Κατανοήστε τους 5 τύπους επιθετικότητας των σκύλων

G.S
0
Στον κόσμο των σκύλων, θεωρείται φυσιολογικό ένας σκύλος να είναι επιθετικός μερικές φορές. 

Όταν τα σκυλιά όμως ζουν στην ανθρώπινη κοινωνία η επιθετική συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους τα σκυλιά δείχνουν επιθετικότητα. Διαβάστε για 7 τύπους επιθετικής συμπεριφοράς.

 1)''Αυτό είναι το σπίτι μου! (ή το παιχνίδι μου ή το φαγητό μου κλπ)''

 Η επιθετικότητα εδαφικής κυριαρχίας εκδηλώνεται όταν ένας σκύλος είναι προστατευτικός με τον χώρο του. Η επιθετικότητα ιδιοκτησίας εκδηλώνεται όταν ένας σκύλος προστατεύει τα πράγματα του, το αγαπημένο του παιχνίδι ή το μπωλ με το φαγητό του. Η επιθετικότητα προστασίας εκδηλώνεται όταν ο σκύλος προστατεύει την αγέλη, δηλαδή εσάς ή τα παιδιά σας ή τα άλλα σκυλιά της οικογένειας. Αυτές οι 3 συμπεριφορές πηγάζουν από παρόμοιες αιτίες αλλά ένα σκυλί που εκδηλώνει μία από αυτές μπορεί να μην εκδηλώνει τις άλλες 2. Η εκδήλωση της επιθετικότητας σε αυτές τις περιπτώσεις προειδοποιούν και δείχνουν ότι ο σκύλος είναι σε επιφυλακή,όπως πρέπει και εσείς. 

2)''Μαμά μου φοβάμαι!''

 Όταν ο σκύλος αντιλαμβάνεται κάτι σαν κίνδυνο μπορεί να δείξει σημάδια επιθετικότητας από φόβο. Ένα νέο περιβάλλον, άγνωστοι άνθρωποι ή άλλα ζώα μπορεί να πυροδοτούν αυτή την επιθετικότητα. Μερικές φορές, η επιθετικότητα από φόβο μπορεί να είναι και αποτέλεσμα μίας κακής ανάμνησης, όπου το ζώο είχε πονέσει ή είχε κακοποιηθεί.

 3)''Είμαι πιο σημαντικός από σένα''

Όταν ένα σκυλί εκδηλώνει επιθετικότητα κυριαρχίας είναι σαν να λέει ''Είμαι το αφεντικό εδώ''. Μερικές φορές αυτό προκαλείται όταν ένα σκυλί θέλει να ανέβει στην ιεραρχία της αγέλης αλλά και όταν ένα σκυλί αισθάνεται μία πρόκληση/απειλή της θέσης του. Για παράδειγμα, οι αγκαλιές μας μπορεί να μεταφραστούν απ το σκύλο ως επίδειξη κυριαρχίας από μας. Ή όταν τον πιάνουμε από το κολλάρο για να τον μεταφέρουμε. Και τότε μπορεί να αντιδράσει επιθετικά. Τα καλά νέα είναι ότι τα σημάδια αυτά εξαλείφονται εύκολα με εκπαίδευση.

 4)''Πεινάω! Φέρτο''

Η επιθετικότητα για το φαγητό διαφέρει από την επιθετικότητα ιδιοκτησίας, όπου το σκυλί μπορεί να γίνει επιθετικό για να προστατεύσει το μπωλ του. Στην περίπτωση της επιθετικότητας για φαγητό, η αιτία είναι πιο βαθιά, στις ρίζες του, από το ένστικτο του για κυνήγι. Τα σκυλιά ήταν κυνηγοί αλλά μερικές ράτσες έχουν χάσει την τάση τους ενώ άλλες την κρατούν ακόμα. Για παράδειγμα, τα μικρόσωμα τεριέ είχαν εκπαιδευθεί για να κυνηγούν ποντίκια και τρωκτικά.

 5)''Σταμάτα!''

Όταν ο σκύλος σας σας ορμήξει επειδή τον πιάσατε κάπου που δεν του αρέσει, είναι η περίπτωση της επιθετικότητας από πόνο. Μπορεί να γίνει χωρίς να το περιμένετε, επειδή το ζώο θα πονέσει ή θα νιώσει άβολα εκεί που θα το πιάσετε. Είτε το χτενίζετε και το πονέσετε κατά λάθος, είτε έχει μια πληγή ή αρθρίτιδα που δεν φαίνεται...Οπότε πιθανότατα χρειάζεται και εξέταση από κτηνίατρο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !