμπεριφορά και εκπαιδεύεται πιο εύκολα - και το βούρτσισμα θα τον βοηθήσει να νιώσει χαλαρός.

Ενδυνάμωση σχέσεων : Αφιερώνοντας χρόνο στο να ηρεμείτε το σκύλο σας, δυναμώνετε το δέσιμό σας μαζί του. Κάθε φορά που τον βοηθάτε να χαλαρώνει σας φέρνει πιο κοντά στο αγαπημένο σας τετράποδο!

Ωφέλη για τον άνθρωπο : Πολλές μελέτες απέδειξαν πως το χάιδεμα του σκύλου ελαττώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα στον άνθρωπο. Επομένως, το τακτικό βούρτσισμα του σκύλου μας συμβάλλει τα μέγιστα και στη δική μας υγεία και χαλάρωση!

Ξεκινήστε από νωρίς : Εφόσον ο σκύλος σας συνηθήσει από νωρίς το βούρτσισμα της γούνας του, θα είναι γενικότερα πιο άνετος με την παρουσία σας δίπλα του. Όχι μόνο θα ανέχεται το βούρτσισμα αλλά και το μπάνιο, την επίσκεψη στον κτηνίατρο και, προφανώς, τα δικά σας χάδια και παιχνίδια ! 
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !