Σκύλος και φύλαξη του σπιτιού

G.S
0
Μια από τις βάσεις του μαθήματος είναι να διδάξετε το σκύλο σας είναι να μη δεχτεί ποτέ τίποτε χάδι, λιχουδιά ή φαγητό από άγνωστους. 

Έτσι αποφεύγετε τη δηλητηρίαση από κάποιον ξένο.
Το ένστικτο παίζει το ρόλο του, ο σκύλος μαθαίνει γρήγορα να εκδηλώνεται, αν κάποιος μπει μέσα τη νύχτα στο χώρο του. Ωστόσο καλό είναι να αναπτύξετε μέσα του, μερικές ασκήσεις, την αίσθηση της φύλαξης, για να εξασφαλίσετε ένα πιστό και σίγουρο φύλακα.
Στη διδασκαλία αυτή ο ρόλος σας είναι απλά βοηθητικός, γιατί βέβαια δεν πρέπει να δοκιμάσετε μόνος σας τις ικανότητες του σκύλου- φύλακα σας. Πρέπει να έχετε τη συνδρομή κάποιου ειδικού ενήμερου στην ψυχολογία του σκύλου, και στα θέματα εκγύμνασης.
Στη διάρκεια της επέμβασης του βοηθού σας, μέσα στο σπίτι σας διεγείρετε το σκύλο σας μιλώντας ενάντια στον «περιπλανώμενο», δίνοντας του να καταλάβει πως αυτός ο άγνωστος είναι ανεπιθύμητος και πως δεν έχει θέση στο σπίτι σας. Αν η άσκηση δεν πετύχει και δεν αντιδράσει, βάλτε το βοηθό σας να του επιτεθεί για να δημιουργήσετε στο σκύλο μια ανάμνηση δυσάρεστης περιπέτειας.
Προσέξτε όμως ο βοηθός σας δεν πρέπει να τρομοκρατήσει το σκύλο, απλά να τον ενοχλήσει. Με το πρώτο γαύγισμα πρέπει να φύγει τρέχοντας πράγμα που θα γεννήσει μέσα του την αίσθηση του φόβου που προκαλεί και θα τον ενθαρρύνει να συνεχίσει. Πριν καταπιαστείτε με την εκγύμναση του σκύλου στην επίθεση, μάθετε του να διακρίνει τους έντιμους επισκέπτες από τους αλήτες που θέλουν να μπουν κρυφά στο σπίτι. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε δυσάρεστες παρεξηγήσεις.
Εξασκείστε το σκύλο σας με ένα σκιάχτρο, διδάσκοντας τον να μην επιτίθεται παρά μόνο αφού του δώσετε τη διαταγή «όρμησε».
Συνηθίστε τον να γραπώνει και να κλείνει τα σαγόνια του πάνω στο χέρι ή το πόδι του σκιάχτρου, αλλά ποτέ στο λαιμό. Σε περίπτωση που κάνει κάτι τέτοιο τιμωρήστε το σκύλο σας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !