Ποιες είναι οι γόνιμες μέρες της σκυλίτσας;

G.S
0
Αντιστοιχούν στην ανάπτυξη, την ωρίμανση και την αιώρηση του ωού.

Εμφανίζονται 2 φορές το χρόνο και διαρκούν 2-3 βδομάδες. Στη θηλυκή τα πρώτα σημάδια γόνιμων μερών εκδηλώνονται σε ηλικία 7-12 μηνών, δηλαδή την εποχή της σεξουαλικής ωρίμανσης.
Ποια είναι τα σημάδια γόνιμων ημερών του σκύλου;
Τα εμφανή σημάδια είναι ένα φούσκωμα του αιδοίου και έκκριση ενός υγρού, που στην αρχή είναι βλεννώδες, μετά αιματοβαφές, σε όλη τη διάρκεια του οίστρου, και μετά ξανά βλεννώδες. Στο τέλος της περιόδου αυτής η θηλυκή είναι εκνευρισμένη, ερεθισμένη, μπορεί να εκδηλώσει τάσεις φυγής και αποφεύγει τα χάδια. Στη σκύλα οι γόνιμες μέρες είναι περισσότερες απ’ ότι στα άλλα κατοικίδια. Τις 6 πρώτες μέρες δεν αποζητάει το αρσενικό, μπορεί όμως να δεχτεί τη συνουσία.
Ποιες είναι οι γόνιμες μέρες;
Οι αληθινές γόνιμες μέρες αρχίζουν μετά την 6η μέρα και διαρκούν μέχρι τη 15ηΣτην περίοδο αυτή συνήθως ή θηλυκήαποζητά το αρσενικό ή τουλάχιστον το δέχεται με ευχαρίστηση.
Η τέλεια γνώση αυτών των  εκδηλώσεων θα σας επιτρέψει να αποφύγετε άσκοπες απώλειες χρόνου και να αφήνετε τη σκύλα σας να συνουσιάζεται μόνο όταν θα είναι φυσιολογικά και φυσικά ικανή να γονιμοποιηθεί.
Ποιες μέρες γονιμοποιείται το ωάριο;
Η αιώρηση του ωαρίου πραγματοποιείται ανάμεσα στην 5η και 8ημέρα από την αρχή του οίστρου, και μόνο τότε η θηλυκή είναι γονιμοποιήσιμη.
Η παραγωγή 15 περίπου ωαρίων
 στη διάρκεια της περιόδου αυτής μπορεί να προκαλέσει σε μερικές ελεύθερες φαινόμεναυπεργονιμοποίησης, δηλαδή γονιμοποίησης από πολλά αρσενικά. Πρέπει να επιτηρούμε μια σκύλα ράτσας αν έχει συνουσιαστεί με τον κατάλληλο επιβήτορα, για να αποφύγουμε τη γέννηση κουταβιών που δεν επιθυμούμε.
Μετά τη γονιμοποίηση οι γόνιμες μέρες σταματούν σε διάστημα 3-5 μερών. Αν ακολουθήσει κύηση οι γόνιμες μέρες μετά τον τοκετό επανέρχονται σε διάστημα 4 μηνών.
Τι μπορώ να κάνω αν επιθυμώ να διακοπεί η κύηση;
Αν η σκύλα συνουσιάστηκε και για ένα οποιοδήποτε λόγο δεν θέλετε να συνεχιστεί η κύηση μπορείτε να προκαλέσετε βίαιη διακοπή (έκτρωση), που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο 15 μέρες μετά την ανεπιθύμητη συνουσία. Καλό είναι να περιμένετε να τελειώσει η περίοδος πριν κάνετε στη σκύλα τις 3 ενέσεις οιστρογόνων που είναι απαραίτητες για να διακοπεί η κύηση.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !