Δηλητηρίαση από σοκολάτα

G.S
0
Τα σκυλιά και ιδιαίτερα τα κουτάβια, είναι γνωστό ότι τρώνε πράγματα που δεν πρέπει. 
Αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο όταν υπάρχει σοκολάτα στο σπίτι. Επίσης, τα σκυλιά έχουν εξαιρετική όσφρηση κάτι που τα καθιστά ικανά να εντοπίζουν τη σοκολάτα ακόμα και σε κρυφά σημεία.  
Η σοκολάτα παράγεται από καρπούς κακαόδεντρου που περιέχει ουσίες που μπορεί να είναι τοξικές για τα ζώα (καφεΐνη, θεοβρωμίνη).  Αν εισαχθούν στο στομάχι αυτές οι δύο ουσίες μπορεί να οδηγήσουν σε αρκετές επιπλοκές και μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και θάνατο.  


Συμπτώματα και Τύποι: 
1. Εμετός
2. Διάρροια
3. Αύξηση θερμόκρασίας σώματος
4. Έντονα αντανακλαστικά
5. Δυσπλασία μυών
6. Γρήγορες αναπνοές
7. Αυξημένοι παλμοί 
8. Χαμηλή πίεση  
9. Κρίση  
10. Αδυναμία
11. Κώμα 

   Η ποσότητα και ο τύπος της σοκολάτας που εισέρχεται είναι επίσης σημαντικός παράγοντας, αφού επηρεάζει τη σοβαρότητα και τη τοξικότητα. Υπάρχουν τρεις τύποι σοκολάτας που πρέπει να προσεχθούν: 
Σοκολάτα γάλακτος : Το νευρικό σύστημα μπορεί να επηρεαστεί με μια ποσότητα 0,5 kg για ένα σκυλί 9 κιλών.  
Ημίγλυκη σοκολάτα: Το νερυικό σύστημα επηρεάζεται με 400 gr σε ένα σκυλί 9 κιλών.
Κουβερτούρα: Επειδή αυτό το είδος σοκολάτας περιέχει μεγάλες ποσότητες  καφεΐνης και θεοβρωμίνης αρκεί μια πολύ μικρή ποσότητα για να προκαλέσει προβλήματα.  

ΑΙΤΙΑ:  Ακόμα και σε μικρές ποσότητες η σοκολάτα μπορεί να είναι τοξική για τα σκυλιά. Δώστε προσοχή σε οτιδήποτε ταΐζετε το σκύλο σας καθώς μπορεί να περιέχει σοκολάτα. Κρατήστε τις σοκολάτες σε σημεία που δεν έχει πρόσβαση ο σκύλος.      
ΔΙΑΓΝΩΣΗ:  Ο κτηνίατρος πραγματοποιεί εξετάσεις, αιματολογικές και ουρολογικές, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει υπερδοσολογία σοκολάτας/καφεΐνης ή θεοβρωμίνης, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και καρδιογράφημα για να διαπιστωθούν τυχών ανωμαλίες στην καρδια.  
ΘΕΡΑΠΕΙΑ:  Το σκυλι θα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο κτηνίατρο, διατηρώντας το ήρεμο και ζεστό. Είναι συνηθισμένη πρακτική να προκαλείται στο σκυλί εμετός ενώ θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τυχών επιληπτικές κρίσεις. Επίσης θα πρέπει να δίνονται στο σκυλί υγρά έτσι ώστε να διατηρηθεί ενυδρωμένο. Για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα θα πρέπει να ακολουθηθεί ήπια δίαιτα.
ΠΡΟΛΗΨΗ:  Είναι σημαντικό για την υγεία του σκύλου σας να διατηρούνται τα προϊόντα σοκολάτας σε σημεία που δεν έχουν πρόσβαση, καθώς δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξικότητα της σοκολάτας
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !