Κοπροφαγία: Όταν τα σκυλάκια μας τρώνε ακαθαρσίες

G.S
0
Η κοπροφαγία στα σκυλιά είναι μια περίεργη κατάσταση που αναγκάζει τα ζώα να φάνε τα περιττώματά τους ή άλλων ζώων...

και ταυτόχρονα ένα δυσάρεστο πρόβλημα που πολλοί ιδιοκτήτες σκυλιών πρέπει να αντιμετωπίσουν.


Υπάρχουν τρεις μορφές κοπροφαγίας συμπεριλαμβανομένου την οξεία μορφή, την ενδιάμεση και τη χρόνια μορφή. Ο όρος οξεία μορφή κοπροφαγίας χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κατάσταση στα νέα σκυλιά ή τα κουτάβια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το σκυλί παρουσιάζει το πρόβλημα για περίπου 1-3 εβδομάδες. Η ενδιάμεση μορφή κοπροφαγίας  εμφανίζεται στα ζώα ηλικίας 3-5 ετών και έχουν το πρόβλημα για 1-3 μήνες. Τα σκυλιά με τη χρόνια μορφή κοπροφαγίας είναι ηλικίας 5-6 χρονών και έχουν φάει τα περιττώματα για περίπου 1-3 έτη. Σε αυτό το σημείο, η κοπροφαγία είναι περισσότερο μια κακή συνήθεια. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα σκυλί θα φάει τα δικά του περιττώματα ή των άλλων ζώων και οι ιδιοκτήτες πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα για να σταματήσει το πρόβλημα.

Κοπροφαγία λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς

Ένα παράδειγμα κοπροφαγίας που θεωρείται φυσιολογικό και φυσικό είναι όταν μια θηλάζουσα μητέρα τρώει τα περιττώματα των κουταβιών της. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό γίνεται για να κρατήσει τη φωλιά καθαρή κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννηση των κουταβιών. Άλλες περιπτώσεις που ένας σκύλος τρώει κόπρανα είναι συνήθως μια ένδειξη ενός ευρύτερου προβλήματος.

Τα σκυλιά τρώνε συχνά τα δικά τους περιττώματά και αυτό μπορεί να οφείλεται στο στρες μετά από μια ξαφνική αλλαγή στο περιβάλλον ή τον τρόπο ζωής τους. Τα αγχώδη σκυλιά είναι πιο πιθανό να τρώνε περιττώματα σκύλου ως απάντηση στο άγχος και ορισμένες φυλές που τείνουν να είναι ανήσυχες, όπως retrievers, είναι πιο πιθανό να εμφανίζουν συμπτώματα κοπροφαγίας.

Ένα σκυλί που τρώει τα κακά του, μπορεί επίσης να προσπαθεί να αποφύγει την τιμωρία. Αυτή η συμπεριφορά είναι συχνή σε κουτάβια που βρίσκονται υπό εκπαίδευση στο σπίτι τα οποία θα φάνε το δικά τους κόπρανα για να προλάβουν την τιμωρία, ειδικά αν τα έχουν μαλώσει ή χτυπήσει κατά το παρελθόν για κάποιο ατύχημα στο σπίτι. Στα κουτάβια, μπορεί να είναι και αποτέλεσμα της έντονης περιέργειας.Οι σκύλοι που βιώνουν υπό ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης με ελάχιστη άσκηση είναι επίσης πιθανό να τρώνε τα περιττώματα τους.. Σε ένα ακάθαρτο περιβάλλον, τα κόπρανα των σκυλιών δεν καθαρίζονται συχνά, επομένως τα σκυλιά τα καταπίνουν και η συνήθεια θα συνεχιστεί. Τα σκυλιά μπορούν να αναζητούν την προσοχή από τους ιδιοκτήτες τους ή αντιδρούν προς το περιβάλλον που τους προκαλεί στρες.

Κοπροφαγία από ιατρικές αιτίες

Η κοπροφαγία των σκυλιών μπορεί επίσης να αποτελεί σύμπτωμα ενός ιατρικού προβλήματος. Εάν πιάνετε το σκυλί σας να τρώει τα κακά του ή τα περιττώματα ενός άλλου ζώου περισσότερο από μία φορά, τότε μια επίσκεψη στον κτηνίατρο μπορεί να είναι απαραίτητη. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περιγράψουν στον κτηνίατρο  την συμπεριφορά κοπροφαγίας, τις διατροφικές συνήθειες του σκύλου τους και οποιαδήποτε άλλα  συμπτώματα της ασθένειας.

Στις ιατρικές αιτίες μπορεί να περιλαμβάνονται:
    Παράσιτα εσωτερικά
    Εντερικές λοιμώξεις
    Υπερθυρεοειδισμός
    Παγκρεατίτιδα
    Ψυχαναγκαστική διαταραχή
    Τροφικές αλλεργίες
    Διαβήτης


Πρόληψη της κοπροφαγίας των σκυλιών

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να σταματήσει ένα σκυλί να τρώει τα κόπρανά του είναι να κρατήσετε το χώρο καθαρό, μαζεύοντας τα κόπρανα κάθε μέρα. Εάν το σκυλί σας καταπίνει τα περιττώματά του, πριν εσείς προλάβετε να τα καθαρίσετε, τότε ένα φίμοτρο θα βοηθούσε για να το σταματήσει. Επίσης μπορεί να βοηθήσει να πάτε έξω το σκυλί σας μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας ή να το πηγαίνετε μια βόλτα με ένα λουρί και αμέσως μετά να τον φέρετε στο σπίτι αφότου αφοδεύει.

Προτείνουμε επίσης τη θρυμματισμένη μέντα στη τροφή του σκυλιού σας ή σάλτσα με πολύ πιπέρι πάνω στα περιττώματα για να σταματήσει το σκυλί να τρώει τα κακά του. Αυτά τα προϊόντα αρχίζουν τυπικά να λειτουργούν μέσα σε λίγες ημέρες. Ένας καλά εκπαιδευμένος σκύλος θα πρέπει επίσης να ανταποκρίνεται σε μια εντολή, όπως "Άφησέ το". Η αύξηση της αλληλεπίδρασης και της εποπτείας σας πάνω στο σκυλί μπορεί επίσης να αποτρέψει την κοπροφαγία.

Εάν μια τέτοια συμπεριφορά προκαλείται από κάποιο ιατρικό πρόβλημα, τότε μια εξέταση από τον κτηνίατρο θα είναι αναγκαία. Αν η έμμονη ορμητικότητα προκαλεί το σκυλί να φάει τα κόπρανά του, τότε τα αντικαταθλιπτικά χάπια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση από το άγχος και τη ψυχαναγκαστική συμπεριφορά.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !