Γιατί μερικά σκυλιά κυνηγούν την ουρά τους;

G.S
0
1) Είναι μια συνήθεια που παρατηρείται σε ορισμένα σκυλιά που υποφέρουν από ανία. 

Ο σκύλος όταν είναι στη φύση δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα γιατί υπάρχουν πολλές δραστηριότητες, και ερεθίσματα. Το κυνήγι, λοιπόν της ουρά είναι μια ασχολία για να περνά την ώρα του.

2) Μια άλλη αιτία είναι η μοναξιά που νιώθει το κουταβάκι όταν απομακρύνεται από τη μητέρα του και τα αδελφάκια του, για να έλθει στο δικό σας σπίτι. Η προσπάθεια να την πιάσει το κάνει να στριφογυρίζει γύρω-γύρω, πολλές φορές με μανία, μέχρι να πέσει κάτω ζαλισμένο. Με τον καιρό τα κουτάβια βρίσκουν άλλους τρόπους να αντιμετωπίζουν τη μοναξιά και εγκαταλείπει τον τρόπο αυτό. Αν αυτό συνεχιστεί ως  την ενηλικίωση του πρέπει να δώσετε περισσότερα ερεθίσματα καιδραστηριότητες ώστε η ζωή του να γίνει από ανιαρή, ενδιαφέρουσα.

3) Αν συνεχιστεί και μετά αυτό μπορεί να οφείλεται σε παθολογικές καταστάσεις των περιπρωκτικών αδένων, που κάποτε μολύνονται, «μαζεύουν» και ο ερεθισμός που προκαλούν μπορεί να εκδηλωθεί και με κυνηγητό της ουράς, αν και συχνότερα με τρίψιμο του πισινού στο έδαφος.

4) Άλλη αιτία μπορεί να είναι μια νευρίτιδα του νευρικού ιστού, που βρίσκεται μέσα στους σπονδύλους της ουράς εξαιτίας της ασθένειας μόρβας. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !