Πώς να λερώνει ο σκύλος μου εκεί που θέλω

G.S
0
Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να μάθει ένα κουτάβι είναι πού να κάνει την ανάγκη του.


 Πολλοί ιδιοκτήτες απλά χτυπούν ή τιμωρούν τα κουτάβια τους επειδή λερώνουν μέσα νομίζοντας πως έτσι θα συμμορφωθούν. Στην πραγματικότητα όμως δεν φταίει το κουτάβι αλλά η άγνοια τους για το πώς να εκπαιδεύσουν το κουτάβι ώστε να λερώνει μόνο εκεί που θέλουν.
Ένα κουτάβι δεν έχει ανεπτυγμένους τους μύες που συγκρατούν την κύστη του, με αποτέλεσμα να μην κρατιέται πολύ ώρα και να κάνει την ανάγκη του πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Όσο μεγαλώνει και αναπτύσσεται, μπορεί να κρατιέται περισσότερο, ακόμα και για μια ολόκληρη ημέρα όταν ενηλικιωθεί.
Αν τιμωρήσουμε το σκύλο μας την ώρα που κατουράει μέσα, το πιθανότερο είναι να μην καταλάβει γιατί τιμωρήθηκε, ή να καταλάβει λάθος, πχ ότι δεν πρέπει να κατουράει μπροστά σας, και την επόμενη φορά θα κατουρήσει κάπου που δεν φαίνεται ή την ώρα που λείπετε.
Είναι επίσης εντελώς ανούσιο να μαλώσετε το σκύλο σας εάν γυρίσετε από το σπίτι και το βρείτε λερωμένο, αφού δεν πρόκειται να καταλάβει ότι τιμωρείται για αυτό. Οι σκύλοι καταλαβαίνουν το λόγο που διορθώνονται μόνο όταν τους πιάσουμε επ” αυτοφόρω. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να τον μπερδέψετε, και θα συνδυάσει στο μυαλό του πως όταν γυρνάτε σπίτι τον δέρνετε με αποτέλεσμα να σας υποδέχεται στο εξής φοβισμένος.
Παρακάτω θα μάθετε εύκολα πώς μπορείτε να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας να λερώνει μόνο εκεί που θέλετε:
  1. Τα κουτάβια κατουρούν σχεδόν πάντα μετά από τρέξιμο ή παιχνίδι, φαγητό και ύπνο. Μετά από κάθε τέτοια δραστηριότητα οδηγείστε αμέσως το κουτάβι σας στο χώρο που θέλετε να λερώνει, και ΠΟΛΥ σημαντικό: επιβραβεύστε το αμέσως αφού το κάνει με μια λιχουδιά.
  2. Αν κάνει κύκλους γύρω από ένα σημείο, μυρίζει έντονα το πάτωμα ή κλαψουρίζει είναι σημάδια ότι ετοιμάζεται να κάνει την ανάγκη του. Πάρτε το εκεί που θέλετε να κάνει την ανάγκη του και επιβραβεύστε το αμέσως μόλις την κάνει.
  3. Δίνετε στο κουτάβι μόνο τα προγραμματισμένα γεύματα που χρειάζεται, και μην το ταΐζετε συνεχώς λιχουδιές ή extra γεύματα γιατί και θα κατουράει περισσότερο και θα είναι πολύ πιο δύσκολο να προβλέψετε το πότε.
  4. Το κλουβί (crate) ή ένα πάρκο για σκύλους βοηθάει πολύ γιατί ο σκύλος ενστικτωδώς δεν λερώνει στο χώρο που κοιμάται. Έτσι μπορείτε να είστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν θα λερώσει όταν βρίσκεται εκεί, ενώ ταυτόχρονα εξασκεί την κύστη του και μαθαίνει να κρατιέται. Αν το έχετε αφήσει μέσα αρκετή ώρα (ανάλογα με την ηλικία του) είναι πιθανό πως θα θέλει να κάνει την ανάγκη του όταν βγει. Ακολουθήστε το βήμα 2.
Μετά από αρκετές φορές που θα κάνουμε σωστά τα παραπάνω βήματα, το κουτάβι θα μάθει ποια μέρη επιτρέπονται για την ανάγκη του και ποια όχι!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Ο germanikos.blogspot.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !