ΕΡΕΥΝΑ: Τι σκέφονται τα σκυλιά μας όταν...αφοδεύουν!

G.S
0
Γερμανοί ερευνητές μελέτησαν τα σκυλιά την ώρα που έκαναν την ανάγκη τους και ανακάλυψαν ότι έχουν μία ''εσωτερική πυξίδα'' που μπορεί ίσως να εξηγήσει πως βρίσκουν το δρόμο για το σπίτι τους ακόμα και από πολύ μακριά. 



 Όταν τα σκυλιά μας σταματούν στο δρόμο για να κάνουν τσίσα ή κακά έχουν την τάση να το κάνουν με έναν άξονα από τον βορρά προς το νότο καθώς το μαγνητικό πεδίο της γης είναι σταθερό. Από τα πιο μικρόσωμα ως τα πιο μεγαλόσωμα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα σκυλιά ευθυγραμμίζονται από το βορρά προς το νότο , μάλιστα λίγο περισσότερο όταν αφοδεύουν απ όταν ουρούν. Η ομάδα με τους 10 ερευνητές, από Τσεχία και Γερμανία ρώτησε 37 ιδιοκτήτες σκύλων στους οποίους έδωσαν πυξίδες για 2 χρόνια για να καταγράφουν πού κοιτούσαν τα 70 τους σκυλιά όταν...ανακουφίζονταν. Αρχικά, από τα δεδομένα 7.000 περιπτώσεων δεν βρήκαν κάποια ξεκάθαρη τάση. Όμως όταν έλεγξαν την περίπτωση που υπήρχε χαμηλη ηλεκτρομαγνητική ροή βρήκαν αυτή την απίστευτη σχέση. Πιστεύεται ότι τα σκυλιά βρίσκουν το δρόμο για το σπίτι τους καθώς χρησιμοποιούν το μαγνητικό πεδίο της γης για να προσανατολιστούν. Ετσι φαίνεται ότι κάνουν και με την ανάγκη τους, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Frontiers (Zoology).

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !