Διαλέγοντας το σωστό κουτάβι

G.S
0
Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα νέο σκυλί, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε πριν πάρετε αυτή την απόφαση. 

Σήμερα, εκατομμύρια σκυλιά σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται στα καταφύγια και στις φιλοζωικές, καταλήγουν σε ευθανασία κι αυτό οφείλεται εν μέρει στις λάθος αποφάσεις που παίρνονται σχετικά με την ράτσα του σκύλου που πρέπει να αγοράσει ο καθένας μας. Πριν βιαστούμε να αγοράσουμε λοιπόν το νέο κουτάβι, θα πρέπει να θυμόμαστε τα παρακάτω:


Χρόνος: Ένα από τα βασικά ερωτήατα που θα πρέπει να απαντήσετε πριν αγοράσετε το νέο σας σκύλο, είναι το πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώνετε γι'αυτό; Υπάρχουν συγκεκριμένες φυλές, όπως αυτή του Γερμανικού Ποιμενικού, που απαιτούν μεγάλη προσοχή και δεν θα πρέπει να περιερίζονται σε ένα χώρο μόνοι τους για πολλές ώρες. Φροντίστε να είστε ρεαλιστές με τις προσδοκίες σας κι αυτά που μπορείτε να του προσφέρετε και να επιλέξετε μία ράτσα η οποία να είναι γνωστή για την υπομονή και την ικανότητα να της να περάσει μόνη της μερικές ώρες.


Μέγεθος: Κάτι άλλο που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι το μέγεθος. Παρά το γεγονός ότι το νέο σας κουτάβι μπορεί να είναι μία μικρή δόση χαράς για σας τώρα, σε λίγους μήνες μπορεί να πρέπει να ασχολείστε με ένα "τέρας". Αυτό θα πρέπει να το λάβετε υπ'όψιν κυρίως αν ζείτε σε διαμέρισμα όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. Σ'αυτή την περίπτωση η επιλογή μιας μεγάλης ράτσας πιθανόν να μην είναι η καλύτερη. Πέρα από το θέμα του χώρου είναι καλό να θυμάστε επίσης, ότι τα μεγαλόσωμα σκυλιά τρώνε παραπάνω από τα μικρόσωμα, πράγμα που θα πρέπει να λάβετε υπ'όψιν σας αν ο προϋπολογισμός σας για τα μηνιαία ή και ετήσια έξοδα του σκύλου σας είναι χαμηλός.

 

*Χαρακτήρας: Επίσης πολύ σημαντικό κριτήριο για την επιλογή της φυλής του σκύλου που θέλουμε να αγοράσουμε είναι ο χαρακτήρας της και τα ιδιώματα της. Μία έρευνα πριν την μεγάλη απόφαση είναι απαραίτητη και θα μας γλιτώσει από ανεπιθύμητες συμπεριφορές και καταστάσεις που θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση αργότερα. Ένα ερώτημα που θα πρέπει να έχετε απαντήσει είναι το "γιατί θέλω να πάρω σκύλο". Οι λόγοι αρκετοί (για φύλακα, για συντροφιά, για να προσέχει και να καθοδηγεί άτομα χωρίς όραση κ.ά.) και θα σας βοηθήσουν να πάρετε την σωστή απόφαση. Πολλά στοιχεία για τις ράτσες μπορείτε να διαβάσετε πλέον μέσω internet αλλά υπάρχουν και βιβλία για σχεδόν κάθε φύλη.


* Επιλογή εκτροφέα:   Πολλά προβλήματα υγείας ή ακόμα και θάνατοι σε όχι και τόσο μεγάλη ηλικία, είναι το αποτέλεσμα της λάθος επιλογής εκτροφέα. Πάρτε τον χρόνο σας να κάνετε μία έρευνα και μην βιαστείτε να αγοράσετε από pet-shop ή από εκτροφέα, που δεν φαίνεται σοβαρός επαγγελματίας επειδή εκεί μπορείτε να βρείτε το κουτάβι που θέλετε τώρα και σε χαμηλή τιμή. Επικοινωνήστε με εκτροφείς που είναι γνωστοί στον χώρο και ρωτήστε τους αν έχουν διαθέσιμα κουτάβια κι αν δεν έχουν, ρωτήστε αν έχουν προγραμματισμένο κάποιο ζευγάρωμα. Πάρτε πληροφορίες για τα σκυλιά που πρόκειται να ζευγαρώσουν, δείτε τα κι επίσης δείτε τα pedigree τους. Κάντε υπομονή και να είστε σίγουροι ότι θα "ανταμοιφθείτε" γι'αυτό γλιτώνοντας αρκετά χρήματα αργότερα! 



Το να υιοθετήσεις ένα κουτάβι είναι για πολλούς μία συναισθηματική απόφαση, αλλά αξίζει να έχετε αυτά τα πράγματα στο νου σας πριν πάρετε την τελική απόφαση. Εφ'όσον είστε "οπλισμένοι" με την κατάλληλη γνώση, τότε θα μπορείτε να επιλέξετε ένα κουτάβι που θα ταιριάξει απόλυτα μέσα στο σπίτι σας και θα δώσει χαρά σε σας και στην οικογένεια σας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !