Eίναι ο Φίλος σου, ο Σύντροφός Σου, ο Προστάτης σου, το Σκυλί σου.Είσαι η Ζωή του, η Αγάπη του, ο Αρχηγός του.
Germanikos poimenikos. Από το Blogger.
Ο σκύλος μου είναι barfer και τρώει...
100% φυσική τροφή από φρέσκιες πρώτες ύλες σχετιζόμενες
απόλυτα με τη διατροφική του φύση, όλα τα υλικά μας
έχουν μόνο να προσφέρουν και καλύπτουν απόλυτα τις
ανάγκες του οργανισμού του, από την πρώτη μέρα που θα
απογαλακτιστεί, μέχρι τα βαθιά του γεράματα...

Γιατί τα σκυλιά καβαλάνε; Έχει πάντα να κάνει με το σεξ;

Τα σκυλιά που καβαλάνε ανθρώπους μπορεί να διασκεδάζουν άλλους ανθρώπους, αλλά σπανίως τους ανθρώπους τους οποίους καβαλάνε. 

Μερικά σκυλιά θα καβαλήσουν ένα παιχνίδι ή το μαξιλάρι του καναπέ διαρκώς. Δεχόμαστε το να καβαλάνε άλλα σκυλιά σαν κίνηση για ζευγάρωμα, αλλά σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Τι σημαίνει όλο αυτό το καβάλημα και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;
Πρώτες μέρες
Η κοινωνικοποίηση κατά τη διάρκεια της κουταβίσιας ηλικίας με άλλα σκυλιά αντίθετου φύλου μπορεί να βοηθήσει ένα σκύλο να οριοθετήσει τη σεξουαλική του συμπεριφορά στην ενηλικίωση. Είτε σκοπεύετε να ζευγαρώσετε το σκύλο σας είτε όχι, βοηθάει το σκύλο να αναπτύξει την έννοια ότι η σεξουαλικότητα είναι προς άλλα σκυλιά, όχι ανθρώπους ή μαξιλάρια.
Πολλές περιπτώσεις καβαλήματος, τις οποίες θα παρατηρήσετε ανάμεσα σε κουτάβια ή ενήλικα σκυλιά, είναι παιχνίδι. Μερικές περιπτώσεις είναι έκφραση κυριαρχικότητας, αλλά δε σημαίνει πάντα αυτό.
Αν ένας σκύλος επιμένει να καβαλάει έναν άλλο σκύλο σε μια κοινωνική περίσταση, το να αποσπάσετε την προσοχή του από το καβάλημα προς μια άλλη δραστηριότητα είναι μια καλή ιδέα. Κατά πρώτο λόγο, το καλύτερο είναι ο σκύλος να μην αποκτήσει εμμονή με το καβάλημα. Εκτός από την ενόχληση που προκαλεί στους άλλους, μπορεί ακόμα να προκαλέσει σωματικό ερεθισμό. Όταν συνεχώς εμποδίζετε το καβάλημα, το εμποδίζετε από το να γίνει μια γερή συνήθεια στο σκύλο.
Δεύτερον, το να καβαλιέται μπορεί να είναι καταπιεστικό για το σκύλο ο οποίος είναι ο στόχος, οπότε αυτός είναι άλλος ένας λόγος για να το διακόπτετε. Αυτό είναι ένα συχνό παράπονο σε περιπτώσεις όπου σκυλιά μαζεύονται για να παίξουν, όπως τα πάρκα με σκύλους. Απλά αποσπάστε την προσοχή του, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κανενός είδους τιμωρία.
Σωματικά προβλήματα
Ερεθισμός ή φαγούρα στην περιοχή γεννητικών οργάνων μπορεί να κάνει ένα σκύλο είτε αρσενικό είτε θηλυκό να θέλει να καβαλάει σαν ανταπόκριση της σωματικής αίσθησης. Να έχετε το νου σας για αυτή την πιθανότητα και φυσικά να επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας για να σας δώσει αγωγή, ώστε να διορθωθεί η υποκείμενη κατάσταση.
Όταν μία σκύλα είναι σε οίστρο, η ίδια, οι άλλες θηλυκές και φυσικά τα αρσενικά σκυλιά γύρω της μπορεί να εξελιχθούν σε χαζά σκυλιά που καβαλάνε συνεχώς. Φυσικά, αυτό είναι σεξουαλική διέγερση. Ο υπερδιέγερση αυτής της κατάστασης μπορεί να οδηγήσει σε καυγάδες, όπως επίσης και σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη από ατύχημα. Τα θηλυκά σκυλιά σε οίστρο είναι ανάγκη να κρατιούνται υπό πολύ αυστηρές συνθήκες προστασίας.

Εναλλακτικές
Το να διορθώνετε ένα σκύλο με σκληρό τρόπο επειδή καβαλάει δεν είναι απαραίτητο και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα χειρότερα από το καβάλημα. Δουλέψτε με το σκύλο σας, ώστε να αναπτύξει συμπεριφορές, τις οποίες θα επαναλαμβάνει κατόπιν εντολής όπως τα: κάτσε, ξάπλα, έλα, πιάσε, πήγαινε σε ένα σημείο και μείνε ήρεμος, βρες ένα παιχνίδι και οποιοδήποτε άλλο κόλπο που ο σκύλος σας απολαμβάνει να κάνει για την επιβράβευση.
Η λίστα με τις εναλλακτικές μπορεί να είναι ατελείωτη. Παρατηρήστε ποια συμπεριφορά λειτουργεί σαν περισπασμός για το σκύλο σας. Αυτή θα διατηρήσει τις παρεμβάσεις σας ενδιαφέρουσες για το σκύλο και θα βοηθήσει να αποφύγετε να ενθαρρυνθούν νέες εμμονές.