Eίναι ο Φίλος σου, ο Σύντροφός Σου, ο Προστάτης σου, το Σκυλί σου.Είσαι η Ζωή του, η Αγάπη του, ο Αρχηγός του.
Germanikos poimenikos. Από το Blogger.
Ο σκύλος μου είναι barfer και τρώει...
100% φυσική τροφή από φρέσκιες πρώτες ύλες σχετιζόμενες
απόλυτα με τη διατροφική του φύση, όλα τα υλικά μας
έχουν μόνο να προσφέρουν και καλύπτουν απόλυτα τις
ανάγκες του οργανισμού του, από την πρώτη μέρα που θα
απογαλακτιστεί, μέχρι τα βαθιά του γεράματα...

Χρειάζεστε Επιστημονικές Αποδείξεις για το Δέσιμο με το Σκύλο σας;

Όλοι γνωρίζουν για το μοναδικό δέσιμο των ανθρώπων με τους σκύλους τους!

 Σίγουρα έχετε ακούσει αμέτρητες σχετικές ιστορίες και αν έχετε ή είχατε σκύλο σίγουρα θα το έχετε βιώσει και εσείς!
Ένα δέσιμο που δεν χρειάζεται εξήγηση και που όσες επιστημονικές μελέτες και να γίνουν δεν πρόκειται να συλλάβουν αυτό που νιώθει ο καθένας μας. Δεν χρειαζόμαστε αποδείξεις γι’ αυτό αλλά, παρ’ όλα αυτά, στο ντοκιμαντέρ ”Dogs Decoded” της NOVA PBS αναλύονται 5 επιστημονικά αποδεδειγμένα γεγονότα που επιβεβαιώνουν το δέσιμο ανάμεσα στον σκύλο και τον άνθρωπο:
1) Οι σκύλοι διαβάζουν τα πρόσωπα μας όπως και εμείς. 
Ο καθηγητής κτηνιατρικής Daniel Mills πραγματοποίησε μία έρευνα και αποκάλυψε ότι τα σκυλιά όπως και οι άνθρωποι κοιτάνε τα ανθρώπινα πρόσωπα με την λεγόμενη “προκατάληψη αριστερής ματιάς” (left gaze bias). Αυτό σημαίνει ότι μελετούν πρώτα την δεξιά πλευρά του προσώπου αφού είναι αυτή που ελέγχεται από το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου μας και είναι αυτή που δείχνει τα συναισθήματα μας! Αξίζει να αναφέρουμε ότι κανένα άλλο ζώο δεν το κάνει αυτό αλλά και ότι οι σκύλοι το εφαρμόζουν μόνο όταν επικοινωνούν με ανθρώπους και όχι με σκύλους!
2) Οι σκύλοι είναι τα μόνο ζώα που ανταποκρίνονται σε σημεία που δείχνουμε
Ο ψυχολόγος Juliane Kaminski σε έρευνα που πραγματοποίησε απέδειξε ότι ούτε καν οι χιμπατζήδες, που θεωρούνται ζώα που ανταποκρίνονται πολύ στους ανθρώπους, δεν μπορούν να κατανοήσουν το που δείχνουμε!
Από την άλλη ακόμα και κουτάβια 3 μηνών ανταποκρίνονται όταν δείχνουμε και καταλαβαίνουν το που δείχνουμε και τι εννοούμε! Όπως είναι κατανοητό η πλήρης αυτή γνώση της γλώσσας του σώματος μας μας φέρνει πιο κοντά αφού βοηθάει στη συνεννόηση ακόμα και χωρίς εντολές.
3) Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν βασικά συναισθήματα του σκύλου από τον τόνο γαβγίσματος
Το δέσιμο χρειάζεται δύο για να πετύχει! Ο επιστήμονας αλληλεπίδρασης σκύλων – ανθρώπων Adam Miklosi έκανε μία έρευνα προκαλώντας διάφορα συναισθήματα στα σκυλιά (πχ κάποιος ξένος έμπαινε στον κήπο τους ή τους έδειχνε μία λιχουδιά) και ηχογραφούσε τα γαβγίσματα τους. Στη συνέχεια έπαιζε τα ηχογραφημένα γαβγίσματα σε ανθρώπους και αυτοί μπορούσαν να καταλάβουν την συναισθηματική κατάσταση του σκύλου!
Το να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες του σκύλου μας σίγουρα βοηθάει να έρθουμε πιο κοντά!
4) Δουλεύουμε με τους ίδιους ρυθμούς
Και οι σκύλοι και οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα που παραδοσιακά κυνηγούσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας κάτι που δείχνει ότι ήρθαν κοντά για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσης τους.
Ίσως ακόμα και σήμερα το ότι αλληλοσυμπληρωνόμαστε να συνεχίζει να υφίσταται σε όλες τις στιγμές της ζωής μας!
5) Ο σύνδεσμος σκύλων και ανθρώπων είναι τόσο ισχυρός ώστε να απελευθερώσει την ίδια ορμόνη και στους δύο.
Η οξυτοκίνη, η ορμόνη που σχετίζεται με το ¨δέσιμο¨, μας κάνει να αισθανθούμε αγάπη και σύνδεση με τον άλλον. Ο Σουηδός καθηγητής  Kerstin Uvnas-Moberg ανακάλυψε ότι όταν οι άνθρωποι χαϊδεύουν τον σκύλο τους και οι δύο (σκύλος και άνθρωπος) ξεκινάνε με μηδενικά επίπεδα οξυτοκίνης και σύντομα και οι δύο βιώνουν μία εκρηκτική αύξηση της ορμόνης επιβεβαιώνοντας το δέσιμο ακόμα και σε καθαρά οργανικό επίπεδο!
Όπως αναφέραμε και παραπάνω οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων δεν χρειάζονται αποδείξεις ή αιτίες για το δέσιμο τους με τον αγαπημένο τους φίλο. Το δέσιμο αυτό όχι μόνο υπάρχει αλλά πάει και πολύ πιο μακριά από τα 5 σημεία που αναφέρουμε παραπάνω… αν δεν έχετε σκύλο μην το καθυστερείτε άλλο! Το λέει και η επιστήμη
dogpark