Όταν το κουτάβι μας δαγκώνει....οδηγιες.

Unknown
0
Ήρθε η ώρα να αλλάξει δοντάκια και δεν τολμάμε να το ακουμπήσουμε γιατί μας δαγκώνει με κάθε ευκαιρία; 

Ηρεμήστε μπορούμε να περιορίσουμε αυτή την δυσάρεστη συμπεριφορά με μερικές απλές κινήσεις. Για αρχή σταματήστε οποιοδήποτε παιχνίδι και έντονη κίνηση με τα χέρια σας. Προμηθευτείτε ειδικά παιχνίδια μασητήρια από κάποιο pet shop.

Μην του αφήνετε όλα τα παιχνίδια στην διάθεσή του, τα κουτάβια όπως και τα παιδιά βαριούνται εύκολα, ένα κάθε φορά. Όταν το κουτάβι πιάσει στα κοφτερά παιδικά δοντάκια του τα χέρια μας, τις παντόφλες μας η τα πανάκριβα έπιπλα μας, το πιάνουμε από το σβερκάκι του ή από το περιλαίμιο και το απομακρύνουμε (χωρίς βία και απότομες κινήσεις) λέγοντας άααστοοο και πάντα του δίνουμε ένα παιχνίδι αντ’ αυτού που του απαγορέψαμε λέγοντας αυτό.

 Αν το σκυλάκι μας είναι πολύ επίμονο και συνεχίζει τότε σταματάμε τα παιχνίδια και το περιορίζουμε για λίγο σε κάποιο χώρο μόνο του μέχρι να ηρεμήσει.

 Εξοπλιστείτε με υπομονή γιατί θα χρειαστεί να επιμείνετε αρκετά μέχρι να καταλάβει αυτό που του ζητάτε. Η διαδικασία του μεγαλώματος ενός κουταβιού είναι πολύ ευχάριστη αν έχουμε καλή διάθεση υπομονή, επιμονή και σωστή ενημέρωση. Και να θυμάστε πάντα υπάρχει ένας Θετικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις «κακές» συμπεριφορές των σκυλιών μας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !