Σκύλος και ζέστη: Θερμοπληξία και άλλοι κίνδυνοι του καλοκαιριού

G.S
Ανάλογα με το πού ζείτε, οι θερμοκρασίες πιθανόν να αυξάνονται. 


Αν και αυτό σημαίνει ότι ήρθαν πλέον οι ημέρες για τις υπαίθριες δραστηριότητες του σκύλου σας, μπορεί να σημαίνει επίσης και πρόβλημα εάν δεν είστε προσεκτικοί. Κάθε χρόνο, ακούμε ιστορίες  κατοικίδιων ζώων που υποφέρουν από θερμοπληξία σε αυτοκίνητα. Οι κτηνίατροι το καλοκαίρι εξετάζουν ένα συντριπτικό αριθμό  σκύλων με θερμοπληξία ή, τουλάχιστον, εξάντληση μετά από μια κουραστική μέρα των υπαίθριων δραστηριοτήτων τους.

Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι καλό είναι να προετοιμαστείτε για την υγεία του σκύλου σας και να ακολουθήσετε κάποιους κανόνες και συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε δυνητικά επιβλαβείς συνθήκες, όπως η θερμοπληξία, η αφυδάτωση και τα ηλιακά εγκαύματα – το σύνολο των οποίων μπορεί να προληφθεί- και να επιτρέψετε σε σας και το σκυλί σας  να απολαύσετε το καλοκαίρι με ασφάλεια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να  κρατήσετε το σκυλί σας δροσερό όλο το καλοκαίρι.
Παρακολουθείτε το σκυλί σας για σημάδια συμπτωμάτων, και καλέστε τον κτηνίατρο σας αμέσως εάν προκύψουν προβλήματα. Για να κρατήσετε το σκυλί σας ασφαλές, το ww.e-dog.gr σας προτείνει μερικά μέτρα πρόληψης της ζέστης που θα βοηθήσουν το σκύλο σας

Σκύλος και ζέστη – Αυτοκίνητο

Ποτέ μην αφήνετε το σκύλο σας στο αυτοκίνητο χωρίς επίβλεψη. Παρά τις πολλές προειδοποιήσεις σχετικά με αυτό, κάθε καλοκαίρι είναι πολλά τα σκυλιά που ασθενούν ή ακόμη και πεθαίνουν από θερμοπληξία επειδή έμειναν σε ένα αυτοκίνητο. Ακόμη και αν δεν φαίνεται ότι έχει πολύ ζέστη έξω, η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να ανέλθει σε επικίνδυνα επίπεδα μέσα σε λίγα λεπτά. Αν πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε το σκυλί σας στο αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας και κάποιον άλλον που μπορεί να μείνει μέσα μαζί του και φυσικά πάντα το αυτοκίνητο να  κλιματίζεται  όση ώρα είναι μέσα το σκυλί σας. Σε αντίθετη περίπτωση, κάντε χάρη στο σκυλί σας και αφήστε το στο σπίτι.

Σκύλος και ζέστη – Εξωτερικές δραστηριότητες

Μερικές φορές η βόλτα με το σκύλο σας και η άσκηση μπορεί να γίνει επίπονη γι’αυτόν τις ζεστές, ηλιόλουστες ημέρες. Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος της θερμοπληξίας  - τα σκυλιά μπορούν να αποκτήσουν ηλιακά εγκαύματα πολύ συχνά.  Πάρτε ειδικό αντηλιακό για το σκυλί σας . Αν σκοπεύετε να περάσετε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους με το σκυλί σας, βρείτε ένα σκιερό μέρος και να του παρέχετε άφθονο φρέσκο, δροσερό νερό. Προσπαθήστε να κάνετε ευχάριστους περιπάτους κατά τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας, όπως  τις πρωινές ώρες ή το βράδυ. Θυμηθείτε να προστατεύετε τα πόδια του σκυλιού σας από το να καεί από το ζεστό πεζοδρόμιο. Το αντιηλιακό για σκυλιά μπορεί να βοηθήσει στο να προστατεύσει το σκυλί σας .

Σκύλος και ζέστη – Εκδηλώσεις

Είναι καλύτερο να αφήνετε το σκυλί σας στο σπίτι όταν πρόκειται για μεγάλα υπαίθρια φεστιβάλ ή κάτι σχετικό. Ένα μεγάλο πλήθος μπορεί να είναι συντριπτικό και αυξάνει τις πιθανότητες τραυματισμού, την αφυδάτωση και την εξάντληση. Επίσης , είναι πολύ ανθυγιεινό γιατί το σκυλί μπορεί να φάει από το δρόμο τοξικά τρόφιμα και σκουπίδια. Επίσης, να θυμάστε ότι τα πυροτεχνήματα και άλλοι δυνατοί θόρυβοι μπορεί να τρομάξουν τα σκυλιά και να φύγουν Αν πάρετε μαζί σας το σκυλί σε εκδηλώσεις, να το κρατάτε κοντά σας και να προσέξετε για τους πιθανούς κινδύνους.

Κολύμπι και θαλάσσιες δραστηριότητες

Μείνετε κοντά στο σκυλί σας, ενώ παίζει ή το κολυμπάει σε μια λίμνη, ποτάμι ή θάλασσα. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, δεν είναι όλα τα σκυλιά  καλοί κολυμβητές. Επίσης, να θυμάστε ότι ακόμη και ο πιο έμπειρος κολυμβητής μπορεί να γίνει θύμα του κινδύνου του νερού, των  μεδουσών ή άλλων παραγόντων. Επίσης, αποτρέψτε το σκυλί σας από την κατανάλωση του νερού. Το θαλασσινό νερό μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, εμετό και διάρροια. Το νερό στις λίμνες και τα ποτάμια περιέχει παράσιτα και  βακτήρια που μπορούν να μολύνουν το σκυλί σας. Πάντα να του  παρέχετε άφθονο φρέσκο, καθαρό νερό .
Εάν βάλετε το σκυλί σας σε μια βάρκα ή κανό, ένα σωσίβιο είναι εξίσου σημαντικό για το σκυλί σας, όπως είναι για σας. Μία πτώση ή το να πηδήξει το σκυλί στο ποτάμι ή στη θάλασσα είναι πάντα δυνατη. Κάθε σκυλί που ξοδεύει το χρόνο κοντά στο νερό θα πρέπει να έχει το δικό του σωσίβιο.

Παράσιτα και έντομα

Η εξωτερική δραστηριότητα σημαίνει  μεγαλύτερη έκθεση σε διάφορα παράσιτα και έντομα. Πάντα να ελέγχετε το σκυλί σας για τσιμπούρια αφού ο χρόνος που περνούμε έξω το καλοκαίρι είναι αρκετός. Επειδή τα κουνούπια μεταφέρουν διροφιλαρίωση, το σκυλί σας πρέπει να ελέγχεται τακτικά  για παράσιτα,ειδικά  αν ζείτε σε μια περιοχή όπου υπάρχουν πολλά κουνούπια. Ακόμα πιο επικίνδυνα είναι τα τσιμπήματα φιδιών, τα οποία συνήθως εμφανίζονται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα τσιμπήματα και τα δαγκώματα από έντομα όπως σφήκες μέλισσες, σκορπιούς και αράχνες είναι επίσης ένας ακόμη μεγάλος κίνδυνος.
Καλή διασκέδαση στον ήλιο, αλλά να θυμάστε να κρατάτε τα σκυλάκια σας ασφαλή!


Tags

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !