Σκύλοι εργαζομένοι: Τι δουλειές κάνουν;

G.S
0
Σκύλοι «εργαζόμενοι» 

1) Σκύλοι «αστυνομικοί», εκπαιδευμένοι στην αναζήτηση ναρκωτικών. Οποιοσδήποτε σκύλος με φυσιολογική όσφρηση μπορεί να εκπαιδευτεί στην έρευνα και τη διάσωση. Μπορούν να εντοπίσουν νάρκες, όπλα, να ανιχνεύσουν εκρηκτικά,ναρκωτικά και παράνομες ουσίες και να εντοπίσουν λαθρομετανάστες.

2) Σκύλοι «ανιχνευτές», προσφέρουν υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης μετά από ανθρωπογενείς ή φυσικές καταστροφές. Τα σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου συμμετέχουν σε διασώσεις από χιονοστιβάδες.

3) Σκύλοι οδηγοί τυφλών. Τα Λαμπραντόρ ανιχνευτές είναι η ράτσα που χρησιμοποιείται συνήθως όταν λάβει την ανάλογη εκπαίδευση, για οδηγός τυφλών. Μένουν προσκολλημένα από αγάπη στον κύριο τους και ελέγχουν το δρόμο από την κίνηση.

4) Σκυλιά υπηρεσίας για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθηλωμένα σε αναπηρική καρέκλα. Η διασταύρωση Λαμπραντόρ και Γκόλντεν Ριτρίβερ εκπαιδεύονται να βοηθούν άτομα καθηλωμένα σε αναπηρικό καρότσι. Ανάβουν το φως πατώντας το διακόπτη με το πόδι, βγάζουν τα ρούχα από το πλυντήριο, δίνουν αντικείμενα που είναι στο πάτωμα στον ιδιοκτήτη . Μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν την πόρτα, να τραβάνε το αναπηρικό καρότσι.

5) Σκύλοι φύλακες οικογενειών. Οι σκύλοι γίνονται άριστοι προστάτες των ανθρώπων, προειδοποιώντας τους για εξωτερικούς κινδύνους, ακόμα θέτοντας και τη ζωή τους σε κίνδυνο, χάρις την υπεροχή τους στην ακοή και την οξεία όσφρηση που τους χάρισε η φύση.

6) Σκύλοι φύλακες και βοσκοί. Οι σκύλοι όταν εκπαιδευτούν, μπορούν να φυλάγουν το κοπάδι από λύκους και επίδοξους κλέφτες και οδηγούν τα κοπάδια σε νέους βοσκότοπους.

7) Σκύλοι «θεραπευτές», δίνουν χαρά και ελπίδα σε ανθρώπους που ζουν άρρωστοι σε νοσοκομεία και θεραπευτήρια. Τα σκυλιά για θεραπεία πηγαίνουν στα νοσοκομεία, δεμένα σε λουρί αλλά ικανά να δεχτούν ένα χάδι από ένα πιασμένο χέρι, ένα χαμόγελο από ένα ανέκφραστο πρόσωπο, λίγα λόγια από σφραγισμένα χείλη, ή ένα αγκάλιασμα από κάποιον που έχει ανάγκη από αγάπη. Ο Γερμανικός Ποιμενικός, αφού περάσει από μικροβιακό έλεγχο και τεστ ιδιοσυγκρασίας, είναι η ράτσα που επιλέγεται για να επισκεφτεί σε νοσοκομεία παιδιά που κάνουν χημειοθεραπεία.

8) Σκύλοι «θερμοφόρες». Στο Μεξικό, στο Περού, την Κίνα και σε κάποιες περιοχές ορεινές της Αφρικής τα άτριχα σκυλιά όπως ο κινέζος Λοφιοφόρος λειτουργούν σαν υπεραποδοτικές θερμοφόρες.

9) Σκύλοι βοηθοί κωφών. Οι σκύλοι αυτοί χρησιμοποιούν τη σωματική επαφή για να δώσουν το μήνυμα στα άτομα αυτά ότι χτυπάει η πόρτα ή κλαίει το μωρό.

Εκτός από το πρακτικό κομμάτι βοήθειας των ανθρώπων με κάποιο πρόβλημα υγείας (κωφοί, τυφλοί, ανάπηροι) από τους σκύλους που είναι πολύ σημαντικό, προσφέρεται βοήθεια σύμφωνα με ψυχολόγους σε αυτά τα άτομα.
1) Παρουσιάζουν βελτιωμένο αίσθημα αυτοπεποίθησης.
2) Ο φόβος τους για τροχαίο ατύχημα μειώνεται σημαντικά γεγονός που αυξάνει την κινητικότητα και την ανεξαρτησία τους.
3) Απαλύνεται το αίσθημα της μειονεξίας και βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα ζωής τους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !