Πως μαθαίνουμε στο σκύλο μας βασική υπακοή

G.S
0
Πως μαθαίνετε το σκύλο σας στην εντολή «έλα».

1) Βάζετε το περιλαίμιο στο σκύλο σας κρατάτε ένα μακρύ λουρί, ενώ είστε όρθιος. Απομακρυνθείτε και δείξτε του μια λιχουδιά. Πάντα χρησιμοποιώντας το όνομα του πείτε «έλα».
2) Όπως ο σκύλος σας πλησιάζει σκύψτε και δείξτε τη λειχουδιά. Ενθαρρύνετε με τις λέξεις «έλα. Καλό σκυλί».
3) Όταν ο σκύλος σας φτάσει γονατίστε. Επαινέστε τον με λόγια δώστε τη λιχουδιά και χαϊδέψτε τον.
Επαναλάβετε το ίδιο αρκετές φορές, αλλάζοντας το μέρος της εκπαίδευσης, την ίδια μέρα. Επαναλάβετε για μερικές μέρες.

Πως μαθαίνετε το σκύλο σας στην εντολή «κάτσε».
1) Βάζετε το περιλαίμιο στο σκύλο σας κρατάτε ένα μακρύ λουρί, ενώ είστε όρθιος. Καλείτε το σκύλο «έλα», δείχνοντας του τη λιχουδιά.
2) Όταν έρθει κοντά, κουνήστε τη λιχουδιά πάνω από το κεφάλι του. Όπως κατεβάζετε τη λιχουδιά, λυγίζει τα πίσω πόδια για να μπορεί να βλέπει τη λιχουδιά. Είναι η ώρα να πείτε την εντολή«κάτσε».
3) Ενισχύστε την εντολή «κάτσε», έχοντας τον σκύλο μπροστά σας και στη συνέχεια δίπλα σας. Ανταμείψτε τη σωστή αντίδραση σε πρώτη φάση προφορικά όπως «καλό σκυλί», ή με λιχουδιές. Αργότερα μόνο προφορικά.
4) Αν ο σκύλος σας αρνείται να καθίσει για να πάρει τη λιχουδιά, πιάστε το περιλαίμιο με το ένα χέρι λέγοντας του «κάτσε», με το άλλο χέρι πιέστε τα καπούλια προς τα κάτω απαλά, χωρίς να πιέσετε την σπονδυλική στήλη. Μόλις καθίσει πείτε του «μπράβο καλό σκυλί».
Συνεχίστε την εκπαίδευση με σταθερότητα για μερικές μέρες.

Πως θα εκπαιδευτεί το κουτάβι σας στην εντολή «μείνε».
Το «μείνε» είναι παρόμοιο με το»κάτσε», είναι όμως πολύ σημαντικό να το μάθει, ίσως η σημαντικότερη εντολή που αξίζει να του μάθετε. Έτσι θα αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος από αυτοκίνητο όταν είστε στο δρόμο και θα μπορεί να κάθεται έξω από τράπεζες ή καταστήματα, να σας περιμένει χωρίς μπελάδες.
1)Πείτε στο σκύλο «κάτσε». Εσείς είστε όρθιος, όχι πολύ κοντά κρατάτε και δείχνετε λιχουδιά με το χέρι που κρατάει το λουρί χαλαρά χωρίς να τεντώνετε. Το άλλο χέρι βάλτε το μπροστά στη μύτη του, με ανοικτή παλάμη λέγοντας «μείνε».
2) Συνεχίζετε να λέτε «μείνε», ενώ κάνετε μερικά βήματα πίσω. Αν ο σκύλος σας κουνηθεί, πάτε πάλι από την αρχή έως να μείνει στη θέση του ενώ εσείς απομακρύνεστε. Βεβαιωθείτε ότι το έμαθε και σιγά-σιγά απομακρυνθείτε μέχρι να φτάσετε σε όλο το μήκος που σας επιτρέπει το λουρί.
3) Όταν ο σκύλος τα καταφέρει, χωρίς να τον εξαντλήσετε δώστε τη λήξη της άσκησης με τη λέξη «τέρμα», και επαινέστε τον με λιχουδιά.
4) Όσο η εκπαίδευση της εντολής «μείνε» προχωράει και βεβαιωθείτε ότι έγινε σαφής με έναρξη–λήξη, αυξήστε σταδιακά το χρόνο παραμονής στην θέση «μείνε», αλλά μόνο με προφορική επιβράβευση .

Πως θα εκπαιδευτεί το κουτάβι σας στην εντολή «ξάπλωσε».
Η εκπαίδευση στην εντολή «ξάπλωσε» σας κάνει απόλυτα κυρίαρχους της συμπεριφοράς του και αποφεύγονται απρόοπτα από ξαφνικές επισκέψεις ατόμων που δεν γνωρίζει ο σκύλος σας τα οποία όμως είναι ευπρόσδεκτα από εσάς.
1) Βάλτε τον σκύλο να κάτσει, γονατίστε στα δεξιά του, κρατώντας το περιλαίμιο του με το αριστερό σας χέρι και με το δεξί κρατήστε μια λιχουδιά μπροστά στη μύτη του, και κατεβάζετε αργά το χέρι σας προς τα κάτω.
2) Ο σκύλος ακολουθεί τη λιχουδιά με τη μύτη του και το χέρι σας ευθυγραμμίζεται με το πάτωμα. Ο σκύλος θα αρχίσει να ξαπλώνει για να παρακολουθεί και να μυρίζει τη λιχουδιά. Τότε πείτε την εντολή «ξάπλωσε».
3) Όταν ο σκύλος ξαπλώσει εντελώς επαινέστε τον με τη λέξη «καλό», και δώστε του τη λιχουδιά.
4) Αν αρνείται να ξαπλώσει, γονατίστε όπως πριν και σηκώστε τα μπροστινά πόδια του με τις παλάμες σας. Ανασηκώστε τον στα πίσω πόδια και κατεβάστε τον μέχρι να ξαπλώσει, καθώς θα λέτε την εντολή «ξάπλωσε». Ανταμείψτε τον αμέσως με λειχουδιά. Αν δεν θέλει να μείνει ξαπλωμένος πιέστε ελαφρά τους ώμους και ανταμείψτε τον για να μείνει ξαπλωμένος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !