Πως θα καταλάβετε οτι ο σκύλος σας έχει δυσπλασία

G.S
0
Υποψία της πάθησης μπορεί να τεθεί παρατηρώντας τον τρόπο που βαδίζει ο σκύλος. 

Για να επιβεβαιωθεί όμως, πέρα από τη λεπτομερή κλινική εξέταση, είναι απαραίτητη η λήψη ακτινογραφιών κάτω από γενική αναισθησία.
Ο σκύλος με δυσπλασία τρέχει με το «τρέξιμο λαγού» δηλαδή και τα δύο πίσω πόδια μαζί, ξεκουράζεται μπρούμυτα με τα πίσω πόδια του σε έκταση, όπως τα πόδια του βατράχου, αρνείται να κάνει κινήσεις που απαιτούν πλήρη έκταση των πίσω άκρων (να σηκωθεί στα πίσω πόδια), έχει δυσκολία στη βάδιση και πόνο μετά από εντατική άσκηση ή το πρωί όταν σηκώνεται από τον ύπνο. Μπορεί επίσης να κουτσαίνει, ενώ καθώς εξελίσσεται η πάθηση, σηκώνεται με δυσκολία. Η δυσπλασία του ισχίου αντιμετωπίζεται με διάφορους τρόπους που σχετίζονται με το στάδιο εξέλιξής της και την ηλικία του ζώου, είτε χειρουργικά είτε συντηρητικά ή και τα δύο. Είναι μια επέμβαση υψηλής τεχνικής που απαιτεί απόλυτη εξειδίκευση και κατά συνέπεια με υψηλό κόστος, που γίνεται σε εξειδικευμένο χειρουργικό κέντρο, και όχι σε ένα χώρο όπου γίνεται ένα χειρουργείο ρουτίνας.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !