Γιατί ο σκύλος μου ουρεί κάθε φορά που βλέπει ανθρώπους να μπαίνουν στο σπίτι; Πως θα μπορούσε να διορθωθεί αυτό;

G.S
0
Τα σκυλιά όταν ζουν σε ελεύθερη αγέλη μέσα στη φύση, διαβιώνουν με μια κοινωνική ιεραρχία που είναι γνωστή σε όλα τους. 

Υπάρχουν … ανώτερα και κατώτερα και κάθε ζώο γνωρίζει επακριβώς τη θέση του μέσα σε αυτό το κοινωνικό πλαίσιο. Όταν ,όμως  το σκυλί ζει στο σπίτι του κυρίου του, τότε θεωρεί ότι ανήκει  πλέον στην ανθρώπινη … αγέλη! Αναγνωρίζει τη θέση του ως υποτακτική σε σχέση με τον άνθρωπο, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις, και την εκφράζει με τον ανάλογο τρόπο. Ο πιο συνηθισμένος είναι το κούνημα της ουράς. Για μερικά, όμως σκυλιά αυτό δεν επαρκεί, ιδίως όταν δεν έχουν και πολύ εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Τέτοιο σκυλί όταν χαιρετά βλέπει τον κύριο του να μπαίνει στο σπίτι, τον χαιρετά κυλιόμενο στο δάπεδο με την πλάτη ή ουρώντας, θέλοντας να δείξει την υποταγή του.

Τι μπορώ να κάνω να λύσω το πρόβλημα;
1) Αν ο σκύλος σας παρουσιάζει υποτακτική ούρηση, τότε μόλις μπαίνετε στο σπίτι σας, αποφεύγετε να τον κοιτάτε στα μάτια.
2) Λίγα λεπτά αργότερα σκύψτε ή γονατίστε δίπλα του και συνεχίζοντας να μην τον κοιτάτε κατάματα κάντε νόημα με απλή κίνηση του χεριού να σας πλησιάσει.
3) Όταν το κάνει, χαϊδέψτε τον κάτω από το πιγούνι του, αλλά μην τον κοιτάτε, ούτε να του μιλάτε. Η ανθρώπινη ματιά, ιδίως όταν συνοδεύεται με δυνατή ή επιτακτική φωνή, μεταφράζεται από το σκύλο σαν κυριαρχική στάση του ανθρώπου. Η ανασφάλεια που έχουν ορισμένα σκυλιά- εξαιτίας κακής παιδικής ηλικίας- μπορεί να τα οδηγήσει σε υποτακτική ούρηση.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !