Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ - Αρσενικό ή θηλυκό?

G.S
Αρσενικό ή θηλυκό, είναι το ερώτημα που απασχολεί πολλούς όταν επιλέγουν σκύλο. 

Το κάθε φύλο έχει τα υπέρ και τα κατά του και τελικά, είστε και πάλι εσείς που θα αποφασίσετε ποιο είναι το κατάλληλο για σας.
Έφτασε λοιπόν η στιγμή που επιτέλους θα αποκτήσετε το κουτάβι των ονείρων σας. Το μόνο που μένει να αποφασίσετε είναι αν το κουτάβι αυτό θα είναι αγόρι ή κορίτσι. Εμείς απλώς θα σας αναφέρουμε ορισμένα δεδομένα που ίσως σας βοηθήσουν στην τελική σας απόφαση.
Αγόρι μου εσύ!Τα αρσενικά σκυλιά έχουν συνήθως μια πιο «αντρική» άποψη για τη ζωή. Ανάλογα και με τη φυλή στην οποία ανήκουν φυσικά, είναι συνήθως πιο ανεξάρτητα, πιο ξεροκέφαλα, πιο «τσαμπουκάδες» και γενικά πιο δύσκολα στην ανατροφή τους και στην εκπαίδευση. Έχουν μια τάση να κάνουν... ό,τι τους καπνίσει δείχνοντας να μην έχουν την παραμικρή επίγνωση της δύναμής τους αλλά και των αντοχών τους. 
Eίναι φυσικά εξαιρετικοί σύντροφοι, πιστοί στα αφεντικά τους και στην οικογένεια αλλά είναι και σχετικά εύκολο να την «κοπανήσουν» για μια όμορφη θηλυκιά που θα τους… μυρίσει.
Αν σας αρέσει η… αντρική συμπεριφορά σε ένα ζώο – πολύ καλύτερο από τη συμπεριφορά ζώου σε έναν άντρα – η επιλογή ενός αρσενικού σκύλου, είναι προφανώς μονόδρομος. Το αγοράκι σας θα γίνει ο αγαπημένος σας σύντροφος και, με το καλό.
Κοπελάρα μου!Τα θηλυκά είναι γενικά πιο ήρεμα στη συμπεριφορά τους, πιο τρυφερά με τα παιδιά και πιο «γλυκά» στο παιχνίδι τους (χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σημαντικό στις μεγαλόσωμες φυλές). Δένουν καλύτερα με μια οικογένεια και, ιδιαίτερα μόλις ενηλικιωθούν, έχουν μια πιο σοβαρή και μετρημένη συμπεριφορά. Στο θέμα της φύλαξης χώρου ή προσώπου, η αποτελεσματικότητα δεν έχει να κάνει τόσο το φύλο του σκύλου όσο τα χαρακτηριστικά της φυλής από την οποία προέρχεται. Ακόμα και σε σκύλους που προορίζονται για εξετάσεις εργασίας, οι εκπαιδευτές συνήθως δεν επιλέγουν με κριτήριο το φύλο αλλά την προσωπικότητα του κάθε σκύλου.
Από την άλλη, τα θηλυκά έχουν περίοδο δύο φορές το χρόνο, χαρακτηριστικό που κάνει όλα τα αρσενικά της περιοχής να κλαίνε έξω από την πόρτα σας προσπαθώντας να πείσουν την «καλή» τους να βγει για ένα ποτό.
Βέβαια, με τη μείωση των αδέσποτων – τουλάχιστον στην Αθήνα – (χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες εξόντωσης με φόλα όσων σκύλων είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο από τους «γνωστούς αγνώστους») το παραπάνω πρόβλημα έχει μετριαστεί. Και πάλι όμως, στη βόλτα στο πάρκο θα είστε σίγουρα οι πιο δημοφιλείς επισκέπτες, καθώς όλοι οι αρσενικοί θα πλησιάζουν τρέχοντας να υποβάλουν τα σέβη τους.
Γερό νάναι κι ότι νάναιΑγόρι ή κορίτσι, άμα το αποκτήσετε θα το αγαπήσετε και θα σας αγαπήσει. Αν όμως είναι αγόρι να ξέρετε πως θα σας ταλαιπωρήσει λίγο παραπάνω. Αν ξέρετε καλά από σκύλους και είχατε στο παρελθόν, το θέμα είναι αποκλειστικά προσωπικό και επιλέξτε ό,τι είναι τυχερό. 
Αν όμως είναι ο πρώτος σας σκύλος και δε θέλετε να… πελαγώσετε, προτιμήστε μια γλυκιά και τρυφερή κοπελίτσα που θα σας κοιτάξει και στα γεράματά σας κι όχι έναν αλητάμπουρα αρσενικό που όλη την ώρα θα κάνει του κεφαλιού του!
interpet

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !