Τι ασθένειες δηλώνουν τα συμπτώματα στον σκύλο σας

G.S
0
Είναι σημαντικό για όσους έχουν έναν σκύλο για κατοικίδιο να γνωρίζουν ορισμένα από τα ποιο συχνά συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει σε περίπτωση που ασθενεί.
Πολλές φορές τα συμπτώματα αυτά προσδιορίζουν την ασθένεια από την οποία πάσχει το κατοικίδιο μας οπότε η γνώση τους είναι αρκετά σημαντική για την υγεία του.
Παρατηρώντας τη συμπεριφορά του σκύλου μας και αν αυτή έχει αλλάξει με κάποιον τρόπο, μας βοηθά αρκετά να καταλάβουμε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Για παράδειγμα το πιο σύνηθες σύμπτωμα ασθένειας είναι ο λήθαργος. Μπορείτε να το καταλάβετε εάν το σκυλί σας δεν είναι καθόλου ενεργητικό και είναι συνέχεια ξαπλωμένο και διπλωμένο.
Όμως και ένα σκυλί ανήσυχο και υπερευαίσθητο που μπορεί να κρύβεται, να σκάβει ή να τρέμει μπορεί να σημαίνει ότι νιώθει κάποιο πόνο. Το τέντωμα και το σκύψιμο συχνά υποδηλώνει πόνο στην κοιλιακή περιοχή.
Ένα σκυλί με δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να αρνηθεί να κάτσει κάτω ή εάν κάτσει να κρατήσει το κεφάλι του τεντωμένο και όρθιο. Εάν πάλι παρατηρήσετε σύγχυση ή ακόμη και να πιέζει το κεφάλι του πάνω σε αντικείμενα χωρίς προφανή λόγο τότε είναι πιθανόν να υπάρχει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα.
Τα άρρωστα σκυλιά συχνά χάνουν την όρεξη τους για φαγητό όμως μερικές ενδοκρινικές διαταραχές μπορούν να προκαλέσουν το αντίθετο.
Η αυξημένη δίψα και ούρηση κρύβουν προβλήματα στα νεφρά ή διαβήτη ενώ πόνος και δυσκολία κατά την ούρηση ή ακόμη και ίχνη αίματος στα ούρα δείχνουν πέτρες στο ουρικό σύστημα. Προσοχή! Το να μην μπορεί ο σκύλος σας να ουρήσει είναι σύμπτωμα σοβαρού προβλήματος υγείας!
Ένα οισοφαγικό πρόβλημα ή μια δηλητηρίαση μπορεί να προκαλέσει εμετό στο κατοικίδιο σας. Αλλά επειδή όμως οι αιτίες ποικίλλουν θα πρέπει να ενημερώσετε τον κτηνίατρο σας σε περίπτωση που το φαγητό συνεχίζει και προκαλεί στον σκύλο σας εμετό.
Επίσης ένας σκύλος μπορεί να έχει διάρροια για πολλούς λόγους όπως από μια απλή νευρικότητα ή μια αλλαγή στην διατροφή ή το νερό αλλά και από μολύνσεις, δηλητηριάσεις και άλλες ασθένειες. Σε περίπτωση που ο σκύλος σας παρουσιάσει διάρροια, εμετό, πυρετό ή κάποιο άλλο σύμπτωμα που δηλώνει ασθένεια επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρο. 
Εάν υποψιάζεστε κάποιο πρόβλημα στην υγεία του κοιτάξτε το χρώμα των ούλων του. Θα πρέπει να είναι βαθύ ροζ και όταν το πιέσετε με το δάχτυλο σας να επανέρχεται στο αρχικό του χρώμα μέσα σε δύο λεπτά.
Τα πολύ ωχρά ούλα ή τα ούλα που αργούν να επανέλθουν στο αρχικό ροζ χρώμα τους μετά την πίεση μπορεί να σημαίνουν αναιμία ή κακή κυκλοφορία του αίματος.
Μελανιασμένα ούλα ή γλώσσα μπορεί να σημαίνει επικίνδυνη έλλειψη οξυγόνου για τη ζωή του σκύλου.
Έντονα κόκκινα ούλα δηλώνουν ότι το ζώο έχει ανεβάσει υψηλή θερμοκρασία ή και δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ κίτρινα ούλα ίκτερο.
Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε τον σκύλο σας είναι να τον γνωρίσετε καλά, να παρατηρήσετε την συμπεριφορά του όταν όλα είναι φυσιολογικά καθώς οποιαδήποτε αλλαγή μετέπειτα μπορεί να υποδηλώνει μια ασθένεια. 
petside
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !