Τον σκύλο μου τον χτύπησε αυτοκίνητο - Τι πρέπει να κάνω για να τον βοηθήσω;

G.S
0
Ένας σκύλος που τον χτύπησε αυτοκίνητο αφενός είναι πολύ αναστατωμένος ψυχικά αφετέρου πονάει πολύ. 

Θα χρειαστεί να τον πλησιάσετε με προσοχή, γιατί είναι πολύ πιθανό να σας δαγκώσει.  Δεν έχει σημασία αν σας γνωρίζει από πριν. Εκείνη τη στιγμή ο πόνος έχει θολώσει την κρίση του και όλα είναι πιθανά. Προσπαθήστε να το χειριστείτε με τις λιγότερες δυνατές κινήσεις.
Αν ο σκύλος είναι επιθετικός, διπλασιάστε τις προφυλάξεις σας. Μιλήστε του ήρεμα και καθησυχάστε τον όσο περισσότερο μπορείτε. Σε ώρα ανάγκης μπορείτε να φτιάξετε ένα πρόχειρο φίμωτρο με μια ζώνη ή μια γραβάτα που θα την περάσετε με προσοχή γύρω στη μουσούδα του και θα δέσετε τον κόμπο πίσω από τα αυτιά του. Σε ζώα που έχουν κοντή μουσούδα όπως είναι τα Πεκινουά, κάτι τέτοιο είναι μάλλον αρκετά δύσκολο.
Αν το ζώο είναι ξαπλωμένο, μετακινήστε το με μεγάλη προσοχή γιατί είναι πιθανό να έχει σοβαρές εσωτερικές κακώσεις ή και εσωτερική αιμορραγία. Αν έχετε μια κουβέρτα, μεταφέρετε το ζώο σε αυτή με μαλακές, αργές  κινήσεις.
Το βασικό για να προσφέρετε πρώτες βοήθειες σε ένα σκύλο είναι να έχετε κάποιες γνώσεις και να διατηρείτε την ψυχραιμία σας.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !