Πως να μάθω το σκύλο να φέρνει πίσω τη μπάλα

G.S
0
Απαραίτητα σύνεργα για άσκηση: ένα παλιό γάντι ή μια μπάλα από πανιά, η μια μικρή λαστιχένια μπάλα, ένα σκοινί.

1) Απομονωθείτε με το σκύλο σας σε ένα δωμάτιο, ώστε καμιά παρουσία ή θόρυβος αποσπούν την προσοχή του. Φωνάξτε τον. Όταν έρθει κοντά σας, ερεθίστε τον κουνώντας το γάντι ή την μπάλα από πανιά μπροστά στη μουσούδα του. Θα τιναχτεί γρυλίζοντας και στενάζοντας και θα κάνει πολλές προσπάθειες να απαλλαγεί από το αντικείμενο. Συνεχίστε να τον ερεθίζετε έτσι για περίπου δέκα δευτερόλεπτα και μετά αφήστε τον να βυθίσει τα δόντια του στο αντικείμενο. Αν το τραβήξει με όλη του τη δύναμη αφήστε τν να το κρατήσει για λίγο και μετά τραβήξτε το και σεις πολύ δυνατά. 
Το αντικείμενο σας ανήκει και αυτός πρέπει να το παραδεχτεί
: απλά του το δανείσατε λίγο. Συνεχίστε όμως το παιχνίδι του, κουνήστε το αντικείμενο δεξιά και αριστερά μερικές φορές και μετά αφήστε τον να το πιάσει.
2) Ξαναπάρετε το αντικείμενο, σείστε το μπροστά στα μάτια του και μετά πετάξτε το μερικά βήματα πιο πέρα φωνάζοντας «απόρτ, απόρτ»! ο σκύλος θα τιναχτεί θα πιάσει το αντικείμενο εννιά στις δέκα φορές και θα θυμηθεί το ρόλο του στο παιχνίδι, θα σας ξαναφέρει το αντικείμενο, περιμένοντας να ξαναρχίσετε. Επαινέστε τον και ξαναρχίστε το παιχνίδι.
3) Θα κάνετε την άσκηση αυτή για πέντε – έξι λεπτά, δυο φορές τη μέρα για μια εβδομάδα. Μετά θα επεκτείνετε το χρόνο μέχρι να φτάσετε στα δέκα λεπτά, τη δεύτερη βδομάδα. Πρέπει να σταματάτε όταν ο σκύλος φαίνεται κουρασμένος.
4) Μπορεί ο νεαρός σκύλος να μην κατανοήσει την πρώτη φορά. Πηγαίνετε προς το μέρος του, πάρτε το αντικείμενο και ξαναρχίστε. Αν δεν θέλει τη μπάλα από πανιά ή το γάντι ξαναρχίστε με μπάλα από χαρτί. Αν αποτύχετε ξανά, περάστε ένα σκοινί στο περιλαίμιο του και αναγκάστε τον να έρθει προς το μέρος σας με τη μπάλα ή το γάντι. Όσο προοδεύετε, τόσο μακρύτερα θα πετάτε το αντικείμενο, μετά κάτω από έπιπλα, σε μακρινές γωνιές επαναλαμβάνοντας συνέχεια «απόρτ- απόρτ».
5) Όταν μάθει να απορτάρει σωστά το γάντι ή τη μπάλα, αντικαταστήστε τα αντικείμενα αυτά με λαστιχένια μπάλα. Αυτό θα κάνει το παιχνίδι διασκεδαστικό.

Περάστε από την εκγύμναση στο δωμάτιο, στην εκγύμναση σε ανοικτό χώρο.

1) Στον ανοικτό χώρο, αποσπάται η προσοχή του σκύλου από άλλα πράγματα. Αφήστε τον να παίξει, να κυλιστεί στο χώμα. Αρχίστε την άσκηση όταν τον δείτε εντελώς ήρεμο. Επαναλάβετε ότι κάνετε στο σπίτι σας πετώντας τη μπάλα μακριά, όσο πιο μακριά μπορείτε. Μην παίζετε πολύ ώρα, δέκα λεπτά τη μέρα είναι αρκετά.
2) Αν ο σκύλος δεν απορτάρει, αφού τις προηγούμενες μέρες το είχε κάνει, μην τον μαλώσετε, αλλά πηγαίνετε πάρτε το αντικείμενο. Αφήστε τον να έρθει κοντά σας (θα έρθει σίγουρα αν εσείς παίζετε με την μπάλα). Όταν θελήσει να την ξαναπάρει, μην την αφήσετε, κρατείστε την για περισσότερη ώρα πριν την πετάξετε.
3) Αν επιμένει να κρατάει τη μπάλα για τον εαυτό του, χρησιμοποιήστε το σκοινί, αλλά ποτέ μη σταματήσετε σε αποτυχία.

Σημαντικό: Σε όλη τη διάρκεια της περιόδου αυτής μη χάνετε ποτέ την ευκαιρία να τον κάνετε να επαναλαμβάνει τις ασκήσεις «κάτω» και «ξάπλωσε».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !